SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Damlagets vårsäsong
2018-06-26 13:06
Här kan ni läsa en sammanfattning av damlagets vårsäsong 2018 från huvudtränaren Linus Ekberg!
Då var vårsäsongen över och det är dags för lite välförtjänt vila för tjejerna. Vi har en vecka kvar med lite lättare träning där vi kommer fokusera på detaljer och rehab så att så många som möjligt kan gå på ledighet med en bra känsla i kroppen. 

I vintras blev det klart att Linus Ekberg skulle gå från assisterande tränare till huvudtränare. Matilda Weyler tillkom som assisterande, Jari Lindgren tillkom som assisterande samt Martin Weyler och Johanna Ljungkvist Ekberg tillkom som lagledare. Till den nya säsongen fick vi även en ny lagkapten i Lovisa Söder. Vi ledare har arbetat från det att det blev klart med laget i första hand hela tiden och det är något vi kommer fortsätta med! Vi hade en bra vintersäsong trots det usla vädret. Tjejerna kämpade på i snön och i kylan och det har visat sig under säsongen. Vi är starka, snabba och har mycket ork! 

Vi börjar säsongen med ett derby mot Ängby där det blir 1-1 men vi känner att vi kan få med oss mycket mer nästa men det är en bra start på säsongen och vi visar tydligt vilken inställning det är som gäller i laget. Vi gör det för varandra! Lina som är utespelare ställer upp och ställer sig i målet är bara ett exempel.
Målskytt: 
Lovisa Söder 1

I andra matchen möter vi Vallentuna och det blir en riktigt tuff match där det smäller i närkamperna. Även här visar vi inställning och Clara som också är utespelare ställer sig i mål och gör en strålande match! Vi vinner med 3-1.
Målskyttar: 
Saga Swedman 1
Julia Ekberg 2

I den tredje matchen möter vi Viggbyholm i strålande sol och riktigt värme! 
Vi spelar för första gången denna säsongen på naturgräs men trots det hittar vi ett bra passningsspel och ytor. Vi vinner matchen med 0-2 och vi är obesegrade efter 3 matcher. 
Målskyttar: 
Lovisa Söder 1
Sofia af Ekenstam 1

I den fjärde matchen så möter vi Vasalund och vi har en bra känsla i kroppen och vi kommer med vind i ryggen. Och matchen börjar på samma sätt men vi förlorar tyvärr matchen med 1-3. Detta gör att vi får årets första förlust. 
Målskytt: 
Maja Hedenskog 1

I den femte matchen möter vi Essinge som är ett oerhört starkt lag och vi kommer från årets första förlust men vi är galet taggade på 3 poäng. Under första halvlek får vi inte till vårt spel och Essinge lyckas göra 1-0 och det känns som att vi får kämpa mer än vad vi skulle behöva. I halvlek gör vi några taktiska ändringar och vilken utdelningen det blir! Efter 18 minuter har vi vänt matchen till 1-2 efter två snabba mål av Lovisa. Essinge kvitterar dock till 2-2. En minut efter har Sofia gjort 2-3 till oss och vi har återigen ledningen och det är så matchen slutar! En riktig kämpainsats! 
Målskyttar: 
Lovisa Söder 2
Sofia af Ekenstam 1

Den sjätte matchen är mot Ekerö som leder serien. Vi spelar på naturgräset på Spånga IP under spångadagen och vi försöker spela liknande som vi gjorde mot Essinge. Tyvärr går det inte lika bra denna match och vi förlorar med 0-3. 

Sjunde matchen spelas mot Åkersberga och vi kommer till matchen med en a-lagsdebutant i Elsa Fritz som vi lånat av F04. Och vilken match hon gör! Hon håller nollan och blir även utsedd till matchens lirare. Vi alla gör en mycket bra match och vi vinner med 4-0 tillslut. Tyvärr får vi en skada på Maja Hedenskog som skadar korsbandet i samband med ett mål. Tills Maja är frisk för spel igen kommer hon tillhöra ledarstaben i någon form och kommer vara med laget under hela säsongen! 
Målskyttar:
Saga Swedman  2
Sofia af Ekenstam 1
Maja Hedenskog 1

Den åttonde matchen spelas mot Marieberg som låg 2:a i serien och vi jagade 3 poäng för att gå om dem. Vi lyckas tyvärr inte få till spelet som vi vill men vi får 1-1 och vi går därifrån besvikna och känner att vi kunde vunnit matchen. 
Målskytt:
Sofia af Ekenstam 1

Den sista och nionde matchen för vårsäsongen spelades mot Lindhagen där det blev en mycket tuff match. Det smäller i närkamperna och Lindhagen ska vara glada att de får spela med 11 spelare på planen när deras forward kommer in mycket sent mot Elsa i vårt mål! Matchen slutar tyvärr med 0-2 till Lindhagen som i och med denna vinst gick om oss i tabellen. Här gör även Camilla Linder från F04 a-lagsdebut. 

Skytteliga hittills: 
Lovisa Söder 4
Sofia af Ekenstam 4
Saga Swedman 3
Julia Ekberg 2
Maja Hedenskog 2

Slutligen vill jag berömma samtliga spelare för deras inställning under hela säsongen. Lina, Clara som har ställt upp och ställt sig i mål som ett exempel på den lagsammanhållning som finns i laget. 
Ni spelare har gjort det svårt för mig att ta ut laget då alla visar att ni vill vara med i startelvan! Fortsätt med det! Vi kommer fortsätta arbeta för att hänga med i toppen och jag är övertygad om att vi kan göra det. TILLSAMMANS är det ordet som gäller i vårt lag! Tack för denna del av säsongen!

Vill även tacka våra bollflickor under vårsäsongen som har gjort en stålande insats. Även F04 som hjälpt till med spelare som gjort stålande insatser.

Med vänliga hälsningar 

Linus Ekberg, Tränare Damlaget  

Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten