SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Hasse - hur jobbar vi för att utveckla dam- och juniorfotbollen?
2018-05-02 06:48
  • Vilka är det egentligen som leder föreningen?
  • Hur går det med de fokusområden som vi medlemmar bestämde på årsmötet?
  • Hur ser styrelsen på föreningen idag och i framtiden?
Här kommer den andra av sex intervjuer med styrelsen där ni denna gång får lära känna Hasse Olsson som är ledamot och jobbar med utveckling av junior- och seniorverksamheten flick/dam
Hej Hasse!
Du är sekreterare i styrelsen men berätta mer om dig själv.
Jag blev medlem 1998 när min son började spela som 5åring och följde laget som tränare ända upp i Pojkallsvenskan och Juniorallsvenskan. När det var dags för min dotter att börja spela så klev jag in som ledare även där under ett antal år.  

Jag jobbar som verksamhetsutvecklare på Nordea och sommarhalvåret spenderas helgerna på landet tillsamman med min fru. Det ligger på en ö så det blir mycket båt på våren. Måste målas i år. Brukar hinna med 5-8 rundor golf på ett år. 

Vilka kunskaper och erfarenheter är det som du tar med dig in till styrelsearbetet?
Erfarenheten av att ha varit ledare i föreningen och förståelse för vad den rollen innebär är viktigt att ha med sig i styrelsearbetet för att kunna fatta kloka beslut om hur vi stödjer och leder fotbollsverksamheten. Från mitt yrkesliv tar jag med mig kompetens kring verksamhetsanalys och utveckling. Som ledamot i en fotbollsstyrelse behöver man arbeta strategiskt och ständigt titta på verksamheten och se vilket som är nästa steg och kunna driva igenom det.

Min drivkraft att vilja fortsätta engagera mig i styrelsen trots att barnen lämnat är att förbättra verksamheten. Att få spelare att stanna i klubben och spela fotboll längre. Mycket är bättre sen jag startade som ledare men det finns fortfarande saker att göra.

Du är en av dem som har varit med i styrelsearbetet under längst tid. Vilka är de största förändringarna som du ser har skett i föreningen?
Föreningen har blivit allt mer professionell. Allt ifrån ekonomi till strukturer för hur vi utför arbete runt förening och fotboll.

Sen går det ju inte att prata förändringar utan att nämna Spångamodellen. Vi har nu en beskrivning av vilka värderingar som vår verksamhet ska bygga på och hur vi utbildar spelare i linje med vår värdegrund. Jag tycker att det är viktigt med ett ödmjukt och professionellt bemötande från alla i och runt klubben. Och Spångamodellen beskriver hur vi ska agera mot varandra och mot andra. 

Du ansvarig för Senior- och juniorverksamhet främst på tjejsidan. Berätta mer om det och vad det är ni ska göra under 2018.
Våra seniorlag finns till för ungdomsspelarna i föreningen, något att sikta mot för dem som vill spela seniorfotboll. För att lyckas få till en attraktiv verksamhet behöver vi bygga hela fotbollsresan på Spångamodellen. 

I min roll handlar det om fokus på verksamheten från 13år och uppåt, att få till en kvalitativ fotbollsutbildning för spelarna och att få processen för övergångarna från junior till senior att fungera på ett bra sätt. Vi startar en seniorgrupp i år med ansvar för samordning av junior- och seniorverksamheten för att jobba med precis de här frågorna.

Vad betyder begreppet Spångafamiljen för dig?
Varje spelare, ledare, styrelsemedlen, kanslipersonal finns med i ett större sammanhang -Spångafamiljen. Att vi inte bara ser det egna laget utan även föreningen. Men också att ge möjlighet till enskilda spelare att utvecklas, kanske utanför det egna laget. Som en del av Spångafamiljen.

När du i december 2018 tittar tillbaka på året som gått, vad vill du då kunna vara mest stolt över att ha bidragit till för föreningen?
Att vi har fått igång en välfungerande seniorgrupp som skapar förutsättning för bra tränarrekrytering, verksamhetsplanering och implementering av Spångamodellen inom 11v11. Men också att vi har  påbörjat resan mot ett nytt fräscht klubbhus.

Här hittar du intervjuerna med övriga styrelseledamöterna


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten