SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Maria - hur ska vi öka intäkterna för att kunna utveckla verksamheten?
2018-04-30 08:26
  • Vilka är det egentligen som leder föreningen?
  • Hur går det med de fokusområden som vi medlemmar bestämde på årsmötet?
  • Hur ser styrelsen på föreningen idag och i framtiden?
Här kommer den andra av sex intervjuer med styrelsen där ni denna gång får lära känna Maria Wheeler som är ledamot och jobbar för att öka föreningens intäkter.
Hej Maria!
Berätta lite om vem du är och vad du gör.
Jag är uppvuxen i Vällingby så jag har inte flyttat så långt när jag nu bor i Spånga tillsammans med maken och våra två fantastiska döttrar. Den ena spelar fotboll och den andra dansar.
Jag arbetar som operativ chef på ett företag som heter Bilreda som hjälper företag med vagnparksadministration. Älskar att umgås med familj och vänner och hitta på roliga saker eller resa. Vi tillbringar mycket tid på vårt landställe i Roslagen och jag försöker även slå till en golfboll då och då.

Hur gick det till när du blev medlem i Spånga IS Fotboll?
Min dotter började spela fotboll och jag blev snabbt tillfrågad om jag ville vara tränare för hennes lag, vilket jag så klart ville! Då jag avslutat mitt uppdrag som tränare för F15 så fick jag plötsligt en massa tid över och förutom att lägga det på mina fritidsintressen så tackade jag också ja till styrelseuppdraget i Spånga IS Fotboll.

Vad är det som gör att du väljer att fortsätta engagera dig i Spånga IS Fotboll? 
Jag tycker att ungdomsidrotten är otroligt viktig. Alla barn mår bra av att röra på sig, dela framgång och motgång tillsammans och utvecklas som lagspelare.  Men framförallt gemenskapen. Begreppet Spångafamiljen betyder just det för mig - gemenskap. Att alla är välkomna och vi utgår från samma värderingar och ställer upp för varandra. Att få vara en del av och bidra till att utveckla arbetet inom föreningen är väldigt roligt.

Du är ansvarig för fokusområdet Ökade ekonomiska intäkter. Vad är det ni kommer att göra för att lyckas med det?
Tillsammans med en arbetsgrupp har jag uppdraget att öka föreningens intäkter på både kort och lång sikt. Medlems- och spelaravgifter står för endast ca 1/3 av föreningens intäkter idag så att jobba med att både behålla intäkter vi har idag och se hur vi kan öka den externa finansieringen är väldigt viktigt för att säkerställa att vi har pengar för befintlig verksamhet och utveckling av fotbollsverksamheten i linje med Spångamodellen. 

Vi börjar med att göra en kartläggning där vi tittar både på nuvarande intäkter men också framtida möjligheter för bland annat sponsorer och samarbetspartners. Det kommer att landa i en strategi för hur föreningen kontinuerligt ska arbeta med intäktssidan.

Vilka kunskaper och erfarenheter är det som du tar med dig in och bidrar med till styrelsearbetet?
Jag har själv spelat fotboll fram till för några år sedan och har kunskap och intresse för spelet. Det tillsammans med erfarenheten av att ha sett föreningen ur ett ledarperspektiv under många år bidrar till förståelsen för förutsättningar och behov i fotbollsverksamheten. 

Från arbetslivet tar jag med mig kunskap inom logistik, affärsutveckling, personalansvar samt ekonomi. Och i styrelsens arbete bidrar jag också till arbetet med jämställdhet och jämlikhet som är ett viktigt perspektiv i allt arbete vi utför. 

Under den tid som du har varit med i föreningen, vilka är de största förändringarna som du ser har skett?
Först och främst är det roligt att se hur föreningen växer som den gör. 
Men den största förändringen är nog arbetet med utbildning och utveckling  av ledare och spelare. Tack vare Spångamodellen har föreningen blivit tydlig i sitt budskap om vilken grund vi står på när det gäller spelarutbildning. 

Vi har också lyft fram vikten av kompetens i ledarrollen och vilka förväntningar som finns på hur vi ska agera i och runt verksamheten. Nu får man inte bara några bollar och koner som tränare utan det finns en väl genomtänkt modell som ger stöd i hur vi utbildar fotbollsspelare och verktyg för ledare att använda sig av. Exempelvis säsongsplanering, utbildningsveckan och Supercoachappen för träningsplanering och övningar. De här förändringarna gör oss till en än mer attraktiv klubb som vi stolt kan visa upp.

När du i december 2018 tittar tillbaka på året som gått, vad vill du då vara mest stolt över att du har bidragit till?
Först och främst att få vara en del av ”Spånga familjen” gör mig stolt! 
Styrelsens uppdrag  innebär ju att hela tiden möta alla olika frågeställningar som vi måste tackla, utveckla och bearbeta. Jag vill se tillbaka på året och att vi lyckats leverera det som vi lovat våra medlemmar att göra. 

Inom fokusområdet Ökade ekonomiska resurser vill jag så klart kunna blicka tillbaka och se att vi lyckats med en strategi som är hållbar framöver. 

Här hittar du intervjuerna med övriga styrelseledamöterna
Hasse Olsson - kommer inom kort
Jonas Åkesson - kommer inom kort
Milou Werth - kommer inom kort
 

Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten