SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Årets utbildningsvecka är här - Anmälan nu öppen!
2017-10-23 23:30

Under vecka 45, den 6-9 november, genomför Spånga Fotboll sin riktade utbildningsvecka med kurser och föreläsningar för ledare. Det är med stolthet vi kan presentera några av fotbollssveriges främsta namn som inspiration och kunskapskällor. Läs mer och anmäl er här!

En anmälan behöver göras till kansliet för de utbildningar du önskar delta i. Varje person anmäler sina egna önskemål. Mer information om hur du går tillväga finns längst ned på sidan, under innehållsbeskrivningen.

________________________________________________________________

 

Måndag den 6 november

  • Vad? Träna som du spelar. En tränarföreläsning med Anders Bengtsson, riksinstruktör på Svenska Fotbollförbundet, kring hur vi bygger ihop spelsystem och taktiska upplägg med vår fotbollsträning.
  • När? 18:00 - 20:00 i stora konferenssalen i Spånga Center

 

En fantastisk föreläsning för dig som vill ta ytterligare kliv som tränare. Hur utgår man från spelet fotboll när man tränar? Hur kan man spela för att främja fotbollsutbildningen samt en massa spännande idéer och kunskap från den moderna fotbollen. Kom ned och lyssna på Anders Bengtsson som i sin roll på Svenska Fotbollförbundet till vardags arbetar med just utbildning av landets allra främsta fotbollstränare och personligheter.

 

Antal platser: 50

________________________________________________________________

 

Tisdagen den 7 november

  • Vad? Tränarutbildning på temat tillslag med Eija Feodoroff, en av Europas främsta experter på tillslag och avslut.
  • När? 17:30 - 21:30 på Spånga IP


Eija är tillslagsspecialisten som tränat mängder av framgångsrika lag och spelare som exempelvis Jiloan Hamad, Jordan Larsson, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Ludwig Augustinsson, Kristoffer Peterson, Oskar Jansson, Lotta Schelin, Caroline Seger och Lisa Dahlkvist med fler.


Momentet tillslag är en sammanfattande benämning för de olika teknikerna som används vid passningar (lång/kort, hög/låg), skott, inlägg, frisparkar och hörnor. Totalt sett alltså de tekniker som används mest på en fotbollsplan och vars kvalitet och utfall har en direkt avgörande roll såväl för den enskilda spelaren som för ett lags framgång och förmåga att prestera optimalt.

 

Ta chansen att uppleva en av Europas främst experter på tillslag och lär dig allt som behövs på området när Eija går igenom momenten teoretiskt, låter deltagarna prova själva såväl som jobbar med och instruerar en träningsgrupp från Spånga Fotboll.


Antal platser: 30

________________________________________________________________


Onsdag den 8 november

  • Vad? ”Effektiv träning på små ytor” samt ”Ledarskap och träningsplanering” med Ola Larsson från Supercoach.
  • När? 18:00 - 20:30 i stora konferenssalen i Spånga Center

Vi gästas under onsdagen av en av Sveriges främsta utbildare inom barn- och ungdomsfotbollen, nämligen Ola Larsson, som bland annat har varit akademiansvarig i Brommapojkarna och numera arbetar inom Hammarby IF.


Ola pratar om hur vi bedriver bästa möjliga fotbollsutbildning för våra spelare, om framgångsrikt ledarskap inom barn- och ungdomsfotbollen samt hur du som tränare kan optimera din träningsplanering. Vi pratar också om hur man som tränare på effektivt sätt kan hantera träning i små inomhushallar eller när man delar på konstgräsplanen med flera andra lag.


Kom ned och ta del av kunskapen från en av Sveriges allra främsta fotbollsutbildare som varit med och fostrat en hel generation av svenska fotbollsstjärnor som Albin Ekdahl, Ludwig Augustinsson, Simon Tibbling med flera. Och passa på att ställa era egna frågor och funderingar, med Ola är det alltid högt i tak!


Antal platser: 50

 ________________________________________________________________


Torsdag den 9 november
  • Vad? Finter och 1v1-situationer med Coerver Coaching
  • När? 18:00 – 21:00 på Spånga IP 

Coerver Coaching är en metod för att jobba med individuell skicklighet i fotboll och är speciellt lämpad för åldrarna 5-16 år med spelare på alla nivåer samt deras tränare. Metoden används och rekommenderas i flera av världens främsta fotbollsmiljöer, exempelvis Bayern München, Newcastle, Arsenal och Franska Fotbollsförbundet med många fler.

Under torsdagskvällen får vi ta del av deras koncept inriktat på fotbollens 1v1-situationer och hur vi löser dessa i både anfall och försvar med stort fokus på finter och det individuella försvarsspelet samt tillhörande instruktionspunkter och övningar.


Antal platser: 20

 ________________________________________________________________

 

 

Anmälningar

Anmälningar görs av varje enskild ledare via mail till kansliet på kansli@spangafotboll.se. Skriv namn, lagtillhörighet samt vilket eller vilka kurstillfällen ni önskar anmäla er till (Ex. Stefan Sundbeck F05, Tilllslag med Eija och föreläsning med Ola Larsson). 


Det går givetvis bra att anmäla sig till flera tillfällen under veckan. En bekräftelse på att anmälan är mottagen skickas från kansliet men inga platser till kurserna fördelas förrän nu på fredag den 27 oktober.

 

Er anmälan måste vara oss tillhanda senast fredagen den 27 oktober, 12:00. Efter det fördelas platserna.

 

För frågor eller övrig feedback kring utbildningseventet vänligen kontakta utbildningsansvarige Stefan Sundbeck på stefan.sundbeck@spangafotboll.seNyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten