2019-05-26 10:11
Matchens lirare, Ingrid Jäder, som gjorde sina två första mål i Spångatröjan
Under den soliga lördagseftermiddagen var det dags igen och denna gången var det Marieberg som stod för motståndet.
Vi vet att Marieberg är starka i närkamperna, starka på fasta situationer och har rutinerade spelare.
Vi pratade innan matchen om vikten att hitta vårt spel samt utnyttja det vi är bra på. Vi ställer upp med ett stark och piggt lag som gör det vi övat på i veckan och det gör att vi startar matchen riktigt riktigt bra. Vi hittar ett bra passningsspel och det kommer att ge oss resultat. Efter 10 minuter så kommer Hässel fram från vänsterbacksplatsen och hittar en bra passning till Ingrid som gör sitt första mål i Spånga tröjan, 1-0.
Vi fortsätter hitta spelet och redan i den 13 minuten kommer vi 4 mot 2 och Julia drar förbi och lägger en fin passning till Paulina som sätter den mot mål och där Ingrid trycker dit 2-0 före deras försvarare kan nå den.
Vi får en riktigt bra start och vi fortsätter att skapa oerhört mycket chanser och vi skulle ha kunnat göra ännu fler mål men vi får inte in någon mer boll innan halvlek.

I halvlek pratar vi om hur viktigt det är att inte slappna av och att fortsätta köra på framåt och att utnyttja våra chanser.
Andra halvlek sätts igång och det känns inte som att vi riktigt har vaknat till efter pausen och vi ligger för långt ifrån våra motståndare vilket gör att Marieberg kan komma in i matchen igen. Detta leder till att Elsa från F15 som står för dagen får göra några fina räddningar.
Men efter 8-10 minuter så väcker vi varandra och det leder till att vi återigen skapar en riktigt bra chans då Lollo spelar fram Leila som dunkar in bollen och gör 3-0. Efter detta är det återigen stort spelövertag från vår sida och vi skapar massor av chanser som vi tyvärr inte får till idag. Men vi vinner med 3-0 och  vi tar 3 riktigt härliga poäng.
Matchens lirare blev Ingrid Jäder med 2 mål. Vill återigen passa på att hylla samtliga spelare som gör en riktigt bra insats och verkligen springer för varandra och hjälper varandra framåt.

Nu tar vi en vecka spelledigt med återhämtningsträning och med fokus på att fortsätta sätta vårt spel så vi är väl förberedda när vi möter Vallentuna den 9/6.