Matchnummer: 150061025
Samling:16:45
I den stålande solen åkte Spånga IS till Essingen och mötte ett bra spelande Essinge IK.
2018-05-20 23:28
Matchen drar igång och vi hittar i början ett ganska bra spel men ju längre matchen går desto mer glider lagdelarna isär och vi tappar vårt spel. Detta leder till att Essinge gör 1-0 efter 27 minuter. Matchen går vidare och första halvlek blir inte riktigt som vi tänkt oss.
 I halvlek så pratar vi ihop oss om vad vi ska göra i andra för att vända matchen.

Vi gör lite taktiska förändringar som vi hoppas ska ge oss bättre möjligheter att vända matchen. Och efter 18 minuter har vi vänt matchen till 1-2 efter två snabba mål av Lovisa. Vi gör ett grymt jobb och målen är riktigt snygga! Första målet kommer efter 48 minuter och vilket mål det är! Ett riktigt fint långskott och vi har 1-1. I den 61:a minuten gör Lovisa även 1-2 efter ett bra spel från hela laget.
Vi har vind i ryggen och fortsätter kämpa på men tyvärr så gör Essinge 2-2 i den 78 minuten på ett snyggt nickmål. Men vi reagerar direkt på avspark och i den 79 minuten så gör Sofia ännu ett riktigt snyggt mål där hon avslutar från ena hörnet av straffområdet och sätter den i bottre.

Vi kämpar på under hela matchen tillsammans och vi tar 3 oerhört härliga poäng och fortsätter hänga med i top 3 av tabellen.
Nu laddar vi om inför nästa lördag den 26:e maj då det är Spångadagen nere på Spånga IP. Då möter herrlaget Enebyberg först och därefter spelar vi mot Ekerö IK. Det kommer vara speed shooting, ansiktsmålning, priser till bästa hejarklackar och mycket mycket mer! Syns där!