Seger i sista mot Sollentuna
2017-09-30 08:01
Spånga vann på fredagskvällen med 3-2  i säsongens sista match mot Sollentuna. Därmed tar laget en fjärdeplats i tabellen.

Serien  H4N » vinns överlägset av Kungsängen, medan Bele Barkarby tar kvalplatsen efter 2-2 mot Kista SC. Gratis till två värdiga lag!

Inför Spångas match betonade tränaren Anders Blomqvist vikten av att ha kul och spela rolig fotboll i den betydelselösa matchen och därmed göra ett bra avslut på säsongen.

Spånga inledde offensivt med den nu etablerade 4-2-3-1-uppställningen, med Engin Baran på topp framför Markus Blomquist, Marcus Minari och Frans Gabro. I den 6 minuten tråcklade Engin sig in i straffområdet och bet sig fast där, tills han kunde slå bollen i mål till 0-1.

Fortsatt Spångadominans och fler målchanser, medan Sollentuna hade få avslut på mål. tjugo minuter in i matchen skadade Spångas defensive mittfältare knät, vilket kom att påverka resten av första halvlek, Sollentuna kom in i spelet och hade flera avslut på mål via sina kantspelare, siffrorna stod sig dock halvleken ut.

Det dröjde bara till den 53 minuten innan Sollentunas press gav utdelning, 1-1 på ett skott i målvakten Erik Lissels bortre hörn, efter tveksamt försvarsspel av Spånga.

Även om det inte gick att påverka tabelläget fanns möjligheten att avancera i den interna skytteligan och Markus Blomquist tog den chansen när han i den 70 minuten själv tog sig fram hela vägen till skottläge och sköt bollen i den bortre burgaveln till 1-2.

Matchförloppet liknade mycket Spångas insatser som helhet under säsongen: bra perioder med offensivt spel, dock med få mål, varvades med perioder då Spånga blev för långa och genomsprungna. Så även i den här matchen.

Efter en felaktig avblåsning för en Spånga-offside kontrade Sollentuna och tog sig fram på högerkanten varefter en anfallare enkelt kunde bredsida bollen i mål från inget avstånd alls, 2-2 i den 83 minuten. Men liksom så ofta tidigare fortsatte Spånga att pumpa på, Marcus Minari slog en djupledspass till Frans Gabro som från förlängda mållinjen passade bakåt till Markus Blomquist som sköt rappt i steget från 10 meters håll, ett riktigt snyggt avslutande mål, 2-3 som stod sig matchen ut.

Genom kvällens målskörd delar Engin Baran och Markus Blomquist på vinsten i skytteligan, bägge med åtta mål.

Extra kul att tränarna Anders Blomqvist och Pelle Bergsten släpper fram unga lovande spelare: Heydar, Hugo, Elliot och Michail tillhör alla Spångas framtid!

- Mycket skönt att avsluta säsongen med en seger, säger Spångas tränare Anders Blomqvist, även om planens belysning var minst sagt "murrig". Det var ingen superinsats men en klart habil första halvlek och under slutet av andra. Bra med en match där vi presterade bättre än under flera tidigare tillfällen i slutet av säsongen.

Matchfakta Sollentuna - Spånga

Norrvikens IP, konstgräsplan, 29 september 2017 kl 19:30, molnigt, 11 grader. Spånga spelade i rött enligt  4-2-3-1.