Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

En mycket annorlunda säsong!
Bakre ledet fr. v. Edward Owusu, Kamran Nosrati, Wilondja Fataki, Jannis Pappas, Bryan Chantera, Serkan Görgülü, Abdoul Diallo, Amir Chamsine, Emil Bajra, Bejoy Khan, Yavuz Akkas.


Sittande fr. v. Markus Blomquist, Andreas Grönvik, Erik Gillsbro, Tahsin Anar, Nikolaos Karfopoulos, Elliot Oskarsson, Nemanja Marojevic, Salim Nassar.


Frånvarande Liam Hägvall, Engin Baran, Frans Gabro, Emil Gabro, David Chamoun, Anthony Portilla, Nikola Jevric, Armin Bajramovic, Stefanos Papathanasiou och Lars Wahlund.


Vintern, våren, tyvärr även sommaren och eventuellt även hösten har präglats av den nu pågående corona-pandemin som slår hårt mot hälsan, ekonomin och även idrotten. Mitt i detta blir vår fotbollsverksamhet både lite futtig och sekundär, men samtidigt innebär vår idrott en trygghet och en kontinuitet i en osäker tillvaro.


Spångas herrlag inledde säsongen 2019 med 4 inledande förluster, men sprang sedan övertygande igenom serien med 21 matcher (inkl. kval) utan en enda förlust. I kvalet kunde vi glädja oss åt att – äntligen efter flera försök – ta steget upp i division tre, en nivå vi känner oss vara bekväma med och redo för.


Som pandemin utvecklade sig kommer vår serie att genomföras som en enkelserie, starten var planerad till den 14 juni, men BKV Norrtälje fick tyvärr gå i karantän, matchen hemma mot dem kommer att spelas i slutet av augusti. Spångas herrar kommer även att spela i den nya Stockholmsserien på näst högsta nivån, serien innebär en välbehövlig uppryckning av den tidigare B-lagsserien


Vi har i dagsläget en trupp på 25 spelare, med en medelålder på 24,7 år. Nio spelare har anslutit till truppen, varav tre från egna ungdomsled, David Chamoun, Emil Bajra och Nikolaos Karfopoulos och med en ”återvändare”, Andreas Grönvik. Övriga nya spelare är Edward Owusu, Abdoul Diallo, Anthony Portilla, Stefanos Papathanasiou och Nikola Jevric.


Joseph Kayongo Mutumba, Kim Strand, Daniel Oprea, Nasir Bulale, Hampus Finnberg, Alexander Pethrus och Adam Skeppmark har lämnat truppen, liksom ledarna Mikael Wallman och Jonas Finnberg. Vi önskar dem alla lycka till framöver!


Laget tränas även i år av Jannis Pappas, det är extra kul att han sekunderas av den tidigare Spångaspelaren Serkan Görgülü, med stöd av Kamran Nosrati som fortfarande är aktiv på plan. Vi har i år tre målvakter för att kunna täcka upp för reservlagsspelet, därför är behovet stort av målvaktstränare, Amir Chamsine har även i år den viktiga rollen i laget. Lasse Wahlund är som vanligt lagledare.


I vinter har vi tränat inomhus i Spånga fotbollshall och på Grimstas uppvärmda konstgräs. För att minska risken för skador och förbättra styrka och kondition har vi kört ett fyspass i veckan med ”slavdrivaren” Ebba på Meckbachs träningsanläggning i Solna.


Laget slogs ut i slutspelet av KIF Sportgrossen Cup, vann en omgång av Stockholm Cup innan Marieberg blev för svåra i 1/8-finalen. Vårt lag har vunnit två träningsmatcher, förlorat en och kryssat i den sista mot Älvsjö. Ett planerat träningsläger utomlands fick ställas in, laget tvingades även ta en karantänspaus i mars innan träningen återupptogs i slutet av den månaden.


Spångas herrlag är en del av Spångafamiljen, därför är det extra kul att notera att exakt halva truppen är fotbollsfostrad i föreningens ungdomsled. Samarbetet med föreningens egen U18-trupp, anfört av tidigare herrlagsspelaren Ali Wahed och av Saman Salem är mycket viktigt, rotationsträning och spel i senior- och reservlagsmatcher finns på agendan.


I år tar vi ytterligare ett steg i samarbetet med föreningens damlag, bägge lagen spelar sina hemmamatcher på Spångas naturgräs. Lagen kommer i full jämställdhet att träna parallellt på natur- och konstgräsplanerna på Spånga IP, vilket även förbättrar träningsförutsättningarna i de fall då Spånga IP:s erkänt fantastiska A-plan blir ospelbar av olika anledningar. Bägge lagen planerar dessutom en senarelagd Spångadag att genomföras den 26 september, med aktiviteter runt matcherna och på arenan, närvaro från Adidas, Stadium m.m., samt förstås matcher då damerna först möter Råsunda och herrarna sedan tar sig an Gideonsberg.


Mikael Wiklund, ansvarig i styrelsen för klubbens herrseniorer, är mycket glad över det samarbetet och över återväxten i de egna ungdomsleden och säger ”målsättningen är att fortsätta bygga på den fina stämning och harmoni som laget innehar, att bygga en bra plats för våra juniorer att få testa och utvecklas inom seniorfotbollen, samt att etablera oss som ett stabilt div 3-lag”


Spångas herrlag är nykomlingar i division tre Norra Svealand, övriga lag är Norrtälje, Arlanda, Järfälla, Gideonsberg, IFK Uppsala, Franke, Sala, Sundbyberg, Syrianska Kerburan, Uppsala Kurd och Vallentuna, vilket innebär fem lag från Uppland, tre från Västmanland och fyra från Stockholmsområdet. I år vågar vi inte tippa seriesegrare, själva har vi målsättningen att etablera oss i trean, den korta serien till trots.


 Jannis Pappas, Serkan Görgülü, Kamran Nosrati, Amir Chamsine och Lars Wahlund

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten