Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Vi vässar oss!
Efter att ett antal år förgäves ha krigat om en plats till division tre är det nu dags för att prova nya grepp i kampen om avancemang. För det första minskar och vässar vi truppen, samt pausar spel i reservlagsserien R4N. För det andra har vi vässat tränarskapet runt laget, fortfarande med Micke Wallman som huvudtränare, men nu även med Jannis Pappas som assisterande tränare. Jannis har omfattande meriter som tränare av lag på vår nivå och högre och kommer att kunna tillföra ytterligare kvaliteter i träning och match. Dessutom har han spelat tillsammans med Micke i BP för ett antal år sedan.

 

För det tredje förstärks laget med Jonas Finnberg som materialare och Amir Chamsine som ny målvaktstränare, där lagledaren Lasse Wahlund står för kontinuiteten bland ledarna.

 

Och för det fjärde utökar vi samarbetet med vårt duktiga damlag, som kommer att spela sina matcher på Spångas naturgräs. Lagen kommer att träna parallellt, roterande mellan natur- och konstgräsplanerna, vilket förbättrar träningsförutsättningarna i de fall då Spånga IP:s erkänt fantastiska A-plan blir ospelbar av olika anledningar.


Försäsongen

 Från årsskiftet har laget kört ett pass utomhus på Spånga IP: s konstgräsplan (även om snö och is ställde till problem under januari och halva februari,  ett lördagspass i Spångas fotbollshall. För att minska risken för skador och förbättra styrka och kondition har vi även kört ett fyspass med Maria Meckbach på hennes träningsanläggning i Solna.


Fyra träningsmatcher hittills (två vinster och två oavgjorda) och tre tävlingsmatcher i Stockholm Cup (där Spånga förlorade i 1/8-finalen mot Skogås-Trångsund) har spelats före seriestarten, utöver KIF Sportgrossen cup (7-manna) i Brohallen, där herrlaget vann sitt grundspel men slogs ut av Österåker i slutspelet. Ett träningsläger genomfördes i slutet av mars i Göteborg, bl.a. med träningspass på Heden och Bravida Arena. Tyvärr fick genrepet mot Hargs BK i Nyköping ställas in p.g.a. skador och sjukdom.


Resultaten utomhus summerar sig till:

Åkersberga - Spånga                                 0-2

Apollon Solna - Spånga (Sth Cup)           2-6
Spånga - Långholmen                               6-3
Viksjö - Spånga (Sth Cup)                         2-5
Arlanda - Spånga                                        1-1
Spånga - Fittja                                             4-4
Skogås-Trångsund - Spånga (Sth Cup)  4-2
Harg - Spånga                                       InställdMålsättningen

Lagets ambition är att vara med och kriga i toppen i H4N. I toppen,  tror tränarna även att Kista SC, Järfälla, Hallonbergen kommer att återfinnas vid säsongen slut,, men att det kommer att bli en jämn serie i år.


Nordic Bet har Kista SC, Järfälla  och Sollentuna som favoriter till seriesegern, medan Spångas spelas ner till sjunde plats, vilket passar laget bra, det är alltid bra att slå ur underläge. Sen uppdatering 7/4: Nordic Bet har tagit bort alla odds för Stockholm-serierna i fyran, vi återkommer när de återkommit!


Historiskt har Spånga IS FK spelat i division 4 i åtta år; med en sjätteplats, en sjundeplats, en femte­plats, en tredjeplats, en fjärdeplats  och fruktlösa kval upp mot trean säsongerna 2015 och 2016, samt en sjundeplats år 2018. Spånga behöver vässa sig nu!


Spelartruppen
Truppen har alltså bantats till ca 22 spelare, flera har lämnat oss efter säsongen 2018:   Erik Lissel, till Värtan, Elliot Oskarsson till Akropolis, Edwin Mahisa till Huddinge, Ango Grönvik till Ängby,  Richie Tumba Kalenda, Mateus Wrukowski o Mikail Candemir till Bele Barkarby, Semir Arnaut-Biberic till FB Bosna och Bakari Kinteh till Enebyberg.

Istället har Hampus Finnberg, lyfts upp från egna ungdomsled, Dana Oprea anslutit från Kista SC, Alexander Pethrus från FK Bromma,Tahsin Anar från Sundbyberg, Nasir Bulale från Håbo, Bejoy Khan från Täby FK och Armin Bajramovic från Kungsängen. Lagets medelålder har stigit rejält från 23,4 år säsongen 2018 till 25,9 år 2019.


En framgångsfaktor i fotbollsverksamheten är den starka förankring i föreningens egna ungdomsled som herrlaget har, inför säsongerna 2017 och 2018 flyttades inte mindre än åtta spelare födda 1999 eller senare upp från den egna U-truppen och herrlaget har i dagsläget 11av 23 spelare fostrade i föreningens egna ungdomsled, varannan spelare! År 2019 kommer samarbetet att fortsätta med vår U17-trupp, med rotationsträning och kommande A-lagsspel.
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten