Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Damer

Välkommen till Spångas damlag!
Efter förra säsongens lilla dipp på starten av hösten så blev till slut placeringen 5:a i  div 3A. Stundtals spelade vi en mycket bra fotboll men det gäller att vara på tårna och taggade i alla matcher för att kunna placera sig högt. Vi lärde oss mycket under förra säsongen både som individer och som lag. Vi visade att vi kunde slå de allra bästa lagen och hängde med i toppen stora delar av säsongen. 

Till årets säsong kommer laget in med en ny och fräsch målsättning, att fortsätta utvecklas och kämpa mot högre placering trots det svåra motståndet i serien.

I början av januari fick laget en ny huvudtränare, Jörgen Bjärkfjäll som de senaste åren varit tränare i Hässelbys dam div 1. Vi har även fått in två nya assisterande nu på våren, Faris Saud och Malin Björkfjäll. 
Vi har fått in flera nya spelare men vi har också förlorat några. Det är en bra konkurrens i laget och spelarna peppar varandra framåt hela tiden. Årets trupp består av 21 spelare i åldrarna 16-35. Vi har fortfarande ett ungt lag men vi har fått ännu lite mer rutin till denna säsong. 

Laget har byggt på fysiken i vinter genom att köra bl.a köra crossfit med bästa Hanna på Crossfit 162 West. Det har varit riktiga monsterpass och tjejerna har verkligen kämpat på. Vi har även kört rena fotbollspass några gånger i veckan och vi har haft turen att få vara inne i fotbollshallen en gång i veckan.

Spelarna har presterat bra på träningarna och det träningsläger vi har haft. Vi har pratat om hur vi ska arbeta med vårt spelsystem för att det ska fungera stabilt och bra under den kommande säsongen. 
 
Vi har en tuff serie framför oss men det är inte lätt att möta Spångas damlag och vi kommer slåss för varje poäng! Vi hoppas på en bra säsong och tror att den kommer att bli spännande hela vägen in. 
 
Spångas damer har många duktiga och sevärda spelare som vill och kan prestera en underhållande fotboll för alla intresserade åskådare. Vi hoppas därför att ni kommer och tittar och hejar fram oss under säsongen samt tar del av den fantastiska laganda som laget har!

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller provträna.
Alla kontaktuppgifter finns under kontakt.

Alltid tillsammans!

Följ oss gärna på Instagram, spangadam
Vinst i första omgången av Victoria cup
2020-10-19 13:17
Glada damer efter en härlig vinst med 6-1
I lördags var det dags för första omgången av Victoria cup på Storvretens IP. Tumba var det som stod för motståndet i denna match. Tumba var obesegrade under säsongen och slutade som seriesegrare i div 5. Eftersom Tumba spelade 2 divisioner under oss så fick de börja med att lägga två straffar.

Tumba missar första men sätter andra straffen vilket gör att det står 1-0 innan avspark.
Det tar inte lång tid innan vi reducerar till 1-1 med ett snyggt mål av Denise på hörna från Leila. Vi fortsätter spela på men får väldigt mycket avblåsningar för offside då vi håller bollen lite för länge och inte tajmar våra löpningar. Innan halvtidsvilan gör vi dock 2-1 med mål av Leila och assist av Dina.

I andra halvlek får vi igång spelet och tajmingarna bättre så vi får inte alls mycket offsideavblåsningar. Vi har många väldigt fina anfall och lyckas vinna matchen med 6-1. Målgörare i andra halvlek är Malin, Emma, Sofia och Nike. Vi har 6 olika målgörare i denna match vilket visar på fin bredd i laget. Vår assistdrottning Leila levererade hela 3 av 6 assist denna match.

Nu laddar i för nästa match i Victoria cup som kommer spelas på hemmaplan mot Lindhagen som ligger i div 2 vilket gör att denna gång kommer vi att få börja med en straff. Vi meddelar er så snart matchdatumet är spikat så ni kan följa matchen via appen "Min  Fotboll"

Alltid Tillsammans!

Förlust mot Råsunda med 1-0
2020-09-29 13:48
Zhila Assafi kämpar på
 I helgen var det Råsunda som stod för motståndet hemma på Spånga IP. Vår plan som annars är så fin var inför denna match helt dränkt i vatten vilket också påverkade spelet. Det blev många kamper som slutade med riktiga magplask på gräset, såklart lika tufft för båda lagen. Men vi krigade på i 90 minuter där Råsunda gick som vinnare efter att vi fått ett mål bortdömt på offside vilket vi var väldigt tveksamma till men domaren dömer.

I söndagens match måste vi ändå lyfta fram Zhila som i första halvlek stoppade ett skott med näsan efter en stenhård pass från en Råsunda spelare på två meters håll. Zhila går ut stoppar näsblodet, tar två alvedon, stoppar tussar i näsan och lite is på. Efter halvleksvilan springer hon in igen med lite tejp och tuss på näsan och krigar på, hon till och med hoppar upp och nickar. Röntgen senare på kvällen visar bruten näsa.

Vi tackar våra bollflickor från F10-2 som hjälpte oss under matchen och hejade på oss! 
Nu tar vi nya tag och ser framemot matchen mot Essinge till helgen. 

Många fina bilder från matchen ligger inne på fliken bildgalleri, Mikael Wiklund har fotat

Alltid tillsammans!
Damerna hälsar på F10-2
2020-09-25 18:23
Delar av F10-2 och damerna
Imorgon skall damerna spela match på Spånga IP mot Råsunda och då skall F10-2 vara våra bollflickor.
Som tack för att de hjälper oss så var Madeleine, Tora och Sofia och hälsade på på deras träning i onsdags.

På träningen börjades det med en kortare frågestund och sedan en kortare uppvärmning. Efter uppvärmningen fortsattes det med stationsträning bestående av tre olika stationer. Madde höll i målvaktsövningar där tjejerna fick testa på att greppa boll och teknik i att slänga sig. Sofia höll i skottövningar med bland annat direktskott som träningsmoment. Tora höll i teknik där tjejerna fick träna på att dribbla mellan koner och tempoväxlingar. 

Vi tävlade även en del, både F10 tjejer mot F10 tjejer och F10 mot damspelarna. De var superduktiga på att lyssna och ta till sig information!
Hela träningen avslutades med matchspel tillsammans. Det var riktigt kul, uppskattat av både tjejerna och damspelarna. Nu ser vi fram emot matchen imorgon och att tjejerna tycker att det ska bli kul att vara bollflickor och få se hela damlaget kämpa för att ta tre poäng mot Råsunda.

Som alltid uppdaterar vi matchen på appen "Min Fotboll". Avspark 12:00

Alltid Tillsammans!
Vilken spelglädje vi visade!
2020-09-22 11:10
Glädjeyra när Emma satte sitt mål
I helgen spelade vi mot Sundbyberg borta på Sundbybergs IP. 
Vi inleder matchen lite stressigt och det tar ca tio minuter innan vi får igång vårt passningsspel. När vi börjar rulla bollen får vi igång ett riktigt bra spel. I minut 26 gör vi ett byte och Nike kommer in för första gången i Spångatröjan. Nike är inne i ca 30 sekunder när Leila spelar fram till henne som då sätter bollen i vänsta krysset. Inte långt efter utökar vi ledningen till 2-0 när Zhila passer fram till Sofia.E som får till en sjukt bra träff på bollen, detta kan vara årets mål! Sofia gör precis som Nike, mål efter 30 sekunder på plan. 

I halvtid leder vi med 2-0. 
I andra halvlek fortsätter vi att rulla bollen och sätter hög press på Sumpan. Detta gör att vi vinner bollen högt upp i plan och kan etablera ett spel. Vi har många fina spelkombinationer och våra hörnor från Leila är fantastiska! 
Vi gör hela 3 mål från hörnor av Leila var av Malin sätter två mål och Emma gör ett. Riktigt kul att Emma får göra mål på hennes födelsedag! Stort också att Leila är assist på 4 av 5 mål. 
Slutresultatet blir 5-0 till Spånga. 

Alltid tillsammans!
3-2 vinst i helgens match mot Ekerö
2020-09-15 12:42
Ottilia i tuff närkamp

I helgen var det dags att möta Ekerö borta på Träkvistavallen. Vi fick inte riktigt till spelet i dagens match och det  vi kändes väldigt stressade vilket resulterade i att vi inte rullade boll lika mycket som vi gjort i tidigare matcher. 

I halvtid ledde vi med 1-0 genom ett snyggt långskott från Tora, assist från Sofia.E. 

I andra halvlek försöker vi att rulla bollen mer och får till några snygga spelkombinationer, Paulina driver på kanten och spelar in till Leila som förlänger till Emma som gör ett inlägg. Inlägget hamnar vid en Ekerö spelare som försöker rensa bort bollen men Otti kan snyggt ta ner bollen utanför straffområdet och skjuta ett snyggt skott i vänstra hörnet. I minut 63 står det 2-0 till Spånga. 

Ekerö reducerar till 2-1 i minut 76. Vi får inget grepp om matchen utan vi känns fortfarande stressiga men i minut 86 vinner Malin bollen på Ekerös planhalva, driver bollen på kanten och skjuter bollen i mål. Ett riktigt skönt mål för att lugna våra nerver men i minut 86 får Ekerö en straff som de sätter och det är nervöst ändå till slutsignal. Slutresultatet blir 3-2. 

Det är inte våran bästa match i år men vi tar med oss 3 poäng!  

Alltid tillsammans!

Tung förlust mot Marieberg
2020-09-07 13:17
Igår mötte vi Marieberg borta på Stadshagen. Det blev en tråkig start på matchen när Marieberg gör mål på en hörna efter 1 minuts speltid. Efter nio minuter lyckas vi reducera till 1-1 genom ett mål av Lollo.

Vi får inte spelat att fungera som vi vill utan vi sätter oss själva i många svåra situationer vilket Marieberg förvaltar och kan i minut 21 och 28 utöka ledningen till 3-1. I halvtid står det 3-1 till hemmalaget.
I halvtidspausen har vi ett bra matchsnack och det är ett helt annat Spånga som kliver ut på planen inför andra halvlek. Vi har bättre inställning, högre press och vågar spela bollen. Vi har många fina chanser men lyckas tyvärr inte sätta dit bollen och slutresultatet blir 3-1 till Marieberg.

Från denna ,match tar vi med oss andra halvlek och nu är det bara att ladda om inför denna träningsvecka och matchen mot Ekerö till helgen som kommer. 

Vi tackar Marieberg och domaren för matchen.

Alltid Tillsammans!
Matchreferat från två härliga vinster
2020-08-30 22:38
Sonia Hammi en av våra målgörare

Åkersberga-Spånga

 

Vår första bortamatch spelades mot Åkersberga på deras fina anläggning med naturgräs förra söndagen.

 

I den här matchen testade vi att spela med en tre backslinje för att få fler spelare högre upp i plan. I början av matchen märktes det att vi var ovana att spela med tre backar och Åkersberga kunde sätta tryck på oss med hjälp av långa utsparkar från deras målvakt. 

 

Vi kämpar på och Denise gör ett snyggt 1-0 mål. Inte långt efter har vi ett fint anfall där Denise blir nerdragen i straffområdet vilket resulterar i en straff. Där kliver Malin fram och placerar in 2-0.

 

Vi tar över matchen mer och mer men Åkersberga får ett farligt friläge där Madde gör en kanon-räddning! Innan halvtid kommer Tora in och gör ett snyggt mål från sin vänsterkant. I halvtid är resultatet 3-0.

 

I andra halvlek ligger vi rätt med tre backslinjen och på mittfältet vinner vi alla utsparkar. Vi får till många fina kombinationsspel på Åkersbergas planhalva. Vi lyckas inte få in några fler mål men har en del chanser.

 

Slutresultatet blir 3-0 och vi gör en riktigt bra insats. 

 


 Spånga – IFK Stocksund

 

I lördags var de dags att möta IFK Stocksund som är nykomlingar från div 4. Idag var hösten på ingång när det började spöregna till matchstart.

 

IFK Stocksund tar ledningen efter tio minuter vilket gör att vi blir stressade i vårt passningsspel.  Vi lyckas jobba oss in i matchen och läser av deras spelidé. Efter 26 minuter reducerar vi till 1-1 genom ett snyggt mål av Lollo. Det var viktigt mentalt att reducera till 1-1 innan pausvilan. 

 

Andra halvlek är jämn där båda lagen skapar chanser, IFK Stocksund har två frilägen där Madde gör två stycken fina räddningar. Även vi har många fina lägen och i minut 76 dribblar Sonia förbi några Stocksund spelare och skjuter bollen i mål. 

 

Slutresultatet blir 2-1, en riktigt skön och viktig seger för oss!

 

Alltid tillsammans!

Match mot Åkersberga
2020-08-22 20:35
Zhila Assafi
På söndag möter vi Åkersberga. Vi åker till matchen med en skön känsla i laget efter matchen tidigare i veckan. Åkersberga bjöd oss på bra motstånd förra året och vi räknar med att möta ett välspelande lag. Vi uppdaterar matchen live på Min fotboll för dem som inte kan se matchen på plats. Matchen startar 18:00

Alltid tillsammans!
3-0 seger i premiären mot Vallentuna
2020-08-19 22:37
Denise som gör sitt första nickmål i Spångatröjan
Efter en lång väntan är serien äntligen igång!  Premiären var mot Vallentuna som spelades på Spånga IP. 

Vi började matchen riktigt bra med ett fint passningsspel och hög press på Vallentuna spelarna. Detta resulterade i en 1-0 ledning efter ett riktigt snyggt anfall där Paulina spelar fram till Malin som sätter bollen i nät. 
Bara tre minuter senare nickar Denise in bollen på en frispark från Leila. I halvtid står det 2-0 till Spånga. 

I andra halvlek fortsätter vi att rulla boll och skapar chanser men vi slarvar i vårt passningsspel vilket gör att Vallentuna tar över spelet och får några farliga lägen. Madde gör ett bra jobb i målet. 
I minut 86 säkrar vi segern genom att Paulina gör mål. Vi tackar Vallentuna, domarna och publiken för en härlig premiär! 

Alltid tillsammans! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/10 12:00
Sön 11/10 14:00
2 - 5  
Sön 4/10 18:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten