Dags för barn födda 2013 att bilda lag, mer information via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Damer

Välkommen till Damlaget!
2019 års trupp
Hej och välkommen till Spånga IS Damlag
.

Efter förra säsongen där vi tog en härlig tredjeplacering i div 3A som var Spångas bästa genom tiderna så tar vi med oss massor av lärdomar och erfarenheter. Vi spelade en bra fotboll och med en ny huvudtränare i Linus Ekberg så blev det också ett nytt spelsystem. Vi lärde oss mycket under förra säsongen både som individer och som lag. Vi visade att vi kunde slå de allra bästa lagen och hängde med i toppen under hela säsongen. 


Till årets säsong kommer laget in med en härlig energi och med målet att fortsätta utvecklas och kämpa mot div 2 trots det svåra motståndet i serien. 

Vi har fått in flera nya spelare och vi har även plockat upp två från Dam-U. Det är en bra konkurrens i laget och spelarna peppar varandra framåt hela tiden. Årets trupp består av 22 spelare i åldrarna 15-34. Vi har fortfarande ett ungt lag men vi har fått in lite mer rutin till denna säsong. 


Laget har byggt på fysiken i vinter och vi har kört både utomhus och inomhus med härliga fyspass. Vi har dock väldigt sällan lämnat bollen utanför träningen utan haft med oss den under hela vintern för att hålla tekniken igång. Vi har fortsatt bygga vidare på den positiva laganda som vi fick med oss från förra året. 

  

Spelarna har presterat bra både på träning och match och det är tydligt att de tagit ytterligare kliv framåt från förra säsongen. Vi har fortsatt arbeta med vårt spelsystem för att det ska fungera stabilt och bra under den kommande säsongen. 

 

Målsättningen i år för damlaget är att slåss om att nå div 2. Vi nådde vårt mål förra säsongen och nu ska vi utvecklas ännu mer och nå högre mål. Vi har en tuff serie framför oss men det är inte lätt att möta Spångas damlag och vi kommer slåss för varje poäng! Vi hoppas på en bra säsong och tror att den kommer att bli spännande hela vägen in. 

 

Spångas damer har många duktiga och sevärda spelare som vill och kan prestera en underhållande fotboll för alla intresserade åskådare. Vi hoppas därför att ni kommer och tittar och hejar fram oss under säsongen samt tar del av den fantastiska laganda som laget har!


Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller provträna.

Alla kontaktuppgifter finns under kontakt.


Alltid tillsammans!

Linus Ekberg (huvudtränare), Maja Hedenskog (ass. tränare), Jari Lindgren (ass. tränare), Martin Weyler (ass. tränare) och Johanna Ljungkvist Ekberg (lagledare) 


Vill du veta mer om klubben så ta en titt på Facebook eller Spånga IS FK:s hemsida

Linus summerar sina tre år i Spånga Dam
2019-10-27 22:02
Linus Ekberg, avgående tränare för Spånga Dam
Jag tänkte med en liten text säga hej då till Spånga och det underbara lag jag fått vara en del av under tre år då jag kommer träna ett annat lag under kommande säsong. 

Jag tänkte att på något sätt kunna sammanfatta mina år i text för att minnas roliga matcher, träningar och andra härliga minnen med detta lag. Jag sitter hemma och blir rörd över allt jag tänker på som vi gått igenom.
Vi mötte seriesegrarna Lidingö
2019-10-04 20:34
Ett något försenat matchreferat från Lidingömatchen kommer nu när vi börjar närma oss slutet av säsongen. Förra söndagen mötte vi redan klara seriesegrarna IFK Lidingö borta och vi kommer till matchen med en bra träningsvecka bakom oss och vi känner att vi kommer göra en bra match. Dock så kommer vi med en tunn bänk då vi endast kunde kalla 15 till match och sedan kliver en spelare av uppvärmningen med en skada vilket stör matchplanen något. 
Matchen som spelas är en bra match där bägge lagen spelar en fin fotboll men de vassaste chanserna kommer LIdingö till. Vi gör dock en väldigt bra försvarsinsats och det gör att det står 0-0 i halvtid. 
I halvtid pratar vi om hur vi ska fortsätta spela vårt spel och vara noga med försvarsspelet och när vi får chanser vara extra noga då vi vet att Lidingö är ett riktigt starkt och bra lag.

Vi står emot bra i ungefär 75 minuter då tröttheten börjar komma in och vi slarvar lite i försvarsspelet och Lidingö får ganska enkelt glida igenom laget och göra både 1-0 och 2-0 ganska snabbt. Vi krigar på men det märks att vi har jobbat hårt under matchen och slutresultatet blir tillslut 3-0 efter en riktigt fin frispark från en Lidingö spelare. 

Vi tar med oss massa bra saker från denna matchen och vi ser fram emot serieavslutningen hemma mot Karlberg imorgon på Spånga IP kl 17:00. Hoppas vi ses där så spelarna kan få ett ordentligt stöd sista matchen och beröm för den säsongen de har gjort. 

Alltid tillsammans!
Det blev en skön poäng
2019-09-16 08:26
Lite snack inför matchstart mot Åkersberga.
Under söndagskvällen spelades det match mot Åkersberga som vi har haft blandade resultat mot genom åren. Även denna gång skulle det gå fram och tillbaka flera gånger. Vi kommer till matchen med spelare som varit sjuka hela veckan och vilade, spelare som är krassliga och inte helt 100% tillbaka men vi kommer in med en bra inställning i matchen. Vi börjar matchen bra och vi kommer till flera riktigt bra lägen men vi får tyvärr inte in bollen i mål. Vi spelar bättre än vad vi gjort de senaste matcherna och vi hittar ett bra passningsspel och vi har en bra känsla.  

I halvlek pratar vi om hur vi ska fortsätta att hitta bollar i ytor och hur vi ska sätta dit bollen. Vi går ut med en bra känsla och det känns som att vi kommer ta hem detta.

Andra börjar dock sämre och vi får inte alls till det och det gör att Åkersberga tar över matchen mer och mer och gör tillslut 1-0 på en långskott. 
Men vi viker inte ner oss och det är lång tid kvar. Vi hittar tillbaka mer till vårt spel och vi skapar flera bra chanser men får inte dit bollen. Men tillslut drar Leila till ett riktigt fint långskott och sätter 1-1. 

Nu känner vi att vi kommer vända detta och vi har spelet på offensiv planhalva i en stor del av perioden efter målet. Men efter felpass på offensiv planhalva och en snabb kontring där vi tappar lite markering sätter Åkersberga 2-1. 

Men vi visar återigen styrka och växer in i matchen och vi skapar läge på läge men bollen vill inte in idag för vår del. Vi har en frispark i ribban och flera andra bra lägen. Men vi gör som sagt en kämparinsats och trycker framåt och Lollo sätter 2-2! 

Nu börjar det bli ont om tid men vi trycker på framåt och vi är nära på att vända denna matchen helt men lyckas tyvärr inte. Matchen slutar 2-2 och vi tar med oss styrkan att vända underläge och inte gå ner oss och vi hittar ett bättre spel denna matchen än vad vi gjort de senaste matcherna. 

I veckan hoppas vi att folk kryar på sig och så kommer vi träna på vårt spel ännu mer för att det ska se riktigt bra ut till matchen på lördag då vi möter Vasastan på hemmaplan.
Kom och stötta oss då så ska vi kämpa för att ta 3 poäng!

Matchens kämpe: Leila Assafi
Matchens lirare: Denise Soyka

Alltid tillsammans!
Blir det tre sköna poäng?
2019-09-14 16:01
Bortastället redo för match
Då var det dags för match igen och efter en tyngre period ser vi fram emot att bryta trenden och ta 3 efterlängtade poäng! Vi kommer att lägga ner ett riktigt hårt jobb då vi vet att Åkersberga är starka och duktiga. Vi kommer behöva komma med en ordentlig inställning och sätta det vi har övat på i veckan i löpningar, passningsspel och avslut 
Vi har haft lite sjukdom i laget men vi har en stark trupp till matchen och vi hoppas kunna göra en bra match både spelmässigt och resultatmässigt. 

Vill ni komma och stötta oss så spelar vi på Österåkers friidrottsarena imorgon söndag klockan 18:00.

Kallade till match är: 
1. Zahra
2. Lilli
3. Otti
4. Emma A
5. Sara L
6. Tora
7. Sara S
8. Leila
9. Paulina
10. Julia
11. Lollo
12. Denise
13. Hässel
14. Lina
15. Matilda
16. Gina P

Alltid tillsammans!
Damerna bjöd upp till en tuff kamp mot Essinge!
2019-08-30 18:35
Under onsdagskvällen utspelade sig en av de tuffaste matcher jag har varit med om som tränare för Spånga. Vi mötte tuffa Essinge och vi var ute efter revansch efter förra mötet som slutade i besvikelse. 
Blir det revansch mot Essinge?
2019-08-27 22:32
Då är en av de tuffare veckorna denna säsong igång. Vi kommer spela två matchen denna veckan, bägge borta mot bra motstånd. Nu på onsdag är det dags för oss att åka ut till Essinge där vi vill ta revansch från föregående match där vårt spel inte fungerade. 
Vi har tränat förra veckan och denna veckan med att hitta vårt spel både offensivt och defensivt. 
Essinge är ett svårt lag att slå men vi har lyckats förr och vi vet att det ofta blir jämna matcher mellan lagen. Vi hoppas denna vecka kunna plocka 6 poäng för att hänga med i toppen. Vi vet att det kommer bli tufft men tillsammans kommer vi göra allt för att vinna veckans bägge matcher. Vi kommer till Essingematchen med en taggad trupp som är redo att plocka hem 3 poäng! 
Vi hoppas att ni kommer ut och stöttar oss i den tuffa matchen mot Essinge! 
Matchen spelas på Essinge IP 28/8 kl 20.00

Kallade till match är:
Ebba Hässel
Ebba Weyler
Emma Ahlin
Gina Poljarevic
Julia Ekberg
Lina Andersson
Linnéa Jansson
Lovisa Söder
Matilda Weyler
Ottilia Wallman
Paulina Porsmark
Sara Lindgren
Sara Sandström
Tora Söderhäll
Zahra Ali Hussein
Tilda Bergsten

Kryss mot Viggan i höstpremiären
2019-08-18 21:24
Matchens lirare, Paulina Porsmark med två mål.
Efter sommarledigheten var det dags igen för seriespel. Vi har de senaste veckorna jobbat på med att utveckla vårt passningsspel och med intensiteten i passningsspelet. Vi har haft en bra stämning och laget har jobbat på bra. I torsdags fick vi även till en internmatch med spelare från F04 laget vilket var riktigt kul och en bra genomkörare. 
En liten sammanställning av våren i damlaget.
2019-06-26 13:30
Nu, lite sommarledigt i juli innan vi kör igång ordentligt igen i augusti.
Vårsäsongen är över och den har givit oss en blandning av känslor och resultat. 
Vi har spelat en riktigt fin fotboll, gjort fina mål,  fina räddningar och fått med oss resultat och tappat resultat. Men vi har tagit med oss lärdomarna från varje match för att utvecklas till nästa. 
Vi har haft en vårsäsong med många bortfall på träningar och matcher pga studenter, resor, jobb, sjukdomar och skador. Men jag tycker det är väldigt kul att se att vi alltid gör det tillsammans på träningar och på matcher. Vi förlorar tillsammans och vi vinner tillsammans. 

Vi har spelat 8 matcher och vi har tagit 5 vinster och tyvärr förlorat 3. Vi har gjort 20 mål och släppt in 17 vilket har gjort att vi har både gjort fler mål än de föregående säsongerna men öven släppt in lite mer mål än de föregående säsongerna som jag har varit i Spånga.
Här är lite statiskt under vårsäsongen:

Skytteliga:
Julia Ekberg: 9 mål
Leila Assafi: 4 mål
Ingrid Jäder: 2 mål
Lovisa Söder 2 mål
Emma Ahlin: 1 mål
Linnéa Jansson: 1 mål
Matilda Weyler: 1 mål

Assistliga:
Paulina Porsmark: 4 assist
Julia Ekberg: 2 assist
Leila Assafi: 2 assist
Lovisa Söder: 2 assist
Matilda Weyler: 2 assist
Ebba Hässel: 1 assist

Under vårsäsongen så har det som sagt varit en del bortfall som gjort att laget inte riktigt har kunnat spela ihop sig då det är ganska många nyförvärv inför denna säsongen. Vi har välkomnat följande spelare till truppen/klubben 2019:
Andrea Demir som har varit iväg sedan i vintras på en härlig studieresa i Italien och som precis har kommit tillbaka från den resan. 
Ebba Hässel som tyvärr började med att få en axelskada som höll henne borta från spel början av säsongen men har tränat sig tillbaka och nu är i full gång. 
Gina Poljarevic som har en riktigt bra fart och kan hota många backlinjer skrev på för oss tidigt och har gjort några mål i träningsmatcherna och varit riktigt nära i seriematcherna. 
Ginette Sharro har precis skrivit på och har tidigare spelat i Spånga och kommer bidra med en härlig fart och en bra inställning.
Madeline Badelt som med sin vinnarskalle har tränat stenhårt och kämpat för att hålla nollan varje match i målet. 
Paulina Porsmark som med sin otroliga löpkraft och inställning har sprungit sönder flera kanter denna säsongen och visat en väldigt bra kämparinställning. 
Sara Sandström har tillkommit och har verkligen smällt på i närkamperna och visat en bra inställning och hon ger sig aldrig.
Tora Söderhäll har en riktigt bra inställning och utvecklas ständigt på träningarna.
Hanna Sjögren har kommit upp från U-laget tillsammans med Tora och visar även hon en bra inställning och vill utvecklas hela tiden. 
Ingrid Jäder kom in precis innan seriestart och har bidragit med fina löpningar och fina mål. 
Målvakterna Zahra Ali Hussein och Amanda Törner har precis blivit klara inför höstsäsongen och kommer bidra med en bra konkurrens med Madde i målet. 

Vi är väldigt glada att dessa spelarna har velat komma till den härliga stämning och trupp vi har i Spånga och utvecklas tillsammans med oss. Vi har fyllt på bra i truppen och skapat en bra konkurrens som har gjort att vi hela tiden trycker varandra framåt och att man måste vara på tårna för att vara med och slåss och en startplats till matcherna. Både de som spelat i Spånga innan denna säsongen och våra nyförvärv har gjort det väldigt bra och vi hoppas att detta kan fortsätta och förbättras ännu mer i höst. 

Till hösten kommer vi ledare utvärdera vad vi har gjort bra och vad vi ledare behöver göra bättre för att vi som lag tillsammans ska nå våra mål. Vi kommer kolla på hur vi har spelat matcher, vart vi har fått ut mest av i taktik och hur vi ska se till att spelarna fortsätter utvecklas. 
Spelarna kommer att få ett träningsschema som de ska köra under sommaren så att vi kommer taggade till när höstsäsongen startar igen den 1/8 igen.

Jag som tränare vill tacka samtliga spelare för vårsäsongen och jag ser oerhört mycket fram emot höstsäsongen då vi kör igen! Det är en glädje att få träna er!
Tack till mina assisterande och lagledare som gör ett otroligt jobb hela tiden för att spelarna och jag ska ha det så bra som möjligt. 
Nu tar vi sommarledigt och så kör vi igen den 1/8. 
Alltid tillsammans!
Med vänliga hälsningar Linus Ekberg 
Referat: Spånga IS FK - Mariebergs SK
Tre sköna mål och tre härliga poäng
2019-05-26 10:11
Matchens lirare, Ingrid Jäder, som gjorde sina två första mål i Spångatröjan
Under den soliga lördagseftermiddagen var det dags igen och denna gången var det Marieberg som stod för motståndet. 
Vi vet att Marieberg är starka i närkamperna, starka på fasta situationer och har rutinerade spelare. 
Vi pratade innan matchen om vikten att hitta vårt spel samt utnyttja det vi är bra på. Vi ställer upp med ett stark och piggt lag som gör det vi övat på i veckan och det gör att vi startar matchen riktigt riktigt bra. Vi hittar ett bra passningsspel och det kommer att ge oss resultat. Efter 10 minuter så kommer Hässel fram från vänsterbacksplatsen och hittar en bra passning till Ingrid som gör sitt första mål i Spånga tröjan, 1-0.
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten