Dag på jobbet mot Djursholm
2017-06-10 22:16
Spånga vann med klara 4-0 i en inte speciellt välspelad match. Viktigast var dock att ta tre poäng, "i en dag på jobbet".

Hemmamatchen var utlokaliserad till naturgräset på Bromstens IP, detta eftersom Politikerveckan pågår på Spånga IP. Bromsten bjöd på en ganska tryckande värme och 25 grader.

Spelet värmde dock inte lika mycket, med ett ungt Djursholm som låg högt och försökte ta sig fram på kanterna, dock utan att vara speciellt effektiva, vi räknade till bara en handfull vassa chanser från dem under matchen. Därför var logiskt att mittlåset Gustaf Lagerbielke utsågs till bäste spelare i Djursholm.

Istället var det Spånga som hade störst bollinnehav och flest chanser, de flesta resulterade dock inte i avslut på mål. Ändå var det target player Engin Baran och bakom honom de offensiva mittfältarna Markus Blomquist, Marcus Minari och Frans Gabro som stod för kreativiteten i Spångas anfall och dessutom tog ansvar bakåt.

Det var dock en defensiv mittfältare, Robel Asfaha som efter 25 minuters spel från distans sköt snyggt i mål till höger om Djursholms keeper Beck Dane Wallgård, ett riktigt klassmål! Spånga rörde sig bra utan boll och hade som sagt störst bollinnehav, dock utan att få utdelning.

Det dröjde bara fyra minuter in i andra innan Engin satte 2-0 med en bredsida från halvdistans. Idd Barsoum är vänsterback och vi kunde notera flera anfall där han överlappade mittfältet hela vägen in på mål, dock utan utdelning.

30 minuter in i andra halvlek kom Djursholms vassaste chans, en frispark från 25 meter gick förbi Spångas mur och Spångas målvakt David Ursu fick släppa retur som dock sköts stolpe ut av en Djursholmsspelare. David utsågs till bäste spelare i Spånga.

Djursholm hade dock i detta skede gett upp matchen och Serkan Görgülü kunde sätta 3-0 efter en passning från Markus Blomquist. I slutminuterna gjorde Robel sitt andra mål till 4-0 på en soloräd.

Spånga vann alltså med klara 4-0, i en match där vi tar med oss andra halvlek. Skönt ändå att kunna ha ännu en bra dag på jobbet!

- Vi gör en spelmässigt bra match, säger Spångas assisterande tränare Pelle Begsten, framförallt försvarsspelet är mycket effektivt och stabilt, vi möter högt och följer den matchplan som fanns. Samtidigt vill jag berömma Djursholm, de är bra om man tänker på att laget har så stark juniorprägel.

Från H4N »  i övrigt kan rapporteras ganska stora och förväntade segrar för Bele Barkarby och Kungsängen (hela 7-1 mot City), hela 8-0 till Kista SC mot Kista Galaxy, medan Hässelby tog en viktig skalp mot Olympiacos, Hässelby behövde poängen för att distansera sig från tabellbotten. Järfälla vann knappt mot Sollentuna borta på Norrvikens IP.

Spånga åker på fredag kväll till Järfällavallen för att möta just Järfälla. Därefter vänder serien och på tisdag kväll den 20 juni kommer Järfälla på besök, fast då till ordinarie Spånga IP. Två viktiga matcher innan sommaruppehållet, Spånga har just nu flyt med 13 poäng på sex matcher i maj och juni, men det har  även Järfälla med lika många poäng under samma period. Ett viktigt dubbelmöte väntar alltså.