Kryss mot Viggan i höstpremiären
2019-08-18 21:24
Matchens lirare, Paulina Porsmark med två mål.
Efter sommarledigheten var det dags igen för seriespel. Vi har de senaste veckorna jobbat på med att utveckla vårt passningsspel och med intensiteten i passningsspelet. Vi har haft en bra stämning och laget har jobbat på bra. I torsdags fick vi även till en internmatch med spelare från F04 laget vilket var riktigt kul och en bra genomkörare.
Igår så var det dock dags och Vallentuna stod för motståndet. Matchen börjar inte alls som vi vill och vi börjar stressigt när vi har boll och avvaktande när vi inte har boll, en kombination som inte är så bra. Men efter ca 15 minuter pratar vi ihop oss och vi höjer oss väldigt mycket. Vi hittar passningsspelet vi har övat på och vi får till närkampsspelet. I detta gör vi även 2 mål, bägge av Paulina och vi har en härlig ledning med oss in i halvtid.

I halvtid pratar vi om hur vi ska fortsätta att hjälpa varandra, hur vi ska fortsätta ha tålamod och hur vi ska ta oss ann andra halvlek.
Men i andra så funkar det inte lika bra som i första utan vi tappar vårt spel och vi börjar fokusera på några väldigt lustiga domslut och tappar fokus.
Att vi tappar fokus gör att vi börjar göra misstag som vi inte brukar göra och vi släpper till alldeles för många chanser.
Vallentuna är farliga i sina kontringar och hittar bakom vår backlinje och sätter både 2-1 och 2-2 snabbt efter varandra.

Vi gör en förändring där vi vill lyfta fram vårt mittfält mer för att skapa mer press men vi får lite motsatt effekt och vi är tvungna att göra om igen, även pga några skador och trötthet.
Vi får tyvärr även ett rött kort som gör att vi är en spelare mindre sista 10 minuterna men vi lyckas ändå sätta tryck framåt och vi har två bra chanser som vi tyvärr sätter först mitt på målvakt och sedan i insida stolpe. Turen var inte på vår sida denna match.

Matchen slutar 2-2 och det känns tungt för hela laget. Vi kände att vi skulle ha 3 poäng och är självklart besvikna. Men vi kommer att analysera matchen för att komma starkare och taggade till nästa match mot Essinge där vi vill ha revansch från föregående match.

Matchens lirare utsågs Paulina Porsmark till med en bra instats och sina första mål i Spångatröjan!