Dam

Förlust i Victoria cup 16-delsfinal
2019-03-13 22:09
VIctoria cup på Djursholms Ip mot Lidingö i bitande kyla
I 16-dels finalen i Victoria Cup mot IFK Lidingö blev det tyvärr förlust med 0-3.
Vi börjar matchen med att vara lite tillbakatryckta men med en bra känsla där vi också kommer fram till några chanser.  Men samtidigt som det känns som att vi kommer in i matchen får vi ett snöpligt mål bakåt.
Vi viker inte ner oss och vi fortsätter vårt spel på ett bra sätt. Det är en bra period i matchen där vi skapar chans på chans och får flera hörnor. Lidingös målvakt gör kanske årets räddning på en av våra chanser.

I andra halvlek blir det en liknande start. Lidingö har mer boll och skapar fler chanser men vi står ändå upp helt okej. Tyvärr lyckas de få igenom ett inspel och kommer i stort sett fria mot mål och lägger in 0-2.

Efter detta skapar vi flera chanser där Paulina kommer runt på sin kant och lägger fina inspel och inlägg mot våra framlöpande forwards. Matilda har en nick som är nära att gå in och Tora är väldigt nära att sätta sitt första mål i a-lagströjan med någon centimeter från att nå bollen. Istället ges Lidingö en ny chans och rinner igenom och sätter 0-3 och punkterar denna matchen.

Vi gör i det stora hela en bra match där vi får till mycket spel i vissa perioder och där vi fick svar på vad vi behöver utveckla för att hitta rätt inför säsongen. Något som vi ska ta med oss från denna match är att vi aldrig slutar springa och kämpa för varandra. Vi har vår inställning med oss och med den kommer vi aldrig vika ner oss oavsett resultat.

Matchens lirare blev Paulina Porsmark som gjorde en väldigt bra debut för Spånga!

Vi arbetar vidare för att nå våra mål och på söndag blir det en ny träningsmatch mot Kungsängen kl 14:15 på Kungsängens IP där vi återigen ska fokusera på att hitta vårt spel.