SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Spånga IS FK
2 - 6
Ursvik IK
Spånga IS FK2 - 6Ursvik IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 15:00
Plats:Spånga IP 4
Tävling:
Matchnummer: 150061005
Samling:13:45
Aktivitetsinfo: Ha ett foto av erat leg sparat i mobilen!
Jobbigt resultat men härliga debuter i säsongspremiären
2024-04-14 10:39

En smått förfärande vecka ledde oss till säsongspremiären i lördags: osannolika skador en efter en och sen en plötslig insikt om krock med högskoleprovet. Vi kom till spel med ett helt annat lag än vi planerat och Ursvik blev ett nummer för starka. Men vi gläds åt några väldigt lovande debutanter i laget!

Utmaningar inför match 

Tisdagsträningen: Amanda Runnbeck sträcker ljumsken och vi får klart för oss att Emma W och Edit ska skriva högskoleprovet på lördag.

Torsdagsträningen: Ameli får en helt oprovocerad lårskada och Tilda drabbas av ännu en lätt bisarr skada efter en liten kollision - spricka i bröstbenet. 

Lägg till det att vi har fyra spelare ute på världsturné samt några helt vanliga sjukdomar och slutsummeringen stavas problem.

 

Juniorspelare och debuter

Lösningen: våra juniorer. Vi kom till spel mot Ursvik med fem inlån från juniortruppen. Rekord. En av dem, Matilda Barasciutti, hade vi inte ens sagt hej till på träning än. Men hon visar snabbt att hon är ännu en talang: fart, frenesi och mod i seniordebuten lovar bara gott.

 

Lana, Defne, Ella och Liva har varit med sen tidigare och gjorde kanoninsatser under matchen. 

Två debuter från egna spelare såg vi också: Fanny fajtades fint ute på vänsterbacken och i mål gjorde Julia debut för oss i tävlingsspel och vilken debut! Hon fick visserligen släppa in sex baljor och då är ingen målvakt nöjd. Men Julias spel var imponerande och vi ledare är väldigt väldigt nöjda.

 

En stark trupp för Ursvik

Matchen då? Jo, Ursvik har adderat ytterligare tre spelare med allsvensk rutin inför året. Plus vår Selma då vilket smärtar en smula men det erkänner vi såklart inte offentligt...

Det skapar en trupp som garanterat kommer att vara i toppstriden i div 3A i år. Och det räckte till att tidigt sätta tufft tryck på oss.

 

Men med hård kamp och bra vilja höll vi emot. Precis när vi börjar tro att det ska hålla till paus får Ursvik ännu en hörna och hörnor gillar Ursvik. Det finns många stora och starka spelare hos dem - få hos oss..  I andraläget efter höjdduell rakade man in 1-0. 

 

Fler bilder: www.mikaelwiklund.se

 

 

Andra halvlek blir målrik
2-0 halvt bjöd vi på tidigt efter paus då vi slarvar med bollen och ett slumpskott seglar in. Efter det är uppförsbacken tung. Men vi tar oss faktiskt en bit upp på den. Efter 3-0 10 minuter in i andra vänder vi på steken ett tag. En kontring och Nikes fart räddar en boll från att gå över kortlinjen. Hon lägger en perfekt passning snett bakåt och Claudia avslutar proffsigt till 1-3.

 

Kort därefter ett bra anfall på vänsterkanten, boll snett bakåt till Nike som vinklar in ett fint skott mellan backar och över målvakt till 2-3. Vi har vittring här ett tag, men då skickar Ursvik upp sin fd landslagsspelare på topp. Hon utnyttjar en slumpboll över försvaret och hinner före utrusande keeper och sätter 2-4 och då blir uppgiften övermäktig. Ett par bollar till slinker in på slutet från samma spelare som är imponerande bra helt enkelt.

 

Ett jobbigt resultat men ok insats utifrån förutsättningarna

En insats av oss som inte alls är så tokig givet förutsättningarna. Vi tänker att vi ska kunna stärka oss rejält de närmsta veckorna och hoppas kunna visa upp det i praktiken också.

Stort tack till den stora publiken på Spånga IP - jättekul att se så många på plats! Och stort tack till våra strålande bollflickor från F13-2, snyggt jobbat tjejer!!

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/5 15:00
2 - 1  
Sön 19/5 15:00
2 - 0  
Lör 4/5 15:00
1 - 4  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten