SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Kungsängens IF
0 - 2
Spånga IS FK
Kungsängens IF 0 - 2Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 juni, 13:00
Plats:Kungsängens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150061045
Samling:11:45
Aktivitetsinfo: ID!
Festlig trepoängare mot Kungsängen
2023-06-18 22:16
Väggen Alicia, djupledslöparen Amanda Morén, kapten Lea som nästan gör mål, försvarsgiganten Jenny och segerskytten Gina. Foto: Mikael Wiklund

Två veckors stimmig studentyra är inget som biter på gänget! Tjejerna grävde djupt, höll i feststämningen ute på planen och kämpade hem en riktigt skön trepoängare i prestigemötet mot Kungsängen. 

Förberedelserna inför den här matchen har varit mindre bra. Om man tänker i fotbollstermer. Tänker man mer i festbanor har det varit två lysande veckor!! Typ en tredjedel av laget har tagit studenten. Det har varit party. Länge. Ofta. Det hörs på deras röster. De kraxar. Men de är glada! 

Vi var lite rädda, eller rättare sagt så var vi jätterädda, att det här skulle prägla vår prestation. Men, då underskattade vi gänget! Visst, det var rostigt, och visst en del passningar och mottag var inte prime Spångaklass. Men inställningen var det inget fel på alls, den här segern byggde på att alla grävde djupt inom sig och jobbade hårt. Då kan det bli bra fast man inte är på topp!

Matchen inledde vi svagt. Många tekniska misstag gav våra motståndare ett övertag. Inga större farligheter, men vi får jobba hårt för att kompensera för att vårt passningsspel inte sitter.

Efter 25 minuter gör coach Adam en formationsändring som var planerad till halvtid. Och plötsligt sitter en snabb spelvändning som vi vill hitta. Tilda dundrar fram på högerkanten och sätter ett fint inlägg på Amanda M som stormar fram från mittfältsposition och in i straffområdet på det där sättet som man som tränare bara älskar. Hon får perfekt träff med pannan och nickskarven är mycket fin, ger inte Rebecca i motståndarmålet (jo, en av fd Spångaspelarna i Kungsängen) en chans. 1-0! Det är vårt första avslut, och det är supersnyggt!!

Efter det tar vi över matchen helt. Det dröjer bara en minut så är Amanda igenom igen. Bra målvaktsräddning. Ellen har sen ett friläge som räddas. Claudia nickar i stolpen på hörna och vi har ett par inspel nerifrån kortlinjen in framför mål som är nära att ge utdelning.

Andra halvlek inleder vi lite räddhågset. Kungsängen har lite mer av spelet, och skapar ett hel och några halvlägen på andrabollar efter hörnor och bollar in i boxen. Men gradvis äter vi oss in i det igen och börjar skapa chanser själva när vi lyckas hålla nere bollen på backen och hitta de fria ytorna.

Efter 67 minuter kommer den största chansen. Vi förstår ännu inte hur det inte blev mål... Boll från Jenny på högerkanten - som gör en helt fantastisk match i backlinjen!!! - upp till ytter Ellen som hittar in till Lea. Hon avvaktar Amandas löpning från mittfältet och sätter den perfekt i djupled. Friläge Amanda igen. Framme vid keeper lägger hon den i sidled till en fri Amanda R. Som tyvärr inte slår in den på första touch utan väntar. Och det kommer en back, som hon inte ser, och avslutet blockas på linjen. I andraläget frispelar Claudia Lea inne i straffområdet som inte heller avslutar på första touch. Utan på den andra, när hon är på väg att falla. Slutsummering: inget mål.

Kort senare ger Nikes fart henne ett friläge - toppräddning av Rebecca. Som gör detsamma på Leas friläge ännu lite senare. Det leder till nervösa minuter mot slutet av matchen. 1-0 är bräckligt. Kungsängen har en märklig studs efter hörna som slår ovanpå ribban som bästa chans.

Men pressen släpper med fyra minuter kvar på klockan - tack vare just pressen! Tilda tar en lång löpning och pressar målvakt, som i tidsnöd hittar felvänd ytterback. Cornet tar en löpning på 20 meter från sin ytterbacksposition och tvingar fram ett misstag som Gina hugger på. Hon krutar in tvåan från 16-meterslinjen. Så väldigt skönt!

Extra skönt för Kungsängen-tjejen Gina. Hon är utan tvekan lite extra laddad i matcherna mot gamla klubben och hon var mycket väl värd sitt mål idag!

Trepoängaren betyder att vi snarare hakar på de fem i toppen än att dras in i striden nedanför oss i tabellen.

Till sist: vår unga lånestjärna Alicia vaktade kassen idag igen då Elsa firar vidare på semester-ö. Och Alicia gör ännu en briljant insats. Stort grattis till nollan!!!

Nu blir det en månads sommarlov för gänget innan vi tar oss an hösten, med målet att göra om fjolårets starka avslutning.

Glad sommar allihopa - välkomna till Spånga IP igen i augusti :-)

 


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten