SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Micke - hur går det med utvecklingen av junior- och seniorverksamheten?
2018-04-26 12:09
  • Vilka är det egentligen som leder föreningen?
  • Hur går det med de fokusområden som vi medlemmar bestämde på årsmötet?
  • Hur ser styrelsen på föreningen idag och i framtiden?
Här kommer den andra av sex intervjuer med styrelsen där ni denna gång får lära känna Mikael Wiklund som är ledamot och jobbar med frågor kopplade till senior- och juniorverksamheten.
Hej Micke!
Hur kommer det sig att du blev medlem i Spånga IS Fotboll?
Ända sedan jag slutade spela fotboll själv på elitnivå har jag haft en önskan att börja träna ett lag. När så, för snart 10 år sedan, min äldsta grabb blev 5-6 år så stod jag först i kön för att träna hans grupp i knattefotbollsskolan och därefter hans lag (P02:6). 2 år senare gjorde jag samma sak med min dotter (F04:2) och ytterligare 2 år senare med min yngsta grabb (P06:6).

När du inte är ideellt engagerad i Spånga IS Fotboll vad gör då du? 
Arbetsmässigt så är jag försäljningschef och har så varit de senaste 20 åren, vid sidan av fotbollen och arbetet så fotar jag mycket (även för Spånga fotboll, Spånga Hockey och Wings Hockey). Jag driver även ett vin/sprit provningsföretag, spelar golf och är numera hobbymusiker. Spelar även fortfarande fotboll i Veteranserien och så sent som förra året i Div 6 med Säbysjön.

Vad är det som gör att du väljer att fortsätta engagera dig i föreningen?
Dels så är två av barnen fortfarande aktiva inom klubben men då jag ser en hel del områden där vi kan bli bättre och effektivare så vill jag gärna bidra med min kunskap och erfarenhet för att få det så bra som möjligt för så många som möjligt.

Vilka kunskaper och erfarenheter är det du bidrar med till styrelsearbetet?
Främst erfarenheten kring snart 40 år som fotbollsspelare och 10 år som tränare/ledare men även erfarenheter från det professionella arbetet i hur man driver processer, tar hand om personal och kunskapen att ta beslut utifrån ett helhetsperspektiv.

I styrelsen är du ansvarig för Senior- och juniorverksamhet främst på killsidan. Berätta mer om det och vad det är ni ska göra under 2018.
Jag brinner för målsättningen att skapa en seniorverksamhet som är väl fungerande och så attraktiv att det ska vara det självklara valet för våra barn och ungdomar att en dag få spela i. Utmaningen framåt är att fortsatt ha ett attraktivt herrlag samt att fortsätta fylla på från egna led i så stor utsträckning som möjligt. Spångamodellen är ett viktigt verktyg i arbetet för att utbilda våra spelare från start och där vi från 13 år breddar vårt utbud och förutom baslag också startar upp våra förstalag för att kunna erbjuda bra fotbollsutbildning för alla.

Varför är implementeringen av Spångamodellen så viktig för föreningen?
Spångamodellen är den största förändringen som har skett under mina 4 år i styrelsen. Den ger oss ett helt nytt sätt i arbetet och hur vi som klubb tänker och vill bedriva vår verksamhet. Några konkreta exempel är bättre stöd för ledarna, bättre samordning mellan olika lag och åldersgränser, ett tydligare mål med representationslagen och bättre samarbete mellan de äldre juniorlagen upp till senior. För mig är kanske också det viktigast att vi har ett tydligare mål med vårat herrlag där vi prioriterar en bra verksamhet före enskilda segrar, exakt så som vi vill prioritera arbetet genom hela klubben.

Vad betyder begreppet Spångafamiljen för dig?
Spångafamiljen är otroligt viktigt och för mig inbegriper det att vi har en gemenskap där vi alla ser oss som en klubb och inte som enskilda lag. Rent praktiskt handlar det om att vi ledare samarbetar över lag och åldersgränserna men även säger hej till alla spelare i en Spångaoverall.

När du i december 2018 tittar tillbaka på året som gått, vad vill du då kunna vara mest stolt över att ha bidragit med till föreningen?
Främst det stora förändringsarbetet kring herrlaget, men även implementationen av Spångamodellen genom hela föreningen!

Här hittar du intervjuerna med övriga styrelseledamöterna
Maria Wheeler - kommer inom kort
Hasse Olsson - kommer inom kort
Jonas Åkesson - kommer inom kort
Milou Werth - kommer inom kort

Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten