SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
0 - 2
IFK Lidingö FK
Spånga IS FK0 - 2IFK Lidingö FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 maj, 12:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084044
Samling:10:30
Aktivitetsinfo: Del av Spångadagen
Förlust för herrlaget i värmen på Spångadagen
2024-05-25 08:23

Spånga, ett förmodat topplag förlorade klart mot IFK Lidingö, som innan omgången låg på på tabellens nedflyttningsplats. 2-0 till gästerna, efter storspel av gästernas målvakt Hannes Rönnholmen.

 

En grundregel: läs aldrig tabellen innan match! Fast det var nog inte underskattning som avgjorde matchen, mer lite egen press under Spångadagen, en lite för långhårig gräsplan, men framförallt en stark värme, 25 grader och ingen vind. Fast värmen gällde ju för bägge lagen! Och Lidingö är dessutom ett konstgräslag!

 

Annars är matcher under Spångadagen mycket kul att spela, med storpublik och stort engagemang från alla runt plan. Se annat reportage här (kommande)

 

Spånga kunde mönstra en nästan identisk trupp jämfört med förra veckans bortamatch mot Märsta, även den med siffrorna 2-0, fast då i andra riktningen. Ett nytillskott var Calle Hägg, med meriter från Karlbergs BK, han byttes in i andra halvlek av Spångas tränare Serkan Görgülü.

 

Nu till själva matchen, där Spånga tidigt tog kommandot på mittplan, med attacker framåt av framförallt Robin Palacios, understödd av Bryan Chantera, Viktor Strand och Markus Blomquist. Men, som så ofta tidigare, utan den sista avslutningen framåt, och dessutom med få öppnande passningar in från kanterna. Dessutom hade Lidingös målvakt Hannes Rönnholmen inga problem att freda sitt mål, Hannes utsågs efter matchen av Spångas speaker Lasse Sandberg till bäste man i IFK Lidingö.

 

Även Lidingö hade svårt att komma till anfall och värmen gjorde att tempot sjönk i slutet av halvleken, trots inlagda vattenpauser. 0-0 var ett rättvist resultat i paus.

 

I andra halvlek tog sig Spånga fram bättre på kanterna och hade ett stort spelövertag. Vassaste chansen i halvleken början var nog en nick av Spångas långe back Leon Ekengren på en hörna, nicken tog dock över mål.

 

Istället blev det Lidingös Calle Sjöberg som satte 0-1 med ett skott från halvdistans kvarten in  i andra, detta vid Lidingös första avslut i halvleken. Och vid lagets andra avslut gjorde Teo Brenner Torris 0-2 några minuter senare, denna gång på närdistans med en chanslös Erik Lissel i Spångas mål. Bägge målen får nog  istället Spångas backlinje ta ansvar för.

 

Serkan bytte in Wilondja Fataki, Frans Gabro, Maximus Gregory och sagde Calle i ett försök att få in mindre slitna ben  och lungor på plan. Bytena ökade Spångas tryck framåt, men förgäves mot en storspelande Hannes i målet, han gjorde flera parader mot attackerande forwards, vilket gjorde att IFK Lidingö vann med 2-0, ett vanligt resultat för Spånga, denna gång dock i andra riktningen.

 

Lasse Sandberg utsåg Gustav Löfving Svensson till bäste man i Spånga, för sitt kloka spel som sittande mittfältare.

 

- Det här var en match där vi tyvärr inte riktigt kommer upp i nivå och missar alldeles för många målchanser och gör du det så blir du straffad av taggade och smarta Lidingö, inleder Serkan.


-Vi spelade tyvärr med dåligt bolltempo stora delar av matchen vilket ledde till att Lidingö kunde stå bra i sina positioner och ställa om när möjlighet gavs.

 

- Med tanke på alla våra målchanser så förtjänade vi inte att förlora men sådan är fotbollen. Om man själva inte är effektiv så händer det att man själv blir straffad. Vi tar lärdom av detta och laddar inför kommande match mot GUSK, avslutar han.

 

Ny chans alltså  för Spånga att vinna på lördag, denna gång borta mot Gamla Upsala på naturgräset på Gamlis IP. 2-0 igen, fast i Spångas favör?

 

Matchfakta Spånga - IFK Lidingö
25 maj 2024 kl 12:00,  Spånga IP, naturgräsplan. Stark värme, 25 grader.
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1. Matchen var en del av Spångadagen.
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Yassir Shafii , Leon Ekengren (77),  Kamran Nosrati (65), Abdi Hassan (70)

 Sittande mittfält   Albin Falsen (65), Gustav Löfving Svensson

 Off. mittfält   Viktor Strand (70), Robin Palacios, Markus Blomquist
 Forward      Bryan Chantera

Avbytare     Jonatan Wiklund (mv),  Frans Gabro (70), Wilondja Fataki (65),
Maximus Gregory (70), Abdiqafar Ismail (77), Carl Hägg (65), Kamal Qurbanov

 

Mål

0-1, Calle Sjöberg, 60 min
0-2, Teo Brenner Toris, 66 min
 

Bäst i laget

Lidingö Hannes Rönnholmen
Spånga Gustav Löfving Svensson
 

Bilder

I hovfotograf Micke Wiklund frånvaro finns några få bilder  här.

 

Min Fotboll

Några matchkommentarer finns här.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 14:00
0 - 0  
Mån 10/6 20:00
9 - 1  
Sön 9/6 16:00
1 - 1  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten