SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Märsta IK
0 - 2
Spånga IS FK
Märsta IK0 - 2Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 19:45
Plats:Midgårdsvallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000084038
Samling:18:15
Spånga fortsätter att vinna
2024-05-18 08:39

På fredagskvällen vann återigen herrlaget, denna gång borta mot Märsta IK. Och återigen med segersiffrorna 2-0, efter mål av Wilondja Fataki och Viktor Strand.

En skön sommarkväll, 20 grader i luften, mycket mygg, en lågt stående kvällssol som tvingade Spångas målvakt, Erik Lissel att ta på sig kepsen i första halvlek.

 

Förutsättningarna var alltså de bästa för en bra match på Midgårdsvallen. Lägg dessutom till en förstauppställning som var snarlik den i förra matchen, förutom avstängde Bryan Chantera.

 

Spånga mötte ett Märsta IK som startade med en tre-backslinje och därmed "stod högt" med två anfallare i form av Kevin Toure och lagkaptenen Calvin Yarjah. Ofta "stod" hela laget på Spångas halvplan i sina anfall.

 

Taktiken skulle komma att straffa sig, Spångas offensiva centralfält med Wilondja och Robin Palacios tog sig ganska enkelt fram i Spångas anfall, dessutom med Viktor Strand och Markus Blomquist som oroande kantspelare.

 

Det dröjde inte länge innan Markus slog ett inlägg från sin högerkant, bollen studsade via stolpe och målvakt ut till Wilonjda som satte bollen i mål från bara en meters håll, 0-1 i protokollet.

 

Gång efter annan anföll ett spelskickligt Spånga, medan Märsta fick satsa på kontringar, vi kunde notera Spångaavslut från Markus, Robin, Wilondja med flera.

 

Längs halvleken mattades Spångas tryck, istället fick Märsta tendenser till mer ordnat spel på mittfältet, Erik - 202 cm lång - hade dock inga problem med att freda sina domäner.

 

Bättre insatser från Märsta, det var dock Markus som återigen drev upp spelet till höger och passade in till Viktor Strand som med ett tillslag på halvvolley satte bollen i mål. 0-2 på stopptid.

 

- Underlaget var tyvärr inte så bra, vilket ledde till att vi inte fick rull på bollen som vi ville, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü. Men 1-0 kom efter fin vändning till Mackan som gjorde sin gubbe och hittade Wille, som fick sätta bollen i öppet mål. I slutet av första halvlek fick Mackan utmana igen "1v1", gjorde sin back och serverade Viktor som satte 2-0. Vi hade möjligheter att göra minst ett mål till i första, men slarvade.

 

Vi kan skriva under på planens skick, efteråt klagade flera Spångaspelare på en alltför hård konstgräsplan. Dags att flytta till gräsplanen strax bredvid?

 

Inför andra halvlek ändrade hemmalaget taktik, gick upp till en fyr-backslinje och slutade försöka slå långa bollar bakom Spångas backlinje. Istället lyckade de komma till några avslut, dock utan större farligheter.

 

Den som istället stod för många farligheter var Viktor Strand, han sprang kopiöst under hela matchen. Hans meriter från högre nivåer, senast i FC Stockholm, märktes förmågemässigt.

 

I samverkan med bland andra ytterbacken Yassir Shafii åstadkom han och de andra mycket rabalder på Märstas högerkant, dock utan några fler mål.

 

- I andra var vi stabila igen, fortsätter Serkan. Lite mer boll för Märsta men det hände inget. Spånga skapade igen en hel del chanser som vi inte lyckades förvalta, men vi släppte knappt något till bakåt heller.

 

- I överlag en godkänd insats avslutar han, nu är vårt enda fokus på Lidingö-matchen.

 

Den matchen spelas lördag kl 12 på Spånga IP, som en del av Spångadagen. Be there!

 

Återigen 2-0 i vinstsiffror, vilket senast har skett mot Bollstanäs och Norrtälje. Sammanlagt kan vi registrera fem segrar och två kryss för Spångas herrlag.

 

Ett bra facit hittills, Spånga ligger i topp, tillsammans med nykomlingen Åkersberga och kompetenta Bollstanäs. Men ännu återstår 2/3 av serien! Och nuvarande omgång sju är bara påbörjad.

 

Matchfakta Märsta - Spånga
17 maj 2024 kl 19:30,  Midgårdsvallen konstgräsplan. Kvällssol och sommarvärme, 21 grader.
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1. 
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Yassir Shafii , Andreas Grönvik,  Kamran Nosrati (30), Abdi Hassan

 Sittande mittfält   Gustav Löfving Svensson (80), Albin Falsen

 Off. mittfält   Markus Blomquist, Robin Palacios (63), Viktor Strand
 Forward     Wilondja Fataki (80)

Avbytare     Jonatan Wiklund (mv), Leon Ekengren (30), Abdiqafar Ismail (80),
Kamal Qurbanov (63), Zalif Sener (80), Noah Bergtoft

 

Mål

0-1, Wilondja Fataki (Markus Blomquist), 8 min
0-2, Viktor Strand (Markus Blomquist), 45 min
 

Bilder

Matchbilder kommer att finnas  här.

 

Några snabba, enögda kommentarer finns här på Min Fotboll.

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten