SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
1 - 1
Åkersberga FC
Spånga IS FK1 - 1Åkersberga FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 juni, 16:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084057
Samling:14:30
Oavgjort i toppmötet mot Åkersberga FC
2024-06-09 09:40

Fler bilder (+17) >>
Kryss med 1-1 hemma mot Åkersberga FC i en kampfylld match, utan välspel och stundtals i kraftigt regn. Spånga tog ledningen, ÅFC kvitterade på stopptid och brände dessutom på slutet en straff. 
Det var seriens två topplag, ettan och trean, som möttes under söndagen på Spånga IP:s naturgräsplan. Om man jämförde de två startelvorna skilde det sig inte så mycket i ålder; bägge lagen startade med erfarna trupper. Dock var Åkersbergas spelare säkert minst 10 cm längre och minst 10 kg tyngre, förutom målvakterna där motsatsen gällde.
 
Skillnaden i storlek skulle komma att påverka matchförloppet, Den spelades på en ganska "tungjobbad" plan, dessutom kom det under matchen ett par intensiva regnskurar med inslag av hagel.  Alltsammans gjorde att spelet tilldrog sig mycket på mittfältet, dessutom med två lag som "stod högt".
 
Med den fördelningen blev det naturligt att försöka komma bakom backlinjerna, i Spångs fall ofta genom långa utsparkar av målvakten Erik Lissel. Åkersbergas stora backlinje hade dock inga problem att hålla undan. Gästerna å sin sida sökte förgäves komma fram på kanterna i första halvlek
 
Spelmönstret gjorde att det blev få -om alls några - avslut, vi bokförde ett skott utanför av Wilondja Fataki i slutet av halvleken och ett avslut av Åkersbergas lagkapten Eric Öhnell. Eric fick efter matchen pris som bäste spelare hos gästerna för sitt lugn på mittfältet, en ära som vederfors hans motpart i Spånga, Albin Falsen.
 
En jämn halvlek, där större intresse från åskådarna gällde vädret, med muller i nordväst och en kraftig hagelskur precis innan halvtidspausen. Regnet och underlaget påverkade förstås spelkvalitén ytterligare, inte någon bra halvlek blev omdömet.
 
- Det var en match som påverkades mycket av vädret, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü. Regn och åska gjorde att det blev mer längre bollar, än att rulla boll. Matchen igenom var det två lag som kände på varandra med litet fördel för oss.
 
Andra halvlek uppvisade lite fler chanser, men fortsatt mest spel på mitten. i matchens 70 minut höll sig Spångas irrationelle anfallare Bryan Chantera framme på en passning från Markus Blomquist, Bryan tåade bollen längs Åkersbergas mållinje, med studs via stolpen in i mål till 1-0.
 
Målet ökade trycket från Åkersberga, dessutom gjorde regn och underlag att ruffnivån steg, domare Christoffer Lindberg fick dela ut sex ostskivor till Spånga men bara två till ÅFC.
 
Spånga höll dock undan de 90 första spelminuterna, i matchens 91 minut satte Robin Schildt in kvitteringen på närdistans efter en frispark till 1-1.
 
Men matchen var inte slut med det, Christoffer blåste till straff för gästerna två minuter senare, en straff som Robin dock sköt över, vilket gjorde att matchen slutade oavgjort 1-1.
 
- Vi gör 1-0 på ett mycket fint sätt som endast Bryan kan lyckas med, värderar Serkan. På slutet kommer det en period som höjde pulsen ordentligt hos alla. Först slarvar vi tyvärr i ett uppspel vilket leder till frispark och kvittering till 1-1. Bara minuten senare slarvar vi igen och motståndarna får straff, men skjuter över. Surt att släppa in mål på slutet, men skönt att inte förlora när dom får straff. Två bra lag mötes i en seriefinal som slutade med kryss.
 
Spännande slutminuter i matchen. Från omgången i övrigt kan rapporteras om "förväntade" segrar av Sunnersta, Frej, Bollstanäs och GUSK, medan Procyon vaknade till i tabellbotten och vann mot Roslagsbro, Spångas kommande motståndare nästa helg.
 
Matcherna gör att tabellen skiktas i två delar: det skiljer bara fyra poäng mellan serieledaren Åkersberga och sexan IK Frej, och med Spånga femma, två pinnar efter ÅFC. Tätt!
 
Lidingö som leder "bottenligan" ligger hela sju poäng efter Frej.
 

 

Matchfakta Spånga - Åkersberga
9 juni 2024 kl 16:00,  Spånga IP, naturgräsplan. Regn och hagel under matchen, 16 grader
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Yassir Shafii,  Kamran Nosrati, Andreas Grönvik (65), Viktor Strand

 Sittande mittfält   Albin Falsen, Carl Hägg

 Off. mittfält, Wilondja Fataki, (52) Gustav Löfving Svensson (76), Markus Blomquist (76)
 Forward      Bryan Chantera

Avbytare     Jonatan Wiklund (mv),  Frans Gabro (76), , Abdi Hassan (65)
Maximus Gregory, Abdiqafar Ismail, Kamal Qurbanov (52), Leon Ekengren (76)

 

Mål

1-0, Bryan Chantera (Markus Blomquist), 70 min
1-1 Robin Schildt, 91 min
 

Bäst i laget

Åkersberga Eric Öhnell
Spånga Albin Falsen
 

Bilder

Samma bilder finns här.

Och Micke Wiklunds alla bilder här.

 

Några snabba kommentarer finns på Min Fotboll.

 

 

<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten