SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
4 - 1
Procyon BK
Spånga IS FK4 - 1Procyon BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 april, 16:00
Plats:Spånga IP 4
Tävling:
Matchnummer: 000084017
Samling:14:30
Problemfritt mot Procyon
2024-04-21 09:08

Fler bilder (+8) >>

Spångas herrar hade inga problem med att  besegra Procyon på Spånga IP i seriens tredje omgång, laget är nu serieledare. Siffrorna skrevs till 4-1 med två mål av Markus Blomquist, samt ett vardera av Robin Palacios och unge Maximus Gregory.

Förutsättningarna var inte de bästa på söndagseftermiddagen: nollgradigt, lätt snöfall och en frisk vind från väster. Så vi kanske får ursäkta att hemmapubliken endast mönstrade de mest fanatiska skarorna.

 

Spånga valde sida vid slantsinglingen och tog förstås medvind i första, med förhoppningen om att vinden skulle vända i halvtid, vilket dock självklart inte hände.

 

Den fåtaliga publiken fick se de vanliga, inledande tio minuterna då lagen kände på varandra, kände på planen och kände på meteorologin. Inledningen avslutades med att Ali Daher i Procyon slog en straff i mål efter att Spånga spelat handboll i straffområdet. Rätt dömt av utmärkte August Köpberg, en närvarande domare med pondus! Ali fick senare pris som bäste spelare i Procyon, inte så mycket för straffen som för sitt slit på topp.

 

Men efter den inledningen vände matchen helt till Spångas favör. Under resten av första halvlek, men framförallt i andra kom hemmalaget att helt dominera matchen, kanske inte så mycket för att Procyon var dåliga, utan mer för att Spånga var bra.

 

Laget spelade helt enligt skolboken; med högt tempo,  stor rörlighet med och utan boll, ofta med en-touch i passningsspelet, framspelningar på kanterna och många avslut på mål. By the book!

 

Procyon hade svårt att ta sig över på Spångas planhalva, visserligen i motvinden. Istället var det Spångas offensiva mittfält med Viktor Strand, Robin Palacios och Markus Blomquist som rörde om i Procyons försvar, dessutom med irrationelle Bryan Chantera på topp.

 

Bakom dem Albin Falsen och Zalif Sener. Albin fick efter matchen pris som bäste man i Spånga för sitt mogna mittfältsspel. Moget spel trots att han bara nyss fyllt 19 år! Dessutom med två assist i denna match.

 

Ytterligare ett orosmoment för Procyon var Spångas högerback Abdi Hassan som gjorde flera räder med överlappningar i sin korridor, det är alltid svårt att möta ytterligare en anfallare.

 

Det dröjde bara till matchens 21 minut innan Spångas press gav utdelning, Bryan la ner en passning till Robin som från närdistans behärskat slog bollen i mål till kvitterat 1-1.

 

Fortsatt Spångapress, ofta med inlägg från Markus på högerkanten, dock utan rassel i målnätet. Det var istället Markus själv som gjorde matchens snyggaste mål när han fick bollen från 30 meter och uppfattade att Procyons målvakt Hazem Qaoud var långt ute. Markus chippade bollen högt över Hazem in i mål via den högra stolpen, högra sett ur "Mackans" synvinkel. Så snyggt! Detta skedde på övertid i första halvlek.

 

- Tålamod i spelet gav oss en övertygande seger, inleder Serkan Görgülü matchanalysen. Tyvärr, som i tidigare matcher, sover Spånga första tio och orsakar en straff som leder till ledning för Procyon. Men efter det var det mer eller mindre bara ett lag på plan. Vi spelade fartfylld och med kreativt, offensivt spel som ledde till många chanser och kontroll på matchen.  Spånga vände matchen till sin fördel efter två otroligt fina mål av Palle och Mackan.

 

Hemmalagets dominans fortsatte efter pausen. Dessutom fick Spånga en straff när Bryan drogs ner 20 minuter in i andra, Bryan är extremt oöm och alltid svår att stoppa, ännu en rätt dömd straff av domare August. Mackan slog den i mål till höger om Hazem till 3-1.

 

Kvarten in i andra halvlek började Serkan byta in spelare från bänken. Det finns ju en klyscha som säger att en serie i det långa loppet avgörs av spelare 11-18, dvs de som startat på bänken. I så fall har Spånga goda chanser framöver, spelare som byttes in förstärkte verkligen ett lag där spelare sprungit sig trötta. Gustav Löfving Svensson, Mohammed Siraj, Kamal Qurbanov och Maximus Gregory ökade ytterligare tempot. Och ändå fanns det flera toppspelare kvar på bänken!

 

Vi kan inte undvika ett citat på plan från Spångas lagkapten Kamran Nosrati kvarten kvar av matchen: "fan, vad bra vi är Blått". Och det uttalandet kan ganska bra även sammanfatta upplevelsen från sidan av planen.

 

Dessutom fastställde Maxi Gregory, bara 18 år gammal, slutresultatet till 4-1 när han drev bollen hela vägen in i mål, tio minuter innan August blåste av matchen. Maxis första seriemål!

 

- I andra är spelbilden lik den första, då vi har mycket boll och trycker ner Procyon, avslutar Serkan. Vår krigare Bryan fixar en straff som Mackan säkert gör mål på och vår unge och talangfulle Maxi fick avsluta målskyttet i slutet av matchen. Nu gäller det att fortsätta bygga vidare och fokusera på nästa match!

 

Den matchen blir Sunnersta AIF borta kommande söndag, ett lag som gjort gott ifrån sig i seriestarten, även om de förlorade i lokalderbyt mot GUSK, Gamla Upsala. Senaste omgången gav flera stora utslag i matchprotokollen, störst var Bollstanäs som tofflade till IFK Uppsala med 5-0.

 

Matchfakta Spånga - Procyon
21 april 2024 kl 16,  Spånga IP konstgräsplan.  Kallt med noll grader, stark västlig vind, kärvt!
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1. 
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Yassir Shafii, Andreas Grönvik,  Kamran Nosrati, Abdi Hassan

 Sittande mittfält  Albin Falsen, Zalif Sener (62)

 Off. mittfält   Markus Blomquist (76), Robin Palacios, Viktor Strand (76)
 Forward      Bryan Chantera (68)

Avbytare     Lukas Hanusek (mv), Mohammed Siraj (68), Wilondja Fataki,  Leon Ekengren,  Kamal Qurbanov (76), Gustav Löfving Svensson (62), Maximus Gregory (76)

 

Mål

0-1, Ali Daher, straff, 9 min
1-1, Robin Palacios (Bryan Chantera), 21 min
2-1, Markus Blomquist (Albin Falsen), 45 min
3-1, Markus Blomquist, straff, 65 min
4-1, Maximus Gregory (Albin Falsen), 82 min
 

Bäst i lagen

Procyon Ali Daher

Spånga Albin Falsen

 

Några enögda och kyliga kommentarer finns här Min Fotboll.

 

Alla matchbilder och bilder från publiken m.m.  finns här

 

Micke Wiklunds samtliga bilder här.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/5 12:00
0 - 2  
Mån 20/5 20:00
5 - 3  
Fre 17/5 19:45
0 - 2  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten