SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Procyon BK
1 - 1
Spånga IS FK
Procyon BK1 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 14:00
Plats:Stenhagens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000084121
Samling:12:30
Spångas herrar klara för division 3 även 2024!
2023-10-01 18:28

Fler bilder (+14) >>

Genom 1-1 borta mot Procyon säkrade Spånga kontraktet även för kommande säsong, dessutom med chans till bra placering även för 2023, med en omgång kvar att spela.

Omgången bjöd på stor dramatik, när t.ex. Bollstanäs avgjorde på stopptid, med fortsatt chans till kvalspel uppåt.

 

Även kring det nedre kvalstrecket finns stor dramatik, IK Frej ligger kvar på kvalplatsen, medan Rinkeby kämpar för att undvika nedflyttning. En tät och kompakt serie, där sista omgången den 8 oktober kl 13 kommer att bli avgörande både uppåt och nedåt! Då tar Spånga emot Märsta hemma på Spånga IP:s naturgräs.

 

här ser den sista omgången ut, med flera "kniven-på-strupen"-matcher.

 

Åt Enköpings SK finns inget att göra, laget är mycket värdiga vinnare av Div 3 Norra Svealand år 2023, med goda förutsättningar för tvåan kommande säsong.

 

Så här rapporterar Spångas tränare Serkan Görgülü och assisterande tränare Stefan Bergtoft från matchen:

 

Vi tar kommandot tidigt och försöker anfalla brett och på djupet, medans Procyon mestadels slår ifrån sig på sin duktiga forward Dioh Williams. I slutet av första halvlek har Spånga en riktig målchans, när vi kommer runt på högerkanten och får in ett inlägg som Arvid Carlsson nickar i bortre stolpen.

 

I andra halvlek är vi återigen det bättre laget men släpper in ett oturligt mål på deras första riktiga anfall, när Procyon slår ett Inlägg som Spångas målvakt Hjalmar Gidgård inte får tag på och bollen istället dimper ned framför fötterna på Dioh som enkelt sätter bollen i mål till 1-0.

 

Från den 60 minuten och till domaren blåser av matchen så forcerar vi och skapar mängder av  chanser genom Markus Blomquist, Bryan Chantera i stolpen, Wilondja Fataki och Arvid två gånger om.

 

Kvitteringen kommer till på vår vänsterkant i den 86 minuten:  Leon Ekengren får bollen och lägger en svepande vänster in mot straffområdet, där Kahin Dahir möter med en nickskarv som letar sig över deras målvakt som kommit på mellanhand.

 

Mot slutet har vi en forcering och skapar några halvchanser och i 88 minuten får vi en frispark strax utanför straffområdet som Mackan placerar fint  och lågt vid målvaktens högra stolpe men denne gör en magisk räddning.

 

På övertid får vi till en forcering där Kahin kommer runt på högerkanten och skjuter men skottet räddas och går ut till Wilondja, som får till ett skott men som blockas av en back på mållinjen. Bollen studsar sedan ut till Arvid som får en dunderträff  mot nättaket, men målvakten gör säsongens räddning.

 

Det var surt att inte kunna vinna matchen efter alla våra chanser,  men vi vill ändå ta fram vårt fina spel i 90 minuter,  samt att vi orkar komma tillbaka och ta med oss en viktig poäng, avslutar Serkan och Stefan.

 

Matchfakta Procyon - Spånga
30 september 2023 kl 14,  Stenhagens BP, konstgräsplan.  Halvsol med 16 grader. Spånga spelade i rött enligt  4-2-3-1. 
 

 Mv                Hjalmar Gidgård
 Backar         Andreas Grönvik (37), Samuel Svenlén, Leon Ekengren, Ludwig Callebro (62)

 Sittande mittfält  Albin Falsen,  Kamal Qurbanov (73)

 Off. mittfält  Markus Blomquist, Arvid Carlsson, Bryan Chantera
 Forward      Kahin Dahir

Avbytare      Jonatan Wiklund (mv), Kamran Nosrati,  Gustav Wärn (62),  Emil Bajra (37), Wilondja Fataki (73)

 

Mål

1-0, Dioh Williams, 56 min
1-1, Kahin Dahir (Leon Ekengren), 86 min

 

Bilder

Bilder finns här


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten