SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
1 - 2
Gamla Upsala SK
Spånga IS FK1 - 2Gamla Upsala SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 augusti, 12:15
Plats:Spånga IP 1 OBS TIDEN!
Tävling:
Matchnummer: 000084087
Samling:10:45
Ännu en förlust för herrlaget, mot Gamla Upsala hemma på Spånga IP
2023-08-18 19:22
Matchtavla, Pontus Collander och Kahin Dahir

Det vill sig inte för Spångas herrar, på lördagen förlorade man klart mot gästande GUSK. Nu är det bara en poäng kvar till den nedre kvalplatsen i tabellen, dock med sju omgångar kvar att spela.

På papperet var det inte stor skillnad mellan lördagens lag, Gamla Upsala med en medelålder på Spånga IP på 23,7 år, medan Spånga mönstrade en trupp på 23,5 år.

 

Den stora skillnaden var att GUSK hade en stabil stomme av 21- till 25-åringar, medan Spånga mönstrade dels erfarna äldre samt hela sex 18-åringar, inklusive Hjalmar Gidgård, andremålvakt.

 

Det skilde sig inte bara i åldersprofil, GUSK var även längre och tyngre, vilket förstås påverkade förloppet i matchen.

 

GUSK tog befälet under den första halvtimmen, ägde mittfältet och försökte ofta slå sig fram med bollar bakom Spångas backlinje. Inte minst Pontus Collander utmärkte sig i det spelet, han hade flera avslut på mål och utsågs av speakerteamet efter matchen till bäste spelare i Gamla Upsala.

 

Spånga å sin sida fick kontra, framåt utmärkte sig Bryan Chantera, Wilondja Fataki och inlånade (från Karlberg) Kahin Dahir.

 

Kvarten in i matchen satte GUSK bollen i mål, efter en intern domardiskussion pekade Elias Khori på straffpunkten och varnade samtidigt Spångas lagkapten Kamaran Nosrati för ruff i straffområdet.

 

Straffen slogs av lagkaptenen Markus Lindström centralt i mål, medan Spångas målvakt Erik Lissel gick till höger. 0-1 på resultattavlan och inte orättvist i detta skede av matchen.

 

GUSK:s press avtog och halvtimmen in i matchen kunde Spånga arbeta sig in i kampen, fortfarande dock mest på kontringar. Sju minuter före halvtidspausen slog Wilondja en lång crossboll från högerkanten fram till Kahir som nickade i mål till 1-1. Kahir fick senare pris som bäste man i Spånga, inte bara för målet, utan mer för sin kamp framåt.

 

- GUSK är alltid svåra att möta, inleder  Spångas tränare Serkan Görgülü,  detvar så även denna gång.  De börjar matchen bäst och hittar ytorna bakom oss och använder sina yttrar och forwarden i uppspelfasen. Även målet vi släpper in kommer på det viset,  tyvärr leder det sedan till straffen.  Efter att gjort små justeringar höjer vi oss och avslutar halvleken på ett bra sätt där vi även lyckas kvittera på fint sätt. 

 

Matchrapporten för inledningen av andra kunde kalkeras från den första, med ett offensivt gästande lag. Övertaget mattades dock och ett lugnare skede tog vid, där även Spånga kunde få till ett organiserat spel, med flera målchanser av Andreas Grönvik och Maximus Gregory.

 

I matchens 85 minut gjorde Spånga ett dubbelbyte. Innan uppställningen hade hunnit sätta sig tog sig Gamla Upsalas inhoppare Fridolf Östblom fri och sköt i mål till 1-2. Fridolf spelade för några år sedan i Spånga, "otack är världens lön".

 

Spångapress för kvittering, domare Elias gav 3 minuters extra tid men förgäves, matchen slutade med seger för gästande Gamla Upsala. Sett till hela matchen var Upsala det bättre laget; mer fysiskt, mer taktiskt, mer spelande och mer hungrigt.

 

- Andra halvlek börjar på samma sätt som första, fortsätter Serkan,  GUSK är tyngre och stör oss i uppspelfasen,  dock utan att skapa några farligheter . I mitten och mot slutet av halvleken  jämnar vi ut matchbilden och är okej. Vi är hyfsat farliga på omställningar, vilka vi dock inte utnyttjar väl.  Tyvärr summerar det insläppa målet i slutet av matchen den negativa perioden vi är i just nu: vår mittback ska skjuta iväg bollen i straffområdet, men träffar tyvärr motståndarnas forward, vilket leder till insläppt mål. 

 

Nu är det dags för Serkan att samla ihop laget och finna sätt att få större stabilitet i laget. Med bara en poäng kvar till nedre kvalplats! Nästa chans redan på torsdag kväll borta mot  "Vargarna", BKV Norrtälje.

 

Matchfakta Spånga - Gamla Upsala
19 augusti 2023 kl 12:15,  Spånga IP naturgräsplan.  Växlande väder 21 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1. 
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Andreas Grönvik (84), Samuel Svenlén, Kamran Nosrati (45), Ludwig Callebro

 Sittande mittfält  Albin Falsen, Zalif Sener (66)

 Off. mittfält  Bryan Chantera, Kahin Dahir, Wilondja Fataki (84)
 Forward      Johannes Owusu (66)
 Avbytare     Hjalmar Gidgård (mv),  Leon Ekengren (45), Maximus Gregory (66),
Mahad Ahmed (84), Abdi Hassan (84),  Gustav Wärn (66)

 

Mål

0-1, Marcus Lindström, straff, 15 min
1-1, Kahin Dahir, 38 min
1-2, Fridolf Östblom, 86 min

 

Bäst i lagen

Gamla Upsala Pontus Collander

Spånga Kahin Dahir

 

Min Fotboll

Några partiska kommentarer i realtid på Min Fotboll.

 

Bilder

Samma bilder från matchen finns här

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 30/9 14:00
1 - 1  
Mån 25/9 20:00
1 - 6  
Sön 24/9 13:00
0 - 4  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten