SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
1 - 2
IFK Västerås FK
Spånga IS FK1 - 2IFK Västerås FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 maj, 13:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084039
Samling:11:15
Aktivitetsinfo: domarfortbildning, plats i  Tornet, Ozan, regional domarutvecklare SvFF 0739011806
Striden om mittfältet hårdnar i herrarnas division 3 Norra Svealand
2023-05-21 09:16

Just nu skiljer det endast två poäng efter sju omgångar mellan Märsta på plats 4 och IK Frej på nedre kvalplatsen, nr 9. Spångas sjätteplats får anses självförvållad efter en svag insats hemma på Spånga IP mot bottenlaget IFK Västerås, Spånga förlorade med 1-2.

Texten uppdateras.

 

Den kompakta serien kan delvis förklaras med "alla-slår-alla". I den sjunde omgången vann mittenlagen Bollstanäs, Fanna, Gamla Upsala och IK Frej sina matcher, det var bara Spånga och Märsta som förlorade. Allt för spänningen i serien? I toppen ångar Enköping på medan Rinkeby United alltmer tappar i botten, vi hade tippat dem som ett av topplagen, men vi är ju usla tippare!

 

Men nu tillbaks till söndagens match på Spånga IP. Spånga ställde, delvis p.g.a. skador och tre avstängningar upp med en ung och lovande trupp, med fyra 17-åringar på plan och ytterligare två på bänken. Denna trupp skulle balanseras med fyra spelare födda på 1900-talet.

 

IFL`K Västerås, med bara två man på bänken, hade en 19-åring som yngst, och med lika många äldre spelare födda på 1900-talet.

 

Head- and year-counten är viktig för hur matchen utvecklade sig. Till en början nöttes bara gräset på Västerås planhalva, Spånga hade spelövertaget och tog sig fram på kanterna, ofta med ytterbackarna Ludwig Callebro och Emil Bajra som offensiva korridorlöpare. Spånga hade dock svårt att komma till avslut. Istället var det IFK:s William Söderholm som tog sig fram på en kontring, hela vägen in i mål bakom Spångas målvakt Hjalmar Gidgård till 0-1, knappa kvarten in i första halvlek.

 

Ett typiskt kontringsmål då Spånga öppnade upp bakåt med nästan hela sin trupp på offensiv planhalva!

 

IFK fick luft under fötterna innan Spånga återigen tog över spelet, med bra initiativ fram till sista tredjedelen av planen, IFK:s erfarna och långresliga backlinje backade just hem och Spånga gavs aldrig tillfälle att komma runt och bakom dem. Smart spelat av ett erfaret lag som tagit ledningen! I Spånga märktes istället den relativa orutinen, laget saknade förmåga och verktyg för att luckra upp försvaret.

 

I detta skede utmärkte sig Spångas offensive mittfältare Gustav Wärn, han fick efter matchen pris som Spångas bäste spelare. Men totalt sett få avslut i halvleken som slutade utan ytterligare mål.

 

Spångas tränare Serkan Görgülü gjorde flera byten i och efter halvtid, bland annat kom Robin Palacios in på mittfältet, hans rutin och bollbehandling förbättrade spelet, men mönstret från första halvlek bestod, Spånga kom inte runt eller bakom Västerås backlinje. Istället var det William som utökade till 0-2, återigen på en kontring, 20 minuter kvar av matchen.

 

IFK Västerås höll undan för fortsatt Spångapress nästan hela andra halvlek, i den 91 minuten slet sig irrationelle Bryan Chantera loss och reducerade till 1-2 på ett närskott bakom IFK:s målvakt Viktor Malm. Resultatet stod sig matchen ut trots fortsatt Spångapress.

 

Tävlingssekretariatet utsåg Mani Salehepad till bäste man i Västerås, han oroade Spånga med sin offensiv på högerkanten.

 

-  Vi spelade svagt matchen igenom tyvärr, säger en uppgiven Serkan,  besvikelse var stor efter matchen främst på grund av att laget inte alls kommer i närheten av sin nivå. Vi spelar för långsamt och tar alldeles för många tillslag på bollen, vilket leder till att Västerås lågt liggande försvar inte behövde jobba så hårt för att slå ifrån sig.

 

- Av någon konstig anledning är vi inne i en period då mycket går emot oss trots att träningarna har sett bra ut. Det enda vi kan göra nu är att borra ner huvudet och arbeta hårdare för att ta oss ur detta. Det är bara vi som kan ändra på det, avslutar Serkan.

 

Matchfakta Spånga - IFK Västerås
21 maj 2023 kl 13,  Spånga IP naturgräsplan.  Sommarvarmt väder, 21 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-1-4-1
 

 Mv                Hjalmar Gidgård
 Backar         Emil Bajra (73),  Keivan Keshavarz (60), Samuel Svenlén, Ludwig Callebro

 Sittande mittfält  Amadeus Fröderberg (73)

 Off. mittfält Arvid Carlsson, Hussein Razzaq (45), Gustav Wärn, Markus Blomquist
 Forward      Bryan Chantera
 Avbytare     Jonatan Wiklund, Robin Palacios (45), Kamal Qurbanov (73),
Abdi Dayah Hassan (73), Leon Ekengren (60)

 

Mål

0-1, Willam Söderholm, 14 min
0-2, Willam Söderholm, 68min
1-2. Bryan Chantera, 91 min
 
IFK Västerås: Mani Salehepad
Spånga: Gustav Wärn
 
Bilder
Fler matchbilder kommer att finnas här.

 

Några snabba och enögda kommentarer finns här på  på Min Fotboll


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 26/5 19:30
1 - 0  
Ons 24/5 20:00
2 - 0  
Sön 21/5 13:00
1 - 2  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten