SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

IK Frej Täby FF
1 - 1
Spånga IS FK
IK Frej Täby FF1 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 maj, 13:00
Plats:Vikingavallen/Täby IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084025
Samling:11:15
Onödigt poängtapp för herrarna borta mot IK Frej
2023-05-07 20:10

Spånga ledde rättvist tills matchens sista anfall, när hemmalaget kvitterade till 1-1.

Så här beskriver Spångas tränare Serkan Görgülü bortamatchen mot IK Frej Täby:

”Vi kommer ut tufft och bra i första halvlek mot Frej och stör dem i deras uppspelsfas och vi vinner många bollar, vilket vi dock inte förvaltar bra. I själva spelet var Spånga det dominerande lage,t då Frej mestadels fick slå ifrån sig. Vi skapar även tre 100-procentiga målchanser som vi dock bränner.

 

Inför andra halvlek pratade vi om att spela rakare och snabbare fotboll. Det får effekten att Wilondja Fataki snappar upp boll från motståndarna och passar fram till Hussein Razzaq, som elegant nickar i mål i den 55 minuten. Spånga fortsätter att dominera spelet, tills vi åker på ett ytterst tveksamt rött kort på Wilondja tio minuter senare.

 

Trots numerärt underläge står vi upp bra tills sista tio minuterna av matchen, när Frej börjar forcera framåt och vi får slå ifrån oss. Tyvärr släpper vi in kvitteringen när det återstår 20 sekunder av matchen, efter ett missförstånd i det egna försvaret.

 

Surt, IK Frej var definitivt inte förtjänta av ett kryss, men sådan är fotbollen! Gör man inte egna mål så finns det risk att man släpper in mål bakåt, vilket alltså skedde i denna match.

 

Vi lär oss av detta och att fortsatt utvecklas och tar med oss det fina spelet under första 70 minuterna av matchen. Nu fokuserar vi på gräspremiären hemma mot Norrtälje, kommande lördag!”

 

Omgången i övrigt bjöd på flera överraskningar, den största var kanske att starka Enköping förlorade stort mot Norrtälje, ESK tappade till 1-4 i matchens sista kvart. Medan Bollstanäs vann med hela 5-0 borta mot Västerås IK och Procyon vann lokalderbyt mot GUSK. På söndagen förlorade Rinkeby hemma på Knutby BP mot Märsta.

 

Effekten av omgången blev dels att toppen breddades, det skiljer nu endast fyra poäng mellan ettan Enköping och femman Norrtälje. I botten av tabellen huserar nu två Västeråslag och Rinkeby United.

 

Men som Serkan säger: Närmast kommer BKV Norrtälje till Spånga IP:s redan fina gräsmatta, lördag kl 13. BKV ligger två poäng efter Spånga och vill gärna ändra på detta avstånd, medan Spånga självklart tittar uppåt i tabellen.

 

Matchfakta IK Frej Täby - Spånga
5 maj 2023 kl 13,  Vikingavallen konstgräsplan. Bra väder, 12 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-1-4-1

 

 Mv                Erik Lissel
 Backar          Andreas Grönvik,  Keivan Keshavarz, Kamran Nosrati, Ludwig Callebro

 Sittande mittfält  Liam Hägvall

 Off. mittfält Arvid Carlsson (80),  Hussein Razzaq, Amadeus Fröderberg (66), Markus Blom-
quist (84)
 Forward      Wilondja Fataki (utvisad 65)
 Avbytare      Elliot Oskarsson (66), Gustav Wärn (80), Leon Ekengren, Tobias Sjöstedt (84), Hjalmar Gidgård


Mål

0-1, Hussein Razzaq (Wilondja Fataki), 55 min
1-1, Hugo Tobiasson, 90 min
 
Bilder
Fler matchbilder finns  här.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/4 20:00
2 - 4  
Lör 13/4 16:00
1 - 3  
Lör 6/4 13:00
0 - 0  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten