Samling:11:15
Spångas herrar blev utspelade av BKV Norrtälje
2023-05-12 22:51

Fler bilder (+4) >>

BKV Norrtälje dominerade i första halvlek och gjorde då matchens alla tre mål, Spånga kom tillbaks i andra men förlorade ändå klart. Men "vi hade ändå tur med vädret".

Som man säger i Amerika: Låt oss kalla en spade för en spade, Spånga spelade uruselt i hela första halvlek och blev då direkt utspelade av Norrtälje. "Hjärnsläpp" kommenterar Spångas tränare Serkan Görgülü insatsen

Men låt oss beskriva matchen i mer detalj.

Första kvarten var jämn, lagen kände på varandra, men framförallt på gräset, ett fullt godkänt underlag när andra klubbar fortfarande spelar på plast. Premiärspel för bägge lagen och det kom att märkas senare under matchen.

BKV inledde övertaget kvarten in i halvleken när gästernas Linus Lindkvist satte en frispark i mål vänster om Spångas keeper Erik Lissel.

Bara tre minuter senare drev Arvid Slätis fram på sin vänsterkant, hela vägen in i mål till 0-2. "Slätis", stor och stark, känner vi sedan tidigare kvalspel när han spelade i Rådmansö, han fick efter matcen pris som bäste spelare i BKV.

I detta läge spelade Spånga förvirrat, oorganiserat och juniormässigt och gav ofta bort bollen till Norrtälje. Juniormässigheten förstärktes när Spångas ålderman, back och lagkapten Kamran Nosrati blev utvisad för en ful och avsiktlig kollision 20 minuter in i matchen. Den likaledes erfarne backen Andreas Grönvik fick utgå strax därefter med en skada.

I detta skede slets bara en halva av gräsplanen, Spångas halva, där Norrtälje visade upp bra och breddat spel, framförallt på sin vänsterkant. Så det var inte oväntat när Jacob Norrman slet sig loss och satte trean i mål. Offside hävdade en del, men inte den utmärkte domaren Jesper Fredholm.

Serkan bytte nu in Robin Palacios och äntligen åstadkom Spånga några anfall framåt. Robin fick senare pris som bäste spelare i Spånga. Men det var BKV som stod för halvlekens sista farlighet, när en BKV-spelare tjyvade en boll efter en Spångahörna och avancerade hela vägen fram till Spångas mål, innan Erik fick stopp på bollen.

Serkan gjorde tre byten direkt efter paus. Kanske var de de bytena som gav Spånga större stabilitet i försvaret. och då i kombination med att Norrtälje slog av lite på takten, förståeligt med en tremålsledning.

Vi kunde ändå notera en hörna och en frispark där Erik fick tippa bollen till hörna. Å andra sidan fick BKV:s målvakt tippa ett hårt skott av Robin till hörna, kvarten kvar att spela.

Citatet i ingressen är från kultfilmen från 1980, och det stämmer även med vädret under matchen, med sol och 20+ grader. Fast å andra sidan frestade värmen på spelarna, liksom det tungsprungna gräset. Allt detta visade sig i många kramper och liggande spelare, t.ex. fick Slätis utgå med en smärtande vad.

Dessutom visade det sig tyvärr även med många kort främst för Spånga, fem gula och ett rött, medan Norrtälje endast loggade två gula. Underläge kostar mentalt! Förresten har Spånga redan ackumulerat fyra röda kort på sex matcher, tyvärr ett nytt rekord i modern tid!

- Nu stänger vi den här matchen, framförallt första halvlek, säger Serkan, istället fokuserar vi på kommande veckas grästräningar innan vi tar emot IFK Västerås nästa söndag.