SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
2 - 1
Procyon BK
Spånga IS FK2 - 1Procyon BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 22 juni, 19:30
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084077
Samling:18:00
Återigen en viktig uddamålsseger för Spångas herrar
2022-06-22 08:53
Bäst i respektive lag: Liam Hägvall, Spånga och Dioh Williams, Procyon

Det blev en match med två tydliga delar. I första spelade Spånga mycket fin offensiv fotboll och ledde rättvist med 2-0 i halvtid. I andra forsätter Spånga att ha initiativet, dock inte lika dominerande som i första, Procyon tillåts komma till anfall. Efter Procyons reducering får gästerna ny energi och trycker förgäves på för kvittering, hemmalaget vinner dock med 2-1.

Eftersom samtidigt Vggbyholm "bara" kryssade borta mot Rådmansö  och Arlanda gjorde likadant borta mot Strömsberg tätnar nu åter kampen i tabellens topp. Där skuggar Spånga Viggan och Arlanda, två poäng efter Viggbyholm och på samma poäng som Arlanda.

 

Första halvlek  på Spånga IP:s numera fina gräsmatta dominerades av hemmalaget, gästande Procyon hade svårt att ens komma över planens mittlinje. Istället stod Spånga för ett snabbt, varierat och rörligt passningsspel, ofta med avslut på mål, något som publiken inte alltid varit vana med under tidigare tillställningar.

 

De offensiva yttrarna Taner Kocak och Markus Blomquist oroade hela tiden Procyons försvar, understödda av bakomliggande trupp. Ett exempel var när Emil Bajra i matchens 34 minut överlappade Markus, fick en passning från denne och från kortlinjen slog bollen i stolpen, ett skolboksexempel på effektivitet.

 

Dessförinnan hade dock Spånga gjort två mål, först efter 20 minuter på en straff, som Markus satte hårt och högt mitt i mål bakom Hazem Qaoud, efter att Amadeus Fröderberg dragits ner i straffområdet. Därefter när Spångas toppforward Wilonda Fataki tio minuter senare från den s.k. månen skjutit mot mål och där bollen via en försvarare elegant flög i en båge över Hazem.

 

Fortsatt Spångapress, men inga fler mål i första halvlek.

 

- Vi gör våra bästa 70 min för säsongen, säger Spångas tränare Serkan Görgülü, dominerar från minut ett. Vi äger boll, stör Procyon högt upp på plan, jobbar mycket med spelvändningar och djupledsspel och det är precis så första målet kommer till. Amadeus drar i djupet, gör sin gubbe och blir fälld, vilket ger en straff som förvaltas fint av Mackan. 

- Två noll-målet är också fint med flera passningar, innan vi hittar Wille utanför straffområdet som gör 2-0. Vi har bud på flera mål till men bränner tyvärr.

 

I inledningen av andra verkade Procyon ha bestämt sig för att inte längre förnedras, laget tog sig till anfall flera gånger, ofta med erfarne Dioh Williams på topp, de kom dock sällan till avslut på Erik Lissels mål.

 

30 minuter in i andra halvlek lyckades dock Alexander Gonzales skjuta i mål till 2-1, genom en skymmande spelarsamling. Alexander fick utgå på slutet av matchen med en trolig armskada. Som så ofta tidigare fick nu gästerna ny energi och pressade Spånga för en kvittering, dock utan att lyckas.

 

- I andra är vi återigen lika duktiga och har bud på mål, men som vi bränner och istället får Procyon reducera och får energi av det och det blir nerver mot slutet. En välförtjänt seger för Spånga och alla i laget ska ha cred för det, avslutar Serkan.

 

Tävlingssekreteriatet, med speakern Stefan Bergtoft, utsåg Liam Hägvall till bäste man i Spånga, framförallt för sin roll på mittfältet. Samt Dioh till bäste Procyonspelare, då för sina offensiva egenskaper.

 

Matchfakta Spånga - Procyon
22 juni 2022 kl 19:30,  Spånga IP naturgräsplan.  Sol och kvällsvarma 23 grader. Spånga spelade i rött eftersom Procyon hade problem med sitt stulna andraställ enligt  4-2-3-1

 

 Mv                Erik Lissel
 Backar          Andreas Grönvik,  Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Emil Bajra (82)

 Def. mittfält Liam Hägvall, Robin Palacios

 Off. mittfält  Markus Blomquist, Amadeus Fröderberg (67), Taner Kocak (90)
 Forwards      Wilondja Fataki (67)
 Avbytare      Adam Skeppmark,  Zalif Sener (82),  Jesper Hedenström, Arvid Carlsson, Emil Gabro (67),  Elliot Oskarsson (90), Bryan Chantera (67)


Mål

1-0, Markus Blomquist, straff, 21 min
2-0, Wilondja Fataki, 28 min
2-1, Alexander Gonzaler, 75 min
 

Bäst i laget

Procyon: Dioh Williams
Spånga: ZLiam Hägvall
 
Fler matchbilder finns  här.

 

Läs snabba och enögda kommentarer på Min Fotboll, här.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/8 15:00
3 - 0  
Lör 6/8 14:00
0 - 2  
Sön 31/7 12:00
2 - 3  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten