SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
2 - 1
Sundbybergs IK
Spånga IS FK2 - 1Sundbybergs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 maj, 16:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084042
Samling:14:30
Sent segermål för herrarna i lokalderbyt mot Sundbyberg
2022-05-20 18:16

Fler bilder (+5) >>
Martin Limpar och Zalif Sener, Bäst i Sumpan respektive Spånga

Det blev, objektivt sett, en ganska dålig match inför storpubliken på Spånga IP, som en del av den välbesökta Spångadagen. På stopptid avgjorde Zalik Sener till 2-1 för hemmalaget. Spånga är därmed numera i topp-två i tabellen.

Så här beskriver Spångas tränare Serkan Görgülü första halvlek:

- Inför derbyt mot Sumpan visste vi att det skulle bli en intensiv match där små marginaler skulle stå för avgörandet. I första halvlek lever laget inte upp till mina förväntningar, vi ligger långt ifrån våra motståndare när vi väl hade boll, vilket gör det enkelt för Sumpan att försvara sig.

 

Halvleken som helhet hade lågt bolltempo med få avslut, och Spångas spel kändes därmed ganska håglöst i en dålig första halvlek. Istället var det Sumpans David Hedman som kunde göra halvlekens enda mål tio minuter innan domaren Jonathan Varli blåste till paus.

 

- Trots underläge i halvtid så var vi noggranna med att det skulle räcka med att höja intensitet och bolltempot för att få deras lagdelar att komma ur sina positioner, fortsätter Serkan.

 

Det var dock gästerna som hade en vass chans när de sköt i ribban, tio minuter in i andra. Därefter tog dock Spånga över mer av matchen, inte minst tack vare ett antal fräscha inhoppare: Zalif Sener, David Skeppmark, Arvid Carlsson, Emil Gabro och Mirza Basic.

 

20 ninuter kvar att spela uppstod ett rent och långt flipperspel i Sumpans inre box, ur flipperspelet satte Arvid in kvitteringsmålet.

 

Fortsatt Spångapress, bland annat slog Markus Blomqust en frispark som anfallaren Taner Kocak nickade över.

 

1-1 vid full tid, och tävlingssekretariatet hann utse mittfältaren Zalif i Spånga och målvakten Martin Limpar i Sundbyberg till bäste spelare i respektive lag. Varpå de två blev direkt inblandade i Spångas segermål. I den 92 minuten sköt Zalif ett skott från 20 meter, följt av ett  tveksamt ingripande av Martin. Bollen i mål till 2-1, Spångaseger.

 

- Från minut 60 och framåt tar vi över matchen totalt. Vi trycker tillbaka Sumpan ordentligt som bara slår ifrån sig. Vi går på anfall efter anfall och får utdelning när Arvid kvitterar. Vi fortsätter att ösa på och i matchen sista minut får Zalif till ett skott som går i mål, säger Serkan

 

- Bland våra sämre insatser i år, men derbyn ska vinnas oavsett insats, vilket vi gör. Stort cred till avbytarna som kommer in och ändrar matchbilden i vår favör, avslutar han.

 

Glöm inte heller att det var lagets första gräsmatch, alltid tungt att spela på gräs, när man är van vid snabbare konstgräs.

 

Matchfakta Spånga - Sundbyberg
21 maj 2022 kl 16,  Spånga IP naturgräsplan. Matchen ingick i Spångadagen. Uppehåll och 12 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1

 

 Mv                Erik Lissel
 Backar          Emil Bajra (65), Tahsin Anar, Andreas Grönvik, Ümit Yarar (60)

 Def. mittfält Elliot Oskarsson (46), Robin Palacios (40)

 Off. mittfält  Markus Blomquist, Amadeus Fröderberg (60), Wilondja Fataki
 Forwards      Taner Kocak
 Avbytare      Nikos Karfopoulos,  Emil Gabro (60), xx, David Skeppmark (46),
Arvid Carlsson (60), Mirza Basic (65), Zalif Sener (40).


Mål

0-1, David Hedman, 39 min
1-1. Arvid Carlsson, 69 min
2-1, Zalif Sener, 92 min
 

Bäst i laget

Sundbyberg: Martin Limpar
Spånga: Zalif Sener

 

Fler matchbilder finns här.

Och bilder från hela Spångadagen här.

 

Läs enögda och sporadiska (p.g.a. aktiviteter under Spångadagen) kommentarer på Min Fotboll.

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/8 15:00
3 - 0  
Lör 6/8 14:00
0 - 2  
Sön 31/7 12:00
2 - 3  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten