Matchnummer: 000084023
Samling:18:30
Kryss borta för herrarna mot Vaksala
2022-05-03 08:23

Måndagskvällen bjöd på en inte alltförvälspelad match, där Spånga dominerade i första halvlek och hemmalaget Vaksala i den andra. Resultatet 1-1 får därför anses rättvist. Efter seriens fjärde omgång ligger Spånga nu tvåa bakom Arlanda som gjorde hela sex mål i sin match mot BKV Norrtälje, ett lag som Spånga möter hemma nu på lördag.

Spånga ställde upp med Erik Lissel i mål, bakom en fyrbackslinje med Ümit Yarar, Andreas Grönvik, Kamran Nosrati och Emil Bajra. Två defensiva mittfältare: Elliot Oskarsson och Robin Palacios, framför dem Amadeus Fröderberg, Liam Hägvall och Bryan Chantera. På topp Taner Kocak.

Och det var Taner och Bryan som satte sin prägel på inledningen av matchen, Bryan blixtrande snabb på högerkanten och Taner anfallandes rakt. Men, som så ofta förr, åstadkom Spånga få vassa avslut på mål i detta skede av matchen.

Istället tog Spånga ledningen genom ett frisparksmål från Robin, i en märklig situation. Frispark från 30 meters håll, Vaksalas spelare höll sig nära bollen i avvaktan på att utmärkte domaren Augin Melki skulle formera avstånd. Det är dock det lag som ska lägga frisparken som har att begära det av domaren.

Vilket i detta fall Robin inte gjorde, istället slog han bollen bredvid de ej beredda motståndarna och över den likaledes ej beredde målvakten, rakt in i öppet mål. Protester förstås, men Augin kan sin regelbok och godkände direkt målet.

Robin kan nu ansluta sig till skaran av Spångaspelare som gjort konstfrisparksmål, i serieupptakten mot Procyon slog unge Ludwig Callebro en frispark i mål från mittlinjen,  lite målvaktstapp medverkade nog i det läget. Slut på temat frisparkar!

Spånga fortsatte med större bollinnehav, medan Vaksala fick kontra. På Min Fotboll registrerades målchanser från Taner och Bryan, medan Vaksala ändå fick igång lite mer organiserat spel i halvlekens slutskede.

- Inför matchen pratade vi om vikten om att vara fokuserade och spela med högt tempo vilket vi gör i nästan hela första halvleken och är det betydligt bättre laget, säger Spångas tränare Serkan Görgülü.. Vi skapar en hel del chanser som vi tyvärr bränner men går ändå in i halvtidsvilan med ledning.

Kanske var det dessutom en "halv hårtork" i paus i Vaksalas omklädningsrum, laget lyfte sig ännu mer i andra, med mer öppnande frispelningar. Kvarten in i andra attackerade en ytter på sin högerkant och slog ett inlägg till Carl Wikner som skarvade i mål på närdistans till 1-1.

Öppet spel nu från två offensiva lag som bägge ville avgöra, inte minst snabbe inhopparen Said Malik oroade på sin högerkant och tvingade Ûmit och Ango Grönvik till flera ingripanden.

Spångas bästa chans kom kvarten kvar när Robin tvingade Vaksalas målvakt att tippa till hörna. Självklart på en frispark!

Kamp in i det sista från bägge lagen, 1-1 stod sig dock vid full tid. Lagen hade varsin halvlek och oavgjort får anses vara rättvist.

- Inför andra halvlek var målsättningen att inte tappa initiativet, vilket vi inte gör fram tills 55 min, fortsätre Serkan, men efter det blir det Hawaii-fotboll med mer fördel för Vaksala som var lite vassare än oss. Självklart surt att inte vinna men så här i efterhand känns oavgjort som ett rättvis resultat.

Det verkar som att i Division 3 Norra Svealand så kan nästan alla lag slå varandra och då med stora siffror. Sumpan, Procyon, Viggan och Arlanda vann sina matcher i omgång 4 med många mål, "värst" var Arlanda som tofflade till BKV Norrtälje med hela 6-2. Spånga tar emot Norrtälje hemma på lördag, i bästa fall på Spånga IP:s naturgräs. Vi återkommer om detta!

Tabellen hittills är jämn, med Arlanda, Spånga och Viggbyholm i topp, medan Gamla Upsala, Rådmansö och Strömsberg verkar slira i botten.