NU ÄR ANMÄLAN TILL KNATTEFOTBOLLSSKOLAN FÖR BARN FÖDDA 2017 & 2018 ÖPPEN - KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION SAMT ANMÄLAN!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Kontakta Spånga Fotboll
 
KANSLIET
 
Allmänna frågor
 
 
PERSONAL
 
Fotbollskonsulent 3v3 & 5v5 - Kevin Stillwell
Telefon: 0709-71 83 11  Mail: kevin.stillwell@spangafotboll.se
 
Fotbollskonsulent 7v7 & 9v9 - Diyar Dawod
Telefon: 0702-36 61 30 Mail: diyar.dawod@spangafotboll.se
 
Fotbollskonsulent 11v11 - Eric Lind
Telefon: 0708-82 82 83 Mail: eric.lind@spangafotboll.se
 
Fotbollsutvecklare & Campansvarig - Ben Åsberg Cronshaw
Telefon: 076-882 82 06 Mail: ben.asberg-cronshaw@spangafotboll.se
 
Ekonomi - Eric Lind
Telefon: 0708-82 82 83 Mail: ekonomi@spangafotboll.se 
 
Stefan Sundbeck är föräldraledig och åter i augusti 2023, Eric Lind hanterar 11v11- samt ekonomifrågor under den perioden på kontaktuppgifterna ovan.
 
 
FÖRENINGSROLLER
 
Sportchef Herr - Mikael Wiklund
Telefon: 0703-30 04 32 Mail: wiklundmikael@outlook.com 
 
 
STYRELSE
 
Ordförande - Milou Werth
Telefon: 0725-20 89 23 Mail: milou@spangafotboll.se 
 
Kassör och Marknadsansvarig - Jonas Åkesson
 
Ledamot - Mikael Wiklund
 
Ledamot - Fredrik Öhlén
 
Ledamot - Anna Lögdberg
 
Ledamot - Jonas Ragell
 
 
Spånga Fotboll - Adress
Spånga IS FK
Stormbyvägen  2
163 55 SPÅNGA
 
Besök kansliet:
Spånga Center, Stormbyvägen 2.
Våning 2, ovanför receptionen.
 
Vid besök vänligen boka tid på förhand med aktuell person.
 
Ett begränsat antal parkeringsplatser, inklusive handikapparkering, finns utanför huvudingången. I lokalen finns även hiss och handikapptoalett.
Vem blir Spånga Fotbolls bästa FIFA spelare 2023?
2023-03-27 09:29

 

 

Nu på söndag, den 2 april kl 19:00, är det dags!

Då börjar onlinekvalet där 2 spelare ska kvala in till den stora finalen den 10 juni live på Spånga IP!

 

ANMÄL DIG NU http://www.efotboll.se/spanga 

Spånga Fotboll stärker arbetet med Fotbollsfys!
2023-03-17 14:10

Spånga Fotboll är glada att kunna presentera ett nytt samarbetet med Tollare Folkhögskola. Tillsammans med dem kommer vi att kunna ta del av en gedigen kunskap och fortsätta stärka fotbollsfysarbetet i föreningen. 

P19
Referat: Spånga IS Fotbollsklubb - Stockholm Internazionale
Nu är vi igång med träningsmatcherna 2023!
2023-02-19 15:56, P19

De flesta av de äldre lagen är nu i full gång med sina träningsmatcher. Bilderna är från vårt nystartade P19 som på ett väldigt blåsigt Spånga IP tog emot Stockholm Internazionales U19/U21. Matchen vart delsiv svårspelad i vinden och slutar till sist 2-2. Riktigt kul att se en relativt ny grupp bitvis spela så sammansvetsad och fin fotboll! :-)

Fler bilder från matchen: https://www.dropbox.com/sh/h2viktqmjv21q7i/AABzCNXnZN3HLEmNWl8wIwana?dl=0

 

Välkomna till årsmötet!
2023-02-13 08:00

När: 22 februari kl. 19:00 i SPånga Center Stormbygäven 2 

Mötet startar 19:00, registrering och fika från 18:40

 

Anmälan: HÄR fyller du i dina uppgifter och skickar in din anmälan till mötet.

 

Herrar
Presentation av Herrlagets huvudtränare 2023!
2023-02-13 07:00, Herrar

Serkan Görgülü heter jag är 33 år gammal och utbildad lärare.

 

Varje år som tränare för Spånga har varit spännande och inspirerande. Så är känslan även i år då målsättningen utöver att få bra sportsligt resultat är att kunna ge våra spelare bra träningsmöjligheter och utvecklingsmöjligheter.

 

Vårt mål är att utveckla och ge en bra plattform till så många unga, egna produkter som möjligt som hjälper oss i vår resa till högre divisioner samtidigt som vi hjälper våra spelare att ta nästa steg i sin utveckling.

Utöver det så vill vi även se till att våra mer erfarna spelare också känner sig motiverad till att utveckla oss som lag genom att ha givande och utvecklande träningar.

 

Under den gånga säsongen hade vi flera 16-17 åringar som fick möjlighet att starta och spela en hel del matcher med oss. I år bygger vi vidare på det och dom.

 

Målsättningen ur ett resultatperspektiv är att likt förra året befästa vår position som ett bra division tre lag och spela en attraktiv, modern fotboll med en bra mix mellan yngre och lite mer erfarna spelare.

 

Utbildning som fotbollsspelare fick jag i Vasalund fram tills jag var 17 år. Sedan gick jag till Spånga och där blev det totalt 9 år som spelare och nu är jag inne på mitt fjärde år som ledare varav två av dessa har varit som huvudtränare.

Utöver det så har jag även spelat Bele samt Kungsängen.

Är du Spångas bästa FIFA spelare?
2023-01-18 16:07
Bli Spånga IS:s FIFA-mästare i eFotboll!

Inom kort arrangeras en FIFA23-turnering inom Spånga IS FK med hjälp från "Slaget om Stockholm".

Tid och datum kommer annonseras ut om några veckor, men du kan föranmäla dig här redan nu för att säkra din plats : www.efotboll.se/spånga 
 
Tävlingsinformation:
* Ingen anmälningsavgift
* Turneringsformat: 1 vs 1
* Turneringen spelas i FIFA23
* För att vara med behöver du: FIFA23, spelkonsol (PS4, PS5, Xbox One eller Xbox Series X/S) och ett online ID för cross-play i FIFA23 (EA ID)
* Alla matcher spelas online, förutom finalomgången som spelas på Spånga IP
  (datum kommer)
* Alla matcher spelas i ett läge där alla lag är lika starka (95 TOT)

Priser:
Vinnaren kammar hem ett gaming-kit från SteelSeries och andra fina priser upp till ett värde av 4 000 kr, dessutom kvalificerar sig vinnaren in till en större FIFA23-turnering mot andra klubbmästare i Stockholm och får chansen att vinna fler priser.

Det kommer arrangeras liknande turneringar med 31 andra klubbar i Stockholm. Samtliga 32 klubbmästare går vidare till ett slutspel. Där gör klubbmästarna upp om vilken klubb som är bäst på FIFA i Stockholm. Vinnaren i slutspelet får en gaming-dator från Lenovo Legion, och klubben som vinnaren spelar för 30 000 kr.

Anmälan till årets knattefotbollsskola är nu öppen!
2023-01-17 12:02

Nu har vi öppnat upp för anmälan till vår populära knattefotbollsskola, som i år riktar sig till barn födda 2017 & 2018!

 

Knattefotbollsskolan är ett roligt och utvecklande första steg in i fotbollen och det är här spelarna får sin första kontakt med gemenskapen hos oss i Spångafamiljen! 

 

Mer information om årets knattefotbollsskola samt länk till anmälningsforumläret hittar ni genom att KLICKA HÄR!

 

Varmt välkomna med er anmälan!

Provträningar inför säsongen 2023- Akademi
2022-11-25 16:32
Spånga Fotbolls akademiverksamhet är i full gång med träningarna och förberedelserna inför säsongen 2023 och bjuder in till provträningar för nya spelare som vill testa på i vår miljö.
 
I verksamheten så erbjuds en utbildning i linje med Spångamodellen och vår plantskolevision som innefattar att forma morgondagens fotbollsspelare till våra representationslag, men även helst ännu högre upp i seriesystemen.
 
Vilka spelare söker vi? Vi söker spelare som vill träna fyra gånger i veckan plus match(er) och är beredd att jobba stenhårt för sin egen och lagets utveckling i ett stimulerande klimat och positiv miljö på Spånga IP. Som spelare ska du helst ha spelat i division 1 i din ålderskategori, men inget krav utan mer ett riktmärke av vilken nivå man behöver klara av för att ta en plats i verksamheten.
 
Våra tränare är ambitiösa och motiverade med målbild att hela tiden ta steg framåt tillsammans med spelarna och jobbar i team med övriga akademitränare för att ständigt få feedback kopplat till spelsätt, veckoplanering och analys. Akademilagen har även tillgång till VEO-kameror för att underlätta analysarbetet.
 
Låter detta intressant? Då hör ni av er till akademiansvarig antigen genom att klicka här för en intresseanmälan via vårt formulär eller skicka ett mejl direkt till akademi@spangafotboll.se. I anmälan så vill vi ha födelseår och kontaktuppgifter till spelaren samt vårdnadshavare, vi behöver även info om vilket lag du spelar i, vilken serie du senast spelade i och kort information om dig som spelare samt vilka positioner du vill konkurrera på.
 
Akademiansvarig:
Krispin Kuoppala
akademi@spangafotboll.se
Herrar
Ny assisterande tränare i Herrlaget: Martin Ekström!
2022-11-24 15:15, Herrar

Vi är väldigt glada att kunna presentera Martin Ekström som ny assisterande tränare till vårt Herrlag! Martin har redan börjat bidra med sin rutin och positivitet, både inom ledarstaben och direkt mot spelarna.
Kort presentation av Martin: Hej mitt namn är Martin Ekström och är 42 år gammal. Har fru och tre barn. Som fotbollsspelare så spelade jag i Halmstad BK och var med i truppen när vi vann SM-guld. Då vi hade Tom Prahl och Janne Andersson som tränare sen skrev jag på för Brommapojkarna och var där i 5 år och när vi åkte ur allsvenskan så bytte jag till Sirius och spelade där ett tag. Sen blev det lite här och där i Stockholm. Nu har jag blivit assisterande tränare i Spånga och det är en ära att få hjälpa klubben och framför allt A-laget framåt. Har varit här i 3 veckor nu och känner mig otroligt välkommen och känner att det är en fantastisk klubb och många härliga ledare och spelare.

Säg hej till vår akademiansvarig Krispin Kouppala!
2022-11-18 16:04

Krispin har tillhört Spånga Fotboll sedan 8 månader tillbaka och har under denna tid jobbat som akademiansvarig. Hos Spånga Fotboll får han möjlighet att jobba med ett stort antal spelare och få dom att bli framtida fotbollsspelare enligt vår plantskolevision. 

P19
Aron Sandén klar för P19!
2022-11-17 07:29, P19

När vi nu storsatsar på ett P19 lag för att maximera chanserna att genom kvalspel ta en nationell plats, är det otroligt roligt att vi gjort klart med Aron Sandén som ansvarig huvudtränare för laget!

P19
Uppstartsmöte för nya storsatsningen: P19!
2022-11-14 21:43, P19

Uppstartsmöte för den nya storsatsningen på Spångas P19 (2023). Truppen börjar ta form och kommer sättas definitivt under närmaste 4-5 veckorna. Ansvarig huvudtränare Aron Sandén gick igenom sin spelfilosofi samt vad han förväntar sig av spelarna och vad han och klubben kommer bidra med. Närmare presentation av Aron kommer inom kort..

En lärorik och uppskattad utbildningsvecka!
2022-11-11 16:21
Foto: Gina Poljarevic, bilder från utbildningsveckan.

Denna vecka är på väg mot sitt slut och vi i Spånga Fotboll har haft en mycket lärorik utbildningsvecka. Det har vart många inspirerande profiler på plats som talat om allt från spelförståelse till passion att utvecklas. 

Gåfotboll i full rulle!
2022-10-20 14:15
Foto: Gina Poljarevic, bilder från tisdagsträningen 4/10.

Gå-fotboll är precis vad det heter, en träningsform speciellt anpassad för dig som vill gå istället för att springa och spela fotboll. Spånga IS FK startade med detta i våras och har idag en aktiv grupp som tränar två gånger i veckan. Gåfotbollen har blivit en succé bland de äldre och idag har studier visat positiva effekter med denna typ av fotboll. 

Lovande säsong för seniorlagen ger hopp för framtiden
2022-10-13 15:20
Foto: Mikael Wiklund, bild på Serkan Görgülü och Adam Silfverberg.

Kalla vindar, tidigt mörker, färgglada löv, så var hösten här. Något som innebär att säsongen sakta men säkert går mot sitt slut. Det har vart motgångar samt medgångar under året, något vi verkligen sett för både dam- och herrlaget. Nedan sammanfattar vi de reflektioner som gjorts för våra två representationslag: 

Damer
Seger mot seriesegrarna i höstfinalen
2022-10-10 11:06, Damer
Matchbilder av Micke Wiklund, se bildtexter nedan!

Säsongsavslutningen blev på papperet betydelselös då AT redan var klara seriesegrare och vi inte kunde förbättra vår sjätteplats. Men för oss var det ändå en viktig match. Vi ville visa att vi i nuvarande form matchar topplagen i tabellen. Och det gjorde vi!

 

Tränarroller att söka inför 2023
2022-10-07 09:17

Spånga Fotboll är en av Stockholms största fotbollsföreningar med över 1800 spelare och 400 ledare. Brinner du precis som vi för att utveckla framtidens fotbollsspelare och bygga en plantskola för unga spelare i Stockholmsfotbollen? Läs mer och sök till någon av våra tränarroller idag.

Herrar
Referat: Spånga IS FK - Älta IF B
Spångavinst i årets sista seniormatch på herrsidan!
2022-10-04 13:12, Herrar

Igår spelades sista reservlagsmatchen för året med en härlig blanding av unga talanger och mer rutinerade spelare, precis som det ska vara utifrån våran plantskolevision. För motståndet svarade div 4 laget Älta som dock besegrades med en skön 4-3 Spångavinst! Kort paus för Herrlaget nu, innan byggandet av nästa års verksamhet fortsätter!

Projektet knattemammor fortsätter!
2022-09-29 14:35
Foto: Gina Poljarevic, projekt knattemammor v.38

Förra veckan var sista veckan för knattefotbollsskolan innan uppehållet, och likt förra året var alla mammor välkomna att träna med. I början av veckan bjöd vädret på regn och kalla vindar men det stoppade inte totalt cirka 40 mammor att delta.

Spånga IS FK’s första damsportchef- Välkommen Cornelia Kuoppala!
2022-09-21 14:00
Damsportchef, Cornelia Kuoppala.

I augusti blev det klart att Spånga IS FK har fått klubbens första damsportchef. Under en längre tid har styrelsen velat bredda organisationen och därav utvecklat samt utökat roller, i detta fall en damsportchef. Vi välkomnar Cornelia Kuoppala, 22 år gammal från södra Stockholm som Spångas första damsportchef.

Damer
Viktig trepoängare mot EIK
2022-09-19 10:34, Damer

En av säsongens viktigaste matcher utspelade sig vid Essinge IP igår och vi åkte dit med gott självförtroende, trots två jobbigare matcher innan denna.

Damer
Fyra unga nyförvärv i Damlaget
2022-09-11 11:02, Damer
Välkomna till Damlaget: Melissa Malki Yakoub, Selma Livak, Edit Gabrielsson och Ellen Calvert-Smith. Foto by Gina.

Vi har haft ett hektiskt transferfönster i Spånga Dam inför hösten. Inte mindre än sju nya spelare har anslutit till truppen. Här välkomnar vi de fyra yngsta: Melissa, Selma, Edit och Ellen!

Damer
Skrällseger (?) mot VBK
2022-08-30 13:09, Damer

Under söndagen utspelade sig något som skulle kunna anses vara årets första höstdag och en försmak på vad vinterhalvåret lovar passade vi på att åka innanför tullarna och bjuda på riktigt soligt fotbollslir. 

Herrar
Referat: Spånga IS FK - Vaksala SK
Seger för herrlaget under sommarens varmaste match
2022-08-13 21:53, Herrar

Spånga besegrade Vaksala med klara 3-0. Målen dröjde dock till andra halvlek efter att Spånga inte fått hål på gästernas kompakta försvar i första. Matchen spelades i 30 graders värme.

 

 

Varm träningsmatch innan serieåterstart!
2022-07-30 19:02

I ett strålande, men väldigt varmt, sensommarväder spelade Spångas U19 en sista träningsmatch innan serien fortsätter borta mot Karlstad nästa helg. Matchen mot BP U19 (som leder sin serie) vart inledningsvis spännande med 1-1 i paus. I andra kommer Spånga allt mer sällan över på BP:s planhalva och till sist en förlust, men en bra genomkörare för samtliga spelare. Spångas mål på Straff av Armando där Jonte i Spångas mål bl.a. räddar straff och straff retur samt några frilägen från BP.

 

Fler bilder samt video av hela matchen hittar ni här: https://www.dropbox.com/sh/is7pzrfwhg3ig0l/AACI8m1QxzbSY4jTN50lEeota?dl=0

Herrar
Årets lagbilder från Spångadagen
2022-05-29 19:25, Herrar

Nu ligger lagbilderna från Spångadagen att ladda ner här: https://www.dropbox.com/sh/ndy18252ydqshkz/AAClKWGMW8nVqnoFJBOkHS7ka?dl=0

 

Damer
Två skilda halvlekar gav oavgjort
2022-05-23 11:48, Damer

Nyligen nedflyttade Lindhagen FF besökte oss under Spångadagen för att försöka klättra tillbaka mot division två. Laget fick behålla många spelare från i fjol och är extremt strukturerade i det taktiska spelet så det var dukat för en bra match och fin fotbollslördag på Spånga IP. 

Härlig dag på Spånga IP!
2022-05-14 21:48

Många fina insatser idag på Spånga IP, segrar bl.a. för P08A, U16 och DAM, därtill för bl.a. Herr och U17 på annan plats. Gemensamt för samtliga matcher är glädjande bitvis riktigt fint spel!  Bilder från P08A, U16, DAM och U18, fler bilder finns på www.mikaelwiklund.se

Kom till Spångadagen den 21 maj på Spånga IP!
2022-05-05 15:00

Den 21 maj samlas vi för en gemensam Spångadag när både damlaget och herrlaget spelar hemmamatcher på Spånga IP. Många spelare, ledare och familjer är på plats till och från under dagen för att ta del av matcher, aktiviteter och bra sällskap!

 

Här nedan ses aktiviteter och hålltider:

Damer
Dubbla drömmål i försäsongens sista (?) träningsmatch
2022-04-12 10:17, Damer

När många fotbollsfantaster låg hemma i tv-soffan och följde det antiklimatiska PL-avgörandet i söndags så förberedde vi oss för fullt inför vår seriepremiär som är mindre än två veckor bort.
Ej spelbar plan gjorde att vi hamnade i hemmakrokarna vid Bromstens IP och fick ta emot Nacka Allstars där istället.

Herrar
Referat: Procyon BK - Spånga IS FK
Skön herrseger i premiären
2022-04-09 23:45, Herrar
Målglädje!

Det var en typisk och ganska nervös premiärmatch där hemmalaget Procyon och gästerna Spånga växlade om att ta ledningen, men där till slut Spånga vann när Robin Palacios satte segermålet till 4-3 i matchens slutskede.

Möjlighet till provspel i våra lag - Välkommen till Spångafamiljen!
2022-01-30 09:00

Under den närmsta tiden finns det möjlighet till provspel i en del av våra lag.

 
  • Spelare födda 2000-2009 kan använda formuläret via länken här för provspel i våra Akademi- samt U-trupper.
  • Födda 2010 och yngre kan använda informationen och formuläret via länken här.
  • För provspel med seniorlagen, Herr eller Dam, kontakta respektive lag direkt via. Kontaktuppgifter finns på deras hemsidor som ni hittar här (herr / dam) eller via länkarna i toppmenyn .
Välkommen till årsmötet 2022!
2022-01-03

Den 25 januari kl. 19:00 ses vi för att avsluta 2021 och fatta beslut om 2022.

Spånga Fotboll utökar stödet till lagverksamheten!
2021-12-21 22:00

Spånga Fotboll har de senaste fyra åren vuxit med 25% och prognoserna visar att vi kommer att växa ytterligare minst 25% fram till 2025. För att kunna möta behovet hos det ökade antalet lag och ledarteam utökar vi nu stödet till fotbollsverksamheten med ytterligare en Fotbollskonsulent. Vi fick en pratstund med ordförande Milou och den senaste värvningen till kansliet, Diyar Dawod som startar sin anställning i januari.

Julstängt på kansliet
2021-12-21 21:30

Nu stänger vi kansliet över långhelgerna och öppnar åter kansliet den 5 januari.

Önskar er alla ett gott slut och ser fram emot att ses nästa år!

Riktlinjer med anledning av pandemin
2021-12-21

Här hittar du Spånga IS FK riktlinjer. Uppdaterade 20211221

Missa inte några riktigt bra julklappserbjudanden!
2021-12-08 13:21

Ni hittar även vår webshop via länken här!

 

 

Årets sista hemmamatch
2021-11-13 14:43

Stötta Spångas herrlag i årets sista hemmamatch.

Matchstart 14.00, sön 14/11, OBS: Nälsta BP

Över 70% Spångafostrade spelare och en snittålder under 23 i matchtruppen!

Herrar
Spångas Herrlag klara för 3an även nästa år!
2021-10-31 14:02, Herrar

I praktiken har det varit klart sedan länge men efter gårdans fina hemmaseger mot Aspudden Tellus är Herrlaget nu helt klara för 3an nästa år med 3 omgångar kvar att spela!

Är du vår Fotbollskonsulent?
2021-09-21

Nu utökar vi vårt team med en Fotbollskonsulent som har fokus på spelformerna 7v7 och 9v9. Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara med och fokusera på utvecklingen av vår utbildningsmiljö för 1600 spelare och 300 ledare. 

Herrar
Referat: Spånga IS FK - Reymersholms IK
15-årige Arvid Carlsson kvitterade till 1-1 för Spångas herrar
2021-09-10 15:53, Herrar

På lördagen vann lagen varsin halvlek, unge Arvid räddade Spånga i matchens 78 minut.

Fotbollsmammorna tog över knattefotbollsskolan!
2021-09-10

Det är en varm kväll på Gläntans Bollplan och 15 förväntansfulla mammor är redo att vara med och spela fotboll ihop med knattespelarna i fotbollsskolan.

En ung tränargeneration på väg fram i föreningen
2021-08-23 18:00

Laget förbereder sig för match, västar skiftar händer under en kort paus i en spelövning och 17-åriga Jonatan Ernius ger instruktioner samtidigt som tränarkollegan Loke Kihlman samtalar med ett par av spelarna vid sidan av.

Fantastisk lördag för Spånga, inkl. 3 unga debutanter
2021-08-08 12:55

Dagen börjar i Vaksala där vårat U19 tar tredje raka segern i den mycket tuffa kvalserien, denna gång helt utan inlån från Herrlaget utan med en bas från U19 truppen spetsad med 06or och 05or från vår akademi! Därefter gör vårat P05U en stabil insats mot ett starkt satsande Tyresö och vinner den på ett väldigt fint sätt. Under dagen tar även vårat P08Akademi två fina slutspelsegrar i den P07 cup dom spelar över helgen.

Till sist så väntade Älvsjö borta för vårat Herrlag i div 3 och där blir det inte enbart en mycket övertygande 4-0 seger utan även debut för 3 unga spelare från egna led, väldigt tillfredsställande! :-) Värt att poängtera är oxå att Herrlaget till 75% består av spelare från egna led, likadant på ledarsidan. (läs mer om matchen på Herrlagets hemsida)

 

Bilder från den regniga Herrlagsmatchen finns här: 

https://www.dropbox.com/sh/zni70l4369pe3gj/AADxMNCbU9kPC-EiD4eK_AO3a?dl=0

Herrar
Presentation av Serkan Görgülü som leder Spångas Herrlag 2021!
2021-06-10 08:44, Herrar

Under 2021 har Serkan som t.f. Huvudtränare ansvaret för Spångas Herrlag, där fokus ligger på utveckling enligt Spångamodellen och våran plantskolevision.

Serkan är en 31 årig 3-barnspappa och utbildad idrottslärare med en lång fotbollsbakgrund som spelare både från div 2, 3 och 4. Serkan har tillhört Spånga större delen av karriären. Efter ett år som assisterande tränare I Herrlaget fick Serkan ta över huvudansvaret redan under förra årets kval och får nu förtroendet under 2021.

 

Kring Serkan finns även ett starkt team bestående av assisterande Stefan Bergtoft samt Deven Rashed som mentor och personlig coach. Vi har även ytterligare kompetens kring fys mm genom Giulio D´Ambrosio. Målvakterna tränar och ansvarar Joakim Sternås för. Därtill har vi Börje Källsten på materialsidan, Jocke Sternås som hjälp kring matcher samt Lasse Wahlund och spelande Kamran Nosrati som lagledare samt Mikael Wiklund som huvudansvarig Sportchef.

Höga betyg från spelarna när första omgången av Träna Mera avslutas
2021-03-16 17:48

Det är glada ansikten och högt tempo som möter oss på Solhems BP när vi träffar spelarna på sista passet i Träna Mera omgång 1. I sju veckor har de jobbat hårt för att utveckla sin spelförståelse i anfallspel.

Nytt fokus på målvakten i årets upplaga av Påskcampen 
2021-03-15 07:19

Ben Åsberg Cronshaw, föreningens fotbollsutvecklare, ser extra nöjd ut när vi möter upp honom för en intervju om årets nyhet - målvaktscampen som en del av Påskcampen.

Fotbollsresan från knatteskolan till damlaget
2021-03-13 16:00

Tora Söderhäll startade sin fotbollskarriär som 4-åring på den årliga knattefotbollsskolan nere på Gläntan och redan 2018 debuterade hon som 15-åring i damlaget efter att ha gjort hela sin fotbollsresa i klubben, idag är hon yngst i laget men redan etablerad.

Årets försäljningsinsats ger klirr i lagkassorna
2021-03-12 10:39

Inför varje jul görs årets gemensamma försäljningsinsats. När Folkspel nu har räknat klart på försäljningen ser vi hur betydelsefull den är för verksamheten.  

I Homa Bay spelas det fotboll i Spånga Fotbolls färger
2021-03-11 13:48
Mwangaza Ladies Soccer Team

För andra året i rad bidrar Spånga Fotboll till att flickor i Kenya kan spela fotboll.

Mixade lag skapar spelarutveckling
2021-03-08 14:56
Nöjda spelare från F10-2 efter träningsbesök från damlaget förra hösten!

Under 2021 blir F10-2 och P10-5 de första lagen i föreningens historia att spela en mixad serie med både flickor och pojkar i St Erikscupen.

Från 8 till 45% kvinnor som ledare i Spånga IS FK
2021-01-27 18:39
För sju år sedan presenterades för första gången siffror på könsfördelningen i ledarteamen som då var 8% kvinnor och 92% män. Vi tog en kaffe och ett samtal på kansliet för att ta reda på vad som har hänt sedan dess.
Välkommen till årsmötet!
2021-01-14
Den 26 januari kl. 19:00 ses vi för att avsluta 2020 och fatta beslut om 2021.
Klar för ytterligare ett år i Dam - Jörgen Björkfjäll bygger vidare
2021-01-13 14:30

Jörgen Björkfjäll och Spånga Fotboll är överens om en kontraktsförlängning över 2021 där den meriterade tränaren ser fram emot att skörda resultatet av det senaste årets hårda jobb och att få se den här gruppen av drivna och Spångafostrade unga spelare ta nästa steg i sin utveckling.

Ny huvudtränare i Herr - Välkommen Deven Rashed!
2021-01-07 11:00
Deven Rashed blir ny huvudtränare i Spånga Fotboll 2021, och det är ett spännande år som står för dörren för den meriterade, snart 30-åriga, tränaren från Småland.
Vi söker dig som valberedare!
2021-01-03 15:43
Vi söker 1 valberedare som vill vara med i gänget under 2021!
Julstängt på kansliet fram till 4 januari
2020-12-23 09:06
Efter ett annorlunda fotbollsår tar kanslipersonalen nu en välförtjänt ledighet. De öppnar upp kansliet igen från den 4 januari, laddade att ta hand om era frågor. 
Vår e-post har nu kommit igång igen!
2020-12-02 09:01
Vår e-post fungerar nu åter att skicka till.
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Unik FK
Herrlaget kvar i trean efter oavgjort i sista kvalmatchen mot Unik FK
2020-10-25 09:04, Herrar
Det blev återigen en gastkramande tillställning, denna gång på Kälvesta Bollplan, när laget tog emot Unik FK från Uppsala i den sista omgången av kvalgrupp 5. Genom 0-0 vann Spånga gruppen, en pinne före Bollstanäs, och fortsätter att spela i division 3NS även säsongen 2021. Förhoppningsvis i en full serieomgång, post-Corona.
Vi välkomnar vår nya fotbollsutvecklare!
2020-10-22 16:10
Ben Åsberg Cronshaw
Under ett antal år har Spånga IS FK jobbat med ett långsiktigt stöd till ledarteamen genom att ha personer på fotbollsplanerna för att stödja utveckling av fotbollsverksamheten. Vi fick en pratstund med ordförande Milou och den senaste värvningen till kansliet, Ben Åsberg Cronshaw som denna vecka startar arbetet i rollen som Fotbollsutvecklare.
Damer
Äntligen dax för årets första ”riktiga” tävlingsmatch!
2020-08-17 16:22, Damer
Uppvärmning inför sista träningen innan match
Som vi har väntat! 
Imorgon tisdag välkomnar damlaget Vallentuna till Spånga IP. 
Är du vår nya Fotbollsutvecklare?
2020-07-18 12:00
Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara med och fortsätta utvecklingen av vår utbildningsmiljö för 1500 spelare och 300 ledare.
Tränare sökes
2020-07-03 07:17
Spånga Fotboll är en av Stockholms största fotbollsföreningar med över 1500 fotbollsspelare och 300 ledare. Vi är en välfungerande förening med god ekonomi och struktur för fotbollsverksamheten. Fram till den 30 augusti tar vi emot din intressanmälan inför höstens tillsättning av olika roller och uppdrag.
På söndag startar herrlaget sin resa i division 3!
2020-06-11 14:05
Efter en vår utan matcher har vi nu äntligen kommit till ett läge i Sverige att Folkhälsomyndigheten kan förändra riktlinjerna och öppna upp för seniormatcher igen. Vi tog ett förnack med herrlagets tränare Jannis Pappas och lagkapten Kamran Nosrati inför seriestarten.
14-åringarna som visar ledarskap i varje match
2020-06-05 19:42
52 ungdomar tar i rollen som domare tillsammans hand om föreningens hemmamatcher för spelformerna 5v5 och 7v7.
Gemenskap bidrar till en bra utvecklingsmiljö
2020-05-29 16:28
I veckan genomfördes en av flera exempel på hur vi i Spånga Fotboll jobbar med vår spelarutbildning när P06A och P07A genomförde sin mentorskapsträning.
Möt Aida och Lea - två av föreningens ca 350 ledare
2020-05-22 13:50
Att få vara ledare och träffa barnen är något jag genuint ser framemot varje vecka
Aida och Lea är överens. Det bästa med att vara fotbollsledare är att få träffa alla barn och ha kul tillsammans med dem. Men samtidigt handlar det om att ta del av spelarnas fotbollsutveckling och få lära ut något som de själva brinner för.
Ledarutvecklingsmodellen bjuder på Träningsuppföljning
2020-05-10 19:33
Under veckan har vi påbörjat vår nya Träningsuppföljning för att ge mer stöd till ledarteamen kring vår spelarutbildningsplan - Spångamodellen.
Centrala extrapass - en del av utbildningsutbudet för spelare
2020-05-09 09:50
Fredagskvällar som den här vill man inte vara någon annanstans än på planen.
Fotbollsglädje för knattespelarna på sin första träning
2020-05-05 17:38
Det var ett myller av 6-åringar på Gläntans BP och Älvkvarnsängen när knattefotbollsskolan drog igång verksamheten under gårdagskvällen.
Välkommen till medlemsmötet 2020
2020-01-02 07:42
Den 30 januari kl. 18:30 är du som medlem varmt välkommen till Spånga Center. Tillsammans tittar vi på hur det gått för föreningen under 2019 och fattar beslut om verksamhetsplan, budget och vilka som ska leda föreningen under 2020. 
Möjlighet till provspel i våra lag - Välkommen till Spångafamiljen
2019-11-23 16:05
Under de närmsta veckorna i november och december finns det möjlighet till provspel i en del av våra lag.

Födda 2007 och äldre kan använda formuläret via länken här för provspel i våra Akademi- samt U-trupper
Födda 2008 och yngre kan använda informationen och formuläret via länken här.
Vi utökar stödet till fotbollsverksamheten!
2019-11-05 17:26
Deven Rashed, utvecklingsansvarig

Det är med stor glädje vi idag kan presentera vår senaste värvning till kansliet.

Under ett antal år har vi försökt skapa ett långsiktigt stöd till ledarteam i form av rollen Spelarutvecklare. Att ha personer på fotbollsplanerna för att stödja utveckling av fotbollsverksamheten har varit mycket uppskattad. Det har däremot varit svårt att få en långsiktig lösning med rätt kompetens i en arvoderad roll. 


Därför känns det fantastiskt att vi från och med idag kan välkomna Deven Rashed som nyanställd Utvecklingsansvarig till föreningen.

Damer
Linus summerar sina tre år i Spånga Dam
2019-10-27 22:02, Damer
Linus Ekberg, avgående tränare för Spånga Dam
Jag tänkte med en liten text säga hej då till Spånga och det underbara lag jag fått vara en del av under tre år då jag kommer träna ett annat lag under kommande säsong. 

Jag tänkte att på något sätt kunna sammanfatta mina år i text för att minnas roliga matcher, träningar och andra härliga minnen med detta lag. Jag sitter hemma och blir rörd över allt jag tänker på som vi gått igenom.
Herrar
Referat: Levide IF - Spånga IS Fotbollsklubb
Spångas herrar klara för division 3 efter oavgjort borta mot gotländska Levide
2019-10-19 21:45, Herrar
Glädje. Foto: Christoffer Jönsson
Efter ett inledande mål av Frans Gabro höll Spånga undan, även om Levide kvitterade på en hörna till 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut. Genom krysset vann Spånga sin kvalgrupp och kvalificerar sig därför för spel i division 3 säsongen 2020.
Herrar
Referat: Håbo FF - Spånga IS Fotbollsklubb
Ett effektivt Spånga vann med tennissiffror mot Håbo i andra kvalomgången
2019-10-10 21:25, Herrar
Oumar Traore, Tahsin Anar, Emil Gabro och lagkapten Kamran Nosrati
Trots siffrorna var det inledningsvis en jämn match, Spånga tog dock successivt över initiativet och ledde med 0-1 i halvtid. I andra tog Spånga över alltmer av spelet och uppvisade stor effektivitet i anfallen, slutresultatet blev hela 1-6 i Spångas favör.
Herrar
Referat: Spånga IS FK - FC Järfälla
2-2 i välspelad match hemma mot FC Järfälla
2019-09-06 20:15, Herrar
Bryan Chantera, Frans Gabro, Kamran Nosrati, målglädje.
Det märktes att två av seriens topplag möttes, FC Järfälla spelade offensivt och Spånga fick kriga sig ur två underlägen för att nå oavgjort. Genom resultatet har Järfälla ett målmässigt försteg, när nu endast tre omgångar återstår, Bollstanäs är dock "runner up" med chans att komma på samma poäng som Järfälla och Spånga när Bollsta spelar sin fjärde sista match. Fast de måste göra många mål för att komma ifatt. Notera dock att Spånga och Bollstanäs möts i näst sista omgången.
Herrar
Referat: Hallonbergens IF - Spånga IS FK
Herrarna utspelade av Hallonbergen, men vann ändå!
2019-08-30 23:51, Herrar
Bigge Khan, Bryan Chantera, Frans Gabro, Markus Blomquist och Spångas videofotograf på väg upp på taket.
Det är kanske tecken på ett lag i medvind, Spånga var stundtals i rejält underläge mot ett lag som dock sköt sämre än de spelade. Spånga gjorde sista halvtimmen två snabba, snygga spelmål, Hallonbergen kom dock igen utan att lyckas kvittera, Spånga vann till slut med 2-1.
Damer
Damerna bjöd upp till en tuff kamp mot Essinge!
2019-08-30 18:35, Damer
Under onsdagskvällen utspelade sig en av de tuffaste matcher jag har varit med om som tränare för Spånga. Vi mötte tuffa Essinge och vi var ute efter revansch efter förra mötet som slutade i besvikelse. 
Herrar
Referat: Solna FC - Spånga IS FK
Övertygande seger tar herrarna närmare serietoppen
2019-08-24 09:01, Herrar
Spånga vann på fredagskvällen med klara 4-0 mot Solna FC efter stabilt defensivt spel, med energifyllda anfall och med  två mål av Frans Gabro, ett av Markus Blomquist och ett av Engin Baran.
Damer
Kryss mot Viggan i höstpremiären
2019-08-18 21:24, Damer
Matchens lirare, Paulina Porsmark med två mål.
Efter sommarledigheten var det dags igen för seriespel. Vi har de senaste veckorna jobbat på med att utveckla vårt passningsspel och med intensiteten i passningsspelet. Vi har haft en bra stämning och laget har jobbat på bra. I torsdags fick vi även till en internmatch med spelare från F04 laget vilket var riktigt kul och en bra genomkörare. 
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Enebybergs IF
Seger efter mål i 94 minuten mot Enebyberg
2019-08-16 13:40, Herrar
Bryan, Mackan o Engin, Armin Bajramovic, Engin Baran
Spånga hade svårt att komma igång mot "Berget", först i andra halvlek fick man igång sin offensiv,  det dröjde dock till stopptid innan Engin Baran kunde avgöra på närdistans.
Sommarstängt på kansliet under juli
2019-06-28 17:00
Under juli månad håller kansliet sommarstängt. Det går fortsatt bra att maila in ärenden som bearbetas så snart personalen är tillbaks på plats igen måndagen den 5 augusti och framåt.

Vid ärenden som rör våra olika lag direkt, som matchflyttar eller liknande frågor, rekommenderar vi en direktkontakt. Se respektive laghemsida för kontaktuppgifter till ansvariga ledare.
Damer
Referat: Spånga IS FK - Åkersberga BK
Damerna tar en härlig vinst med 4-1 på Spångadagen
2019-05-12 22:07, Damer
Damlaget tackar rekordpubliken
Damerna spelade den inledande matchen mot Åkersberga BK under Spångadagen. Ett lag som vi mötte förra året och som vi visste skulle utmana oss om tre poäng.
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Hallonbergens IF
Stabil seger för herrlaget på Spångadagen
2019-05-10 14:44, Herrar
Spånga hade inga problem med att besegra serieledarna Hallonbergen, inför en storpublik på Spånga IP vann herrarna med 4-2, efter att ha lett med 4-1 under stora delar av andra halvlek.
Försnack med herrlagstränare Jannis Pappas
2019-05-07
På lördag utmanar herrlaget serieledarna Hallonbergens IF. Vi tog oss ett försnack med huvudtränare Jannis Pappas och stämde av läget.
Försnack med damlagstränare Linus Ekberg
2019-05-06
På lördag utmanar damlaget motståndarna Åkersberga BK. Vi tog oss ett försnack med huvudtränare Linus Ekberg och stämde av läget.
VÄLKOMMEN TILL 2019 ÅRS SPÅNGADAG!
2019-04-29 23:39

Lördagen den 11 maj mellan kl. 11:00 och 16:00 fyller vi Spånga IP med häftiga aktiviteter för både spelare, ledare, föräldrar och syskon. 


Förutom att vi bygger upp den stora aktivitetsytan där ni får testa era skills och ta del av erbjudanden från våra partners, bjuder våra dam- och herrlag in motståndarlagen till kamp. 

Herrar
Referat: Spånga IS FK - Husby FF
Tredje raka förlusten för herrlaget!
2019-04-28 18:30, Herrar
Stor Spångadominans och stundtals mycket bra fotboll, men till slut vann ändå gästande Husby, slutsiffrorna skrevs till 2-3. Nu ståtar tyvärr Spångas herrar med sistaplatsen i tabellen på noll poäng efter tre matcher.
Damer
Referat: Spånga IS FK - IFK Lidingö FK
Damernas hemmapremiär avklarad
2019-04-28 12:28, Damer
Då var det äntligen dags för hemmapremiär mot IFK Lidingö som vi mötte för någon månad sedan i Victoria Cup. Vi vet att de är ett starkt och ett bra lag så vi har förberett oss under veckan för att komma taggade inför matchen.
Herrar
Referat: Bollstanäs SK - Spånga IS FK
Oflytet fortsätter: förlust mot Bollstanäs
2019-04-23 10:06, Herrar
Liam Hägvall, Markus Blomquist, kamp om bollen, Startelvan (+ Engin), Bejoy Khan, Wilondja Fataki, Emil Gabro och Liam igen
Ouppmärksamhet från Spångas herrlag i inledningsminuterna och schabbel i försvaret i andra halvlek gav hemmalaget Bollstanäs två mål och seger med 2-1 i en annars ganska jämn match.
Damer
Vinst för damerna i seriepremiären!
2019-04-14 18:09, Damer
Julia Ekberg, matchens lirare med 3 mål
Då var det äntligen vår tur att få dra igång denna säsongen på riktigt! Vi mötte Karlbergs BK på Stadshagens IP under lördagen. Vi kommer till matchen med ett härligt gäng. Tror vi alla kände en del premiärnerver men framför allt så såg vi fram emot att komma igång!
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Bele Barkarby FF
Förlust för herrarna i seriepremiären mot Bele Barkarby
2019-04-12 16:12, Herrar
Spånga var det bollförande laget i första halvlek och gick till paus med 2-1 efter varsin straff för respektive lag. I andra tappade dock Spånga nästan allt sitt spel och lokalkonkurrenten vann till slut med 3-2.
Damer
Seriepremiär för damerna mot Karlberg
2019-04-11 23:10, Damer
Då var det äntligen dags för premiär, som vi har längtat efter denna helg!

Vi har tränat hårt under hela vintern och vi har jobbat tillsammans för att förbereda oss på bästa sätt.
Vi möter Karlbergs BK som är nykomlingar i div 3 men har en bra och stark trupp och kommer göra det svårt för många lag i serien. 
Herrar
Läs mer om Herrlaget inför säsongen 2019!
2019-04-07 17:52, Herrar
På herrlagets sidor på spangafotboll.se finns nu info om trupp, träningsmatcher, förväntningar, motståndarna  samt hur motståndarnas tränare ser på säsongen. Allt inför seriepremiären hemma mot Bele Barkarby den 13 april kl 14 på Spånga IP:s konstgräs.
Herrar
Referat: Skogås-Trångsund - Spånga IS Fotbollsklubb
Herrlaget förlorade åttondelen av Stockholm Cup
2019-04-03 09:03, Herrar
Skogås-Trångsund vann till slut med 4-2 i en match som Spånga dominerade ända fram till slutsignalen, fast bara nästan.
Damer
Seger mot Kungsängen i ösregnet
2019-03-18 22:26, Damer
Taktiksnack innan matchstart
Under den regniga söndagen så var det en ny träningsmatch på gång. Vi hade blivit inbjudna till Kungsängens IP av Kungsängen då de hade fått ett sent bortfall med motståndare men vi ville gärna spela en träningsmatch.
Herrar
Referat: IFK Viksjö - Spånga IS Fotbollsklubb
Herrlaget klart för åttondelsfinal i Stockholm Cup
2019-03-10 20:12, Herrar
Liam Hägvall och Serkan Görgülü, Bryan Chantera, Frans Gabro
Järfällavallen är ett riktigt blåshål, så även på söndagen där dock  Spånga vann ganska enkelt mot IFK Viksjö. Matchen började med en straff för division fem-laget Viksjö, en straff som Adam Skeppmark tog när han slängde sig åt rätt håll.
Både kvinnor och män är självklara som ledare i Spånga IS Fotboll!
2019-03-08 07:00
Riksidrottsförbundets kartläggning visar att vi generellt är 73 procent män och 27 procent kvinnor som är ledare inom barn- och ungdomsidrotten i Sverige. Från åldersgruppen 2007 har vi följt vår rekrytering av ledare till de lag vi startar upp.
Damer
Lägesrapport i damlaget
2019-03-04 11:11, Damer
Träning i fotbollshallen
Vi har haft en härlig försäsong där vi har fokuserat på styrka, kondition och teknik. Nu är vi inne i mars och serien börjar närma sig på riktigt! 
Damer
A-laget visar formen i säsongens andra träningsmatch
2019-02-17 23:46, Damer
Line up Spånga IS mot Rågsveds IF
Under söndagskvällen spelades andra träningsmatchen för säsongen och denna gång mötte vi Rågsveds IF! Ett lag som kom tvåa i div 3B förra säsongen. Vi kommer till matchen med en härlig känsla i kroppen och det kommer visa sig att vi är på gång. 
Herrar
Referat: Åkersberga BK - Spånga IS Fotbollsklubb
Seger med 2-0 i första träningsmatchen
2019-02-17 09:54, Herrar
Serkan, Liam, MAckan, Frans och Bryan.
Klasskillnaden visade sig i första halvlek när Spånga spelade ut division 6-laget Åkersberga BK, som dock kom tillbaks i andra halvlek och det var bara storspel av Spångas målvakt Adam Skeppmark som höll nollan efter flera snabba parader. Till slut vann Spånga med två mål, det sista på stopptid i matchens slutskede.
Damer
Högt tempo och vidare från gruppen i Valbocupen
2019-02-11 22:10, Damer
Stretch inför match mot Sandviken
Riktigt högt tempo i Valbocupen när damlaget för fjärde året i rad åkte till Gävle. En cup som spelas 7mot7 med stora mål och matcherna är 1x25 minuter vilket gör att det är ett riktigt högt tempo i matcherna.
Årsmötet pekade riktning för Spångafotbolls framtid
2019-02-01 11:17
Så många spelare som möjligt ska välja att stanna kvar i föreningen så länge som möjligt. Då har vi de bästa förutsättningar att utveckla den fotbollsglädje och kunnande hos varje individ som de behöver för att själva bestämma över sin framtid och över vilken roll som fotbollen skall få där.
Nytt avtal med Adidas och Stadium!
2019-01-21 07:10

Nytt avtal med Adidas och Stadium! Under hösten pågick ett stort arbete med att välja Leverantör samt Återförsäljare där vi efter att ha träffat relativt många kandidater valde att ligga kvar hos Adidas som leverantör men att efter 34 år byta ÅF från InterSport till Stadium! Redan nu kan ni se den nya kollektionen samt skapa inlogg och göra beställningar på: www.stadiumteamsales.se/spangaisfk/fotboll. Vi uppmanar även samtliga medlemmar att (skapa och) koppla sitt medlemskap på Stadium till Spånga (det påverkar inte den personliga bonusen men ger Spånga en extra kickback) Basvaror och provstegar finns även fysiskt redan nu på Stadium vid IKEA i Barkarby. Avtalet är skrivet på 5 år, frågor besvaras av wiklundmikael@outlook.comVälkommen till Årsmötet den 31 januari!
2019-01-18 14:38
Alla medlemmar är varm välkomna till årsmötet den 31 januari kl 18:30 på Spånga Center, Stormbyvägen 2
Damer
Ytterligare en spelare klar för damlaget
2019-01-10 23:40, Damer
Andrea Demir
Nu har damlaget ytterligare en spelare klar inför säsongen. Det är spelaren Andrea Demir född 1992.
Senast spelade Andrea i Reymersholms IK men är från början en Spångaspelare. Välkommen tillbaka till Spånga IS, Andrea!
Boka in årets medlemsmöte den 31/1-2019
2018-12-21 14:04
Alla medlemmar är varm välkomna till årsmötet den 31 januari kl 18:30 på Spånga Center, Stormbyvägen 2
Kansliet stängt över långhelgerna
2018-12-20 15:00
Kansliet önskar alla våra spelare, ledare, föräldrar, sponsorer och alla övriga supporters en riktigt god jul och ett gott nytt fotbollsår! I samband med långhelgerna håller också kansliet stängt 21/12 - 6/1 och är alltså öppet som vanligt igen från den 7/1.

Det innebär väntetid på svar vid eventuella frågor och ärenden, vi återkopplar dock på inkomna mail så snart som möjligt igen efter den 7 januari.


Herrar
Herrlagets organisation tar form
2018-12-18 22:50, Herrar
Jannis, Jonas och Micke
På tisdagskvällens träning i Fotbollshallen presenterades Jannis Pappas, ny assisterande tränare för truppen.
Damer
Damlaget förstärker truppen
2018-12-12 20:31, Damer
Gina, Hanna, Sanna och Tora, Spånga damlags nya spelare

Spånga har fått lite nya spelare inför säsongen 18/19.

F10-1
F10 lagen möttes i Adventscupen - futsal
2018-12-04 08:18, F10-1
Advenstcupen F10-1 Hässelbyhallen 2018-12-01
Helgen som var anordnade laget adventscupen i Hässelbyhallen.  En intern futsalturnering med spelare från F10-2 och F10-3.
Herrar
Traditionell avslutning för herrlaget på Gläntan
2018-10-29 17:00, Herrar
Lördagen den 27 oktober inleddes med vinst i Stockholm Cup och avslutades med att Kim Strand och Emil Gabro gemensamt vann den Polska banken.
Damer
Bästa serieplaceringen någonsin för Spånga dam!
2018-10-14 21:45, Damer
Sofia, säsongens måldrottning med 9 mål
I sista matchen var det dags för derby och det kändes under uppvärmningen. Damlaget var grymt tända och det kändes väldigt bra.
Herrar
Referat: FC Djursholm - Spånga IS FK
Herrarna underskattade Djursholm - och förlorade
2018-10-06 11:42, Herrar
Säsongens sista match var på papperet utan betydelse och Spånga hade väl bara att upprepa vårens 5-0-seger, men ack vad man bedrog sig! Det blev en  match mot ett helt annat Djursholm som till slut vann med 2-1.
Damer
Vinst i årets sista bortamatch!
2018-09-30 21:54, Damer
Vallentunas vatten var otjänligt så det blev att åka och handla de drycker som fanns kvar i affären
Damlaget bibehåller sin fina form under hösten och åkte till Vallentuna för årets sista bortamatch
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Viggbyholms IK FF
Övertygande seger för herrlaget mot Viggbyholm
2018-09-28 14:43, Herrar
Spånga stod för tempo, anfallsinitiativ och spelglädje, men hade som så ofta tidigare svårt att komma till riktigt vassa avslut. Laget vann dock med 2-1 även om Viggan förgäves tryckte på sista tjugo för en kvittering.
Damer
Sköna tre poäng mot Viggbyholm
2018-09-22 20:35, Damer
Matchens lirare Leila Assafi med bollflickorna.
Lördagen innehöll en match mellan Spånga och Viggbyholm. Vi har kommit in i ett bra flyt men även Viggbyholm har lyft sig sedan vi mötte de i början av säsongen.
Herrar
Referat: FC Järfälla - Spånga IS FK
Stark upphämtning av herrlaget gav kryss mot FC Järfälla
2018-09-22 16:07, Herrar
Wilondja Fataki, hörna, startelvan, blåsig hörnflagga, Frans Gabro och ännu en luftduell vid hörna.
Efter en första halvlek med starkt medvind låg gästande Spånga under med 3-0 mot Järfälla. Spångalaget vände dock i motvinden i andra och gjorde till slut 4-4 på stopptid. Genom resultatet försvann FC:s chanser till kvalplatsen uppåt i div 4N, den är nu vikt för Kista SC.
Damer
Vinst trots en otroligt skadedrabbad match.
2018-09-19 21:13, Damer
Så här ser man ut efter två smällar på pannan. Julia Ekberg som gjorde ett mål mellan smällarna.
På söndagen kom vi revanchsugna efter vår tidigare förlust mot Vasalund. 
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Kista SC
Kista SC vann rättvist mot Spångas herrar
2018-09-14 14:43, Herrar

Kista SC var det bättre laget på lördagen på Spånga IP och vann med 4-1, även om Spånga hade häng med 1-2 i slutet av första halvlek.
Herrar
Referat: Hallonbergens IF - Spånga IS FK
Herrlaget vann borta mot Hallonbergen
2018-09-08 17:52, Herrar
Målglädje, startelvan, Bryan Chantera * 2
Matchen var böljande med initiativ från bägge lagen och med sammanlagt tre satta straffar, till slut var det dock Spångas större offensiva förmåga som fällde avgörandet, vinst med 5-3.
Herrar
Referat: Spånga IS FK - IFK Österåker FK
Herrlaget utmanade serieledarna
2018-08-31 12:00, Herrar
Startelvan: Elliot, Emil, Adam, Ali, Engin, Serkan, Nemanja, Markus, Frans, Bryan, Kamran

Fredagskvällen bjöd på match i regn, flyttad till Nälsta BP. Spånga inledde offensivt men till slut vann Österåker med 3-2.

Lyckad värvning på plats i oktober
2018-08-27 16:10
Efter tre månaders rekryteringsprocess kan vi idag presentera vår nya Fotbollskonsulent 9-11.
Uppdraget att, utifrån Spångamodellen, ta ett helhetsgrepp och utveckla vår spelarutbildning och fotbollsmiljö från 13 år till senior har lockat flera intressanta kandidater. 
Damer
Svag 1:a halvlek gav förlust i söndagens match
2018-08-27 14:08, Damer
Tyvärr så blev det en förlust för damerna i bortamatchen mot Åkersberga under söndagskvällen. 
Herrar
Referat: Enebybergs IF - Spånga IS FK
Rättvis seger borta mot Enebyberg
2018-08-25 19:57, Herrar
Det finns sällan rättvisa i fotboll, men i denna match ledde dominans på mittfältet och fler vassa avslut till en rättvis seger på Enebybergs IP, med två läckra spelmål med avslut av Wilondja Fataki och Frans Gabro.
F09
Hässelbycupen 18 aug 2018
2018-08-21 21:32, F09
Efter ett varmt och härligt sommarlov var det äntligen dags för fotboll igen! 
Damer
Revanschsuget damlag tar 3 poäng!
2018-08-20 22:17, Damer
Ett riktigt revanschsuget damlag tog emot Marieberg i lördags efter förra veckans förlust mot Lindhagen.  
Herrar
Referat: Spånga IS FK - IFK Vaxholm
En bra dag på jobbet för Spångas herrar!
2018-08-18 15:04, Herrar

Laget vann ganska komfortabelt med 3-1 mot IFK Vaxholm, även om det svajade lite när gästerna fick en straff vid 3-1 i andra, Adam Skeppmark i Spångas mål räddade dock straffen.

Damer
Förlust i höstpremiären för damlaget
2018-08-16 22:50, Damer
Förlust i höstsäsongens första match i måndags då vi mötte Lindhagen borta på Essinge IP. 
Damer
Spånga IS damer drar igång säsongen igen!
2018-08-12 22:07, Damer
Matchställen tvättade och redo inför matchen på måndag mot Lindhagen.
Då var det dags igen för en härlig höstsäsong i division 3 för Spånga IS damer!
Herrar
Referat: Husby FF - Spånga IS FK
Storseger mot Husby FF
2018-08-12 21:44, Herrar
Spångas herrlag tog en mycket betydelsefull seger på söndagseftermiddagen borta mot Husby, slutsiffrorna skrevs till 7-2 i Spångas favör.
2018-08-09 20:12
 
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Sollentuna FK
Förlust i blåsig kvällsmatch
2018-08-08 22:50, Herrar
Spånga hamnade i underläge 0-2 i stark motvind i första halvlek, spelade upp sig och reducerade till 1-2 i stark medvind men lyckades inte kvittera trots flera vass chanser på stopptid.
Damer
Spelarrådet sammanfattar vårsäsongen
2018-06-28 22:05, Damer
När det efter en tids osäkerhet, och utan huvudtränare, blev bestämt att Linus skulle bli vår nya huvudtränare tänkte vi: wow han har tur som har oss som första lag som huvudtränare, vi som är så snälla, roliga, lydiga och inte att glömma grymma. Därefter satte förarbetet mot vårsäsongen igång. Nu ska vi inte överdriva men han dödade oss. 
Herrar
Referat: Spånga IS FK - Bele Barkarby FF
Förlust med 3-5 i returmötet hemma mot Bele Barkarby
2018-06-28 08:19, Herrar
Markus Blomquist bäst i Spånga, Max Svedberg bäst i Bele Barkarby, Richard Kalenda Tumba och Max Svedberg, startelvan
Spånga hade stort spelövertag i första halvlek, men kunde inte utnyttja detta, istället var det gästerna som satte sina två kontringar. I andra halvleken underpresterade Spånga rejält och Bele Barkarby kunde spela ut Spånga till 0-5, innan hemmalaget vaknade och arbetade sig upp till 3-5.
Damlagets vårsäsong
2018-06-26 13:06
Här kan ni läsa en sammanfattning av damlagets vårsäsong 2018 från huvudtränaren Linus Ekberg!
Damer
Huvudtränaren om damlagets vårsäsong
2018-06-26 11:44, Damer
Då var vårsäsongen över och det är dags för lite välförtjänt vila för tjejerna. Och ett bra tillfälle att reflektera över säsongen som varit.
Herrar
Referat: Bele Barkarby FF - Spånga IS FK
Oavgjort borta mot Bele Barkarby
2018-06-21 07:43, Herrar
Närkamp, startelvan, Frans Gabro, Erik Lissel
Offensivt gjorde Spånga en av sina bästa matcher för säsongen på Veddestavallens regntunga naturgräsplan. Bele Barkarby arbetade dock in sig i matchen och oavgjort får anses rättvist i det första derbyt mellan lagen, nästa torsdag spelas returen på Spånga IP.
Nyheter från våra lag
Herrar, 04/03 16:11 
Herrar, 26/02 06:56 
Herrar, 05/02 19:16 
P10-U Röd, 27/12 14:52 
P10-U Vit, 05/12 23:17 
P19, 17/11 07:29 
P19, 13/11 17:29 
P08-U, 31/10 13:18 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten