Derby i säsongspremiären
2018-04-22 13:00
I strålande solsken och sommarvärme satte säsongen igång!
Vi möter Ängby IF som kom 2:a i div.3 förra säsongen och som vi vet är ett bra lag. Vi kommer dit oerhört taggade för att säsongen ska sätta igång och självklart för att det är derby direkt i premiären.
Matchen drar igång och det i ett ganska högt tempo i värmen. Matchen går lite fram och tillbaka men den är mestadels Spångas. Men så kommer ett anfall av Ängby som vi inte kan stoppa och de gör 1-0. Men vi hänger inte med huvudena utan fortsätter att springa och kämpa för varandra. Det ger också resultat och Lovisa Söder sätter 1-1. En stund efter det blåser domaren av för halvtid.

I halvtid pratar vi en del om att försöka lugna ner spelet lite och inte bara hitta den långa bollen direkt utan hitta mer spel på marken. Det tycker jag vi lyckas med bättre i andra och vi tar över matchen mer och mer. Men  tempot i andra halvlek är inte högt från något av lagen, antagligen beror det på värmen och de första riktiga 90 minuterna i serien. Vi har några riktigt bra chanser ändå i andra men tyvärr sätter vi inte dom då Ängbys målvakt gör några riktigt bra räddningar och matchen slutar 1-1. Matchen på Ängby IP var mestadels vår och en seger hade känts mer rättvis.

Nu börjar uppladdninigen inför hemmapremiären på lördag den 28/4 kl 16:00 då vi möter Vallentuna.
Kom och heja fram oss till en härlig vinst!