SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Riktlinjer med anledning av Coronaviruset
2021-02-25

Utifrån rådande läge kring covid-19 kan du här ta del av Spånga IS FK riktlinjer. Uppdaterade 20210225

Den 25 februari har styrelsen bearbetat den senaste informationen från myndigheter och styrande idrottsförbund. Utifrån det har riktlinjerna uppdaterats.


I Spånga Fotboll följer vi noga utvecklingen och de rekommendationer och beslut som myndigheter och styrande fotbollförbund ger oss. Spånga Fotboll har en organisation på plats för att kunna hantera att det ständigt kommer nya uppdateringar och snabba förändringar och står redo att agera utifrån detta.


RIKTLINJER & RESTRIKTIONER


1. STANNA HEMMA VID MINSTA FÖRKYLNINGSSYMPTOM

Individer med förkylningssymptom (även mycket milda symptom) ska avstå från att delta i all verksamheten tills man är symptomfri + 2 dagar. Insjuknar man under aktiviteten ska man gå hem.

Ledarteamen har rätt att skicka hem individer från verksamheten som uppvisar förkylningssymptom. Det gäller alla spelare, ledare eller övriga medföljande.


Om någon i spelarnas familj har blivit konstaterad sjuk i covid -19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vilket innebär att man vid Covid-19 i hushållet inte deltar i fritidsaktiviteter. Här kan du läsa mer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk


2. AVSTÅ MATCHER OAVSETT ÅLDER

Från och med den 1 mars ändrar FHM sina restriktioner. Det är inte tillåtet att vare sig arrangera eller delta i matcher (så som träningsmatcher och cuper osv) för några spelare, oavsett ålder


3. ANPASSA TRÄNINGAR

Viktigt att ta hänsyn till:

  • inga spelare med symptom får delta i träningsverksamheten
  • planera verksamheten för att minska närkontakt och trängsel
  • planera upplägg för träningar så att spelarna ingår i mindre grupperingar
  • dela inga vattenflaskor 
  • använd inte omklädningsrummen för ombyten och samlingar
  • res individuellt till träningarna. (tex inte samåka i bilar till tärningen)

Starta och avsluta era träningspass utanför fotbollsplanen. 

På vissa planer under vissa tider är det många lag som ska samsas om ytan. Därför är det viktigt att vi håller våra träningstider och ser till att inte gå på tidigare eller dröja kvar på planerna. Samling, uppvärmning, knäkontroll, avslut, stretching osv genomför ni utanför planen och lämnar utrymme till andra lag.


Inga målsmän på eller runt fotbollsplanerna 
Stanna inte kvar under träningen utan hjälp oss att minimera trängsel på parkeringsplatser och runt fotbollsplanerna. Kan ditt barn gå från parkeringen till träningsytan själv så stanna vid bilen. Samma sak vid hämtning.4. ANPASSNING AV INTERNA CAMPER & KNATTEFOTBOLLSSKOLAN

Vi anpassar våra träningscamper samt Knattefotbollsskolan så att de följer riktlinjerna. Det innebär bland annat att vi bedriver verksamheten på flera planer med grupperna mer åtskilda. Även här anpassas självklart verksamheten på samma sätt som träningar i övrigt.


5. ANPASSNING AV MÖTEN, TRÄFFAR OCH UTBILDNINGAR

Föreningen är restriktiva med olika former av fysiska träffar, möten och utbildningar. För mötesplatser där föreningen bjuder in till fysiskt deltagande ska det alltid finnas en åtgärdsplan för hur genomförandet ska gå till för att bidra till minskad smittspridning och följa riktlinjerna. Vi erbjuder digitalt deltagande.


6. ATT PRATA MED BARN OM CORONAVIRUSET

I vår verksamhet finns 1500 barn som på olika sätt tar del om information om coronaviruset. Det viktigaste du kan göra som vuxen är att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll. Vill du veta mer om hur du kan prata med barn om coronaviruset hänvisar vi till BRIS hemsida:

www.bris.se/for-vuxna-om-barn/just-nu/att-prata-med-barn-om-corona-viruset/FRÅGOR 

Önskar du veta mer om coronavirus hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten på

www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


Har ni frågor om riktlinjerna eller hur verksamheten ska bedrivas kopplat till riktlinjerna är ni välkomna att kontakta er Fotbollskonsulent. Kontaktuppgift till Fotbollskonsulenterna finns här


Nyhetsarkiv
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten