Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Riktlinjer med anledning av Coronaviruset
2020-06-11 14:15

Utifrån rådande läge kring covid-19 kan du här ta del av Spånga IS FK riktlinjer. Uppdaterade 20200506

Den 6 maj har styrelsen bearbetat den senaste informationen från myndigheter och styrande idrottsförbund. Utifrån det har riktlinjerna uppdaterats.


Folkhälsomyndighetens fortsätter uppmuntra genomförande av idrottsverksamhet och påpekar vikten av fysisk aktivitet samt idrottens betydelse för barn och ungdomar. 


I Spånga Fotboll följer vi noga utvecklingen och de rekommendationer och beslut som myndigheter och styrande fotbollförbund ger oss. Spånga Fotboll har en organisation på plats för att kunna hantera att det ständigt kommer nya uppdateringar och snabba förändringar och står redo att agera utifrån detta.


TRÄNINGAR

Våra riktlinjer handlar om att bidra till minskad risk för smittspridning. Riktlinjerna är ett gemensamt ansvar vi behöver ta där vi medlemmar tillsammans gör vad vi kan för att bidra till minskad risk för smittspridning och tar ansvar för varandras hälsa.


Individer med förkylningssymptom (även mycket milda symptom) ska avstå från att delta i all verksamheten tills man är symptomfri + 2 dagar. Insjuknar man under aktiviteten ska man gå hem.


All träningsverksamhet ska anpassas så att vi på varje träning:

 • minskar närkontakt och trängsel
 • inte delar vattenflaskor 
 • inte använder omklädningsrummen
 • aldrig deltar om vi har den minsta förkylningssymptom

Ledarteamen har också rätt att skicka hem individer från verksamheten som uppvisar förkylningssymptom. Det gäller alla spelare, ledare eller övriga medföljande.


Starta och avsluta era träningspass utanför fotbollsplanen. 

Vi håller våra träningstider och ser till att inte gå på tidigare eller dröja kvar på planerna. Samling, uppvärmning, knäkontroll, avslut, stretching osv genomför ni utanför planen och lämnar utrymme till andra lag.

Inga målsmän på eller runt fotbollsplanerna
Stanna inte kvar under träningen utan hjälp oss att minimera trängsel på parkeringsplatser och runt fotbollsplanerna. Kan ditt barn gå från parkeringen till träningsytan själv så stanna vid bilen. Samma sak vid hämtning.


MATCHER 

Folkhälsomyndigheten ser inga hinder för att genomföra matcher.


Ingen publik vid matcher

För att barn, ungdomar och vuxna ska få fortsätta spela matcher gäller det att vi alla följer beslutet om att ingen publik får finnas på planområdena. Respektera att endast spelare och ledare ska befinna sig på planområdet.  


Om du av någon anledning måste stanna kvar se till att hålla dig utanför planområdet och på stort avstånd från övriga människor. Finns det ingen specifik anledning till att du behöver befinna dig nära matchen så ber vi dig att lämna och återkomma när matchen är färdigspelad.


Viktigt att ta hänsyn till

 • Inga spelare med symptom får delta i matcherna
 • Inte genomföra ombyte och samlingar i omklädningsrum
 • Dela inga vattenflaskor, varje spelare får ta med sig en egen
 • Ingen handhälsning
 • Precis som vi vill att andra föreningar ska agera mot oss så visar vi respekt mot motståndare och godkänner matchändringar i så stor utsträckning som vi bara kan.

Seriematcher
  • Vi kan lämna obegränsat antal WO under vårsäsongen utan att bli utesluten ur serien. Inga WO-avgifter tas ut.
  • Vi visar stor respekt för lag som vill flytta matcher. För att matchflyttar ska godkännas behöver lagen vara överens om ett nytt datum. Matchen ska spelas innan den 15 juli.
   Om lagen inte kommer överens om ett nytt datum, döms det lag som ville flytta matchen som förlorare på WO. Om WO lämnas samma dag som matchen skulle spelats faktureras en domaravgift på 300 kr. Inga matchflyttningsavgifter tas ut.

INTERNA CAMPER & KNATTEFOTBOLLSSKOLAN

Folkhälsomyndigheten uppmanar oss att bedriva lokal träningsverksamhet med upp till 50 personer. 

Vi anpassar våra träningscamper samt Knattefotbollsskolan så att vi bedriver verksamheten på flera planer med grupperna mer åtskilda. Även här anpassas självklart verksamheten på samma sätt som träningar i övrigt.TRÄFFAR, MÖTEN OCH UTBILDNINGAR

Vi genomför inte större ledarmöten, föräldramöten, spelarmöten osv som hålls inomhus. Endast nödvändiga träffar med få personer kommer att genomföras. I de fall det är möjligt kommer vi att erbjuda digitala lösningar istället för fysiska träffar. Samlingar utomhus där vi säkerställer att vi förhindrar trängsel kan genomföras.


Vi deltar inte i externa fysiska idrottsmöten, träffar och utbildningar. Våra stödorganisationer så som RF-SISU Stockholm ställer in sina fysiska möten. Är du anmäld till en sådan träff kontrollera om den genomförs digitalt istället.ATT PRATA MED BARN OM CORONAVIRUSET

I vår verksamhet finns 1500 barn som på olika sätt tar del om information om coronaviruset. Det viktigaste du kan göra som vuxen är att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll. Vill du veta mer om hur du kan prata med barn om coronaviruset hänvisar vi till BRIS hemsida:

www.bris.se/for-vuxna-om-barn/just-nu/att-prata-med-barn-om-corona-viruset/FRÅGOR 

Önskar du veta mer om coronavirus hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten på

www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


Har ni frågor om riktlinjerna eller hur verksamheten ska bedrivas kopplat till riktlinjerna är ni välkomna att kontakta er Fotbollskonsulent. Kontaktuppgift till Fotbollskonsulenterna finns här


Nyhetsarkiv
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten