SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

En ung tränargeneration på väg fram i föreningen
2021-08-23 18:00

Laget förbereder sig för match, västar skiftar händer under en kort paus i en spelövning och 17-åriga Jonatan Ernius ger instruktioner samtidigt som tränarkollegan Loke Kihlman samtalar med ett par av spelarna vid sidan av.

Under många år har föreningen gett unga människor möjlighet att prova på och utvecklas i ledarrollen. Bara under 2021 har ett 70-tal spelare från föreningen gått utbildningar och genomfört fotbollsverksamhet för campdeltagare och knattefotbollsspelare. Cirka 20 av dessa har dessutom kontinuerliga ledarroller i specifika lag.

 

Vi pratar om en plantskola både för spelare och ledare. Där vi som förening kan ge unga ledare chansen att växa och utvecklas hos oss. Vi söker ständigt efter personer som har ledarambitioner, viljan att lära och ödmjukheten inför att det alltid finns mycket utveckling kvar” säger Stefan Sundbeck som ansvarar för ledarrekrytering till de äldre ungdomslagen.

 

Loke och Jonatan är inne på sitt andra år som tränare för 15-årslaget och trivs bra i rollerna, som de också kombinerar exemplariskt med egen skolgång och egna spelarkarriärer. 

 

Det var ännu större än vi hade förväntat oss, att se killarnas sammanhållning växa fram, bygga en grupp av alla dessa individer och sen se de saker vi jobbar med utvecklas i träning och på match, det ger en riktigt bra energi” säger Loke som svar på frågan om hur resan varit fram tills idag.

 

Och det råder inget tvivel om att även spelarna är nöjda med både sina tränarna och den spelarutbildning de får, när de öser lovord över Loke och Jonatan vid vårt besök.

 

Både Loke och Jonatan är också en del av Spånga Fotbolls satsning Ledarakademin. Det är ett utbildningsprogram med 20 utbildningsplatser där teori varvas med praktik över hela året. Deltagarna får också möjlighet att prova på ledarrollen i praktiken genom bland annat föreningens camper, fotbollsskolor eller lagverksamhet.

 

Genom Ledarakademin får man både ett fantastiskt utbud av teori och praktik och stöd från föreningens Fotbollsutvecklare. För den som är intresserad av ledarrollen är det en perfekt start. Det finns inga tvivel om att vi har ett flertal ledare, som om de själva vill, kommer att bli en riktigt bra tränargeneration på väg ut i Stockholmsfotbollen.” säger Stefan.

 

Innan nästa övning ska introduceras på Spånga IP reflekterar Loke om att ledarollen såklart är en intressant karriär för framtiden och något han och Jonatan brinner för. "Vi ser oss nog båda två i toppfotbollen i framtiden, och tillägger snabbt med glimten i ögat att vi väl får se om det blir som spelare eller tränare bara".

 

 

Fler nyheter:

Spånga Fotboll på Instagram via länken här

Spånga Fotboll på Facebook via länken här

 

Ansökan till kommande års platser i ledarakademin öppnar via hemsidan först efter höstsäsongen i oktober. Vid intresse eller frågor kontakta fotbollsutvecklare Ben Åsberg-Cronshaw på Ben.asberg-cronshaw@spangafotboll.se

 

Är du intresserad av att bli tränare för ett lag inom Spånga Fotbolls ungdomsverksamhet idag, gör en intresseanmälan med hjälp av formuläret via länken här!

 

 


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten