SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Är du vår nya Fotbollsutvecklare?
2020-07-18 12:00
Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara med och fortsätta utvecklingen av vår utbildningsmiljö för 1500 spelare och 300 ledare.

OM SPÅNGA IS FOTBOLL

Vi är en av de största föreningarna i Stockholmsfotbollen med över 1800 medlemmar varav ca 1500 flick- och pojkspelare från 5år till senior, som leds av ca 300 ledare i över 60 träningsgrupper.


Spånga IS Fotboll erbjuder fotbollsglädje, gemenskap och utveckling i en kvalitativ verksamhet under hela fotbollsresan från knatte till senior. Vi ska inspirera till en livslång kärlek till fotboll och föreningen så att barn, ungdomar och vuxna själva kan avgöra vilka ambitioner de har och vilken roll som fotbollen ska få spela i deras liv. Vår seniorverksamhet ska vara en plantskola för egna spelare från närområdet som skapar en konkurrenskraftig seniorverksamhet och där spelarna ges möjligheten att klättra ytterligare i den nationella fotbollen.


OM UPPDRAGET SOM FOTBOLLSUTVECKLARE

I Spånga IS FK har vi en tydlig målbild för föreningen och för vår fotbollsverksamhet. Utifrån de ramarna är din roll att bidra med idéer, kunskaper och erfarenheter för att ta nästa kliv i vår utvecklingsresa och bidra till den fortsatta utvecklingen av en utbildningsmiljö där varje spelare ges en rolig och utvecklande fotbollsverksamhet. Tjänsten innehåller två huvudområden:

Ledarutveckling 

  • Utveckla policy och arbetssätt för hur vi ska rekrytera, utveckla och behålla ledare
  • Planera och genomföra ledarutbildningar i teori och praktik
  • Analysera tränings- och matchgenomförande och ge feedback till ledarteamen
  • Utveckla föreningens digitala övningsbank för ledare 

Spelarutveckling 

  • Vidareutveckla föreningens spelarutbildningsplan – Spångamodellen
  • Utveckla spelarutbildningsinsatser utöver ordinarie lagverksamhet
  • Utveckla utbudet av motionsfotboll 
  • Planera och genomföra campverksamhet

OM DIG

Du har en hög kompetens kring vad goda idrottsliga utvecklingsmiljöer innebär och hur man skapar dem i en förening. För att kunna coacha och utveckla våra ledare har du själv erfarenhet av tränaruppdrag i olika spelformer och kunskaper kring spelarutbildning och hur man bygger upp en långsiktig fotbollsverksamhet som utvecklar varje individ. Exempel på kunskaper du har med dig till denna tjänst är: 

 • idrottslig utveckling, fysiologi, träningslära med inriktning på fotboll
 • idrottspsykologi, pedagogik och metodik
 • vad en ideell förening är, hur den styrs och leds och vår roll i fotbollsrörelsen
 • pedagogik för utbildning av vuxna

Du är en person som tycker om att lösa utmaningar. Du har förmågan att analysera nuläget, ta fram lösningsförslag och driva det operativa arbetet för att genomföra och implementera dem i verksamheten. Att stödja och leda andra människor och bidra med insatser som får dem att växa är något som du brinner för. Och du tycker om att jobba i en liten arbetsgrupp där man samverkar och jobbar tillsammans.


Det är viktigt att du har en formell idrottsutbildning som Idrottsorganisationsledarlinje, idrottslärarutbildning, idrottspedagogutbildning, sportsmanagement eller annan likvärdig utbildning. 

Du är också en person som ständigt bygger på din egen kompetens med formell och informell utbildning.


Utöver det vill vi att du har genomgått Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning minst upp till UEFA B men högre kurser ger pluspoäng.


OM TJÄNSTEN

Tjänsten ingår i vår personalstyrka på fyra personer som är det operativa stödet till fotbollsverksamheten. Vi tillhör kollektivavtal Idrott som du kan läsa mer om på Unionens hemsida.


Tjänsten är en visstidsanställning på 2år. Du jobbar heltid med oreglerad arbetstid 40h i veckan. Arbetstiden varierar mellan dagtid, kvällar och helger beroende på hur du planerar arbetet och när verksamheten behöver dig. 


Arbetsplats är vårt kansli som ligger på gångavstånd från pendeltågsstationen i Spånga. Du kommer också att vara en flitig besökare på de fotbollsplaner som tillhör vårt upptagningsområde. Gläntan BP, Nälsta BP och Spånga IP är exempel på dem. 


OM ANSÖKAN

Senast den 4 augusti augusti behöver vi din fullständiga ansökan. Kort efter det påbörjas intervjuperioden.


Vi vill att du skickar in ditt CV som beskriver vilka erfarenheter och utbildningar du har som kommer att bidra till arbetet hos oss. Skicka också ett personligt brev där du beskriver vad det är i tjänsten som du brinner för att arbete med och varför du med dina kompetenser och erfarenheter är rätt kandidat att genomföra det jobb som krävs. Ange också ditt löneanspråk.


Du skickar din ansökan till vår ordförande Milou Werth på milou.werth@spangafotboll.se. 

Har du frågor om tjänsten eller ansökan kan du kontakta Milou via e-post eller ringa henne på 0725-20 89 23. 


Vi ser fram emot att höra från dig!Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten