SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Välkommen till Spånga Fotboll Dam

Målsättningen för Spångas damlag är att vara en plantskola där våra unga spelare kan växa i en utvecklande fotbollsmiljö - i samklang med långsiktigt hållbara resultatmål.

 

Laget består idag av ett tjugotal spelare med en kärna av egenfostrade Spångatjejer. Vi är samtidigt alltid intresserade av att krydda med ambitiösa spelare som vill utvecklas!

 

Följ oss på instagram: https://www.instagram.com/spangadamlag/

 

Är du intresserad av att provspela? Kontakta lagledare Måns Wikstrand hos Spånga Fotboll, tel 0768-12 73 05 eller mans.wikstrand@dagenssamhalle.se

Dubbla matcher och referat
2022-06-13 09:32

Två matcher på fem dagar resulterade inte bara i en poäng utan också hack i maskineriet kring matchreferaten så här kommer det två stycken i ett inlägg!

Förlust på Vikingavallen
2022-05-30 13:12

Igår reste vi till fina Vikingavallen för att möta nyligen uppflyttade IK Frej som gått som tåget i serieinledningen och bjudit på målrika matcher. Ett lag som inte är helt olikt oss - Ungt, tempofyllt och mycket kortpassnings-spel. 

Två skilda halvlekar gav oavgjort
2022-05-23 11:48

Nyligen nedflyttade Lindhagen FF besökte oss under Spångadagen för att försöka klättra tillbaka mot division två. Laget fick behålla många spelare från i fjol och är extremt strukturerade i det taktiska spelet så det var dukat för en bra match och fin fotbollslördag på Spånga IP. 

Två raka vinster!
2022-05-16 11:24

Topptippade Essinge IK, som också startat starkt, kom på besök i lördags och ställde till med riktiga problem för oss. Ett rutinerat och sammansvettsat gäng som både klarar av det tekniska och fysiska i spelet.

Tre poäng mot Vasalunds IF
2022-05-09 15:46

Efter två, på olika sätt, tunga förluster i serien så var det dags att besöka Skytteholms IP i hopp om att bärja hem den första trepoängaren för säsongen. Vasalunds IF stod som värd för kvällen och hade ungefär samma förutsättningar som oss inför matchen. Ungt lag, många nya spelare och svag form i seriespelet.

Marieberg numret större i hemmapremiären
2022-05-03 09:40

Hemmapremiär och chans till revansch mot oss själva väntade i helgen när ett rutinerat Mariebergs SK kom och besökte Spånga IP.

Nederlag i seriepremiären
2022-04-25 11:45

Seriepremiären efter världens längsta försäsong nådde äntligen fram till oss i lördags och vi tog med oss det röda bortastället för att möta Aspudden-Tellus. En motståndare många av oss känner till från både junior- och seniorspel sedan tidigare. 

Premiärlördag: 3 nya stjärnor om läget inför matchen!
2022-04-23 10:45
Kornet, Tilde och Lea. Foto: Mikael Wiklund

Träningsmatcherna har bjudit på en mustig mix: ömsom briljans, ömsom blä. Inför dagens premiärfajt i div 3 mot Aspudden-Tellus lovar damlagets nya unga spelare Lea, Cornelia och Tilde att Spånga är något helt annat när det blir allvar.

 

Damlagets medieavdelning har inte hunnit presentera alla nya spelare före premiärdagen. Vi skyller på underbemanning. Och att de är väldigt många. 13 nya spelare finns i truppen. Hittills. Därför effektiviserar vi. Här tre nya spelare som tar klivet upp från vårt F17! Samtidigt låter vi dem ge en pulsmätning på damlaget inför eftermiddagens bortapremiär mot Aspudden-Tellus.

 

Cornelia Dolk kom till F17 från BPs F19-akademi inför hösten förra året. Och det är vi enormt glada för. Hon har tillfört mycket på kort tid - både på och utanför planen. Hon är mycket följsam i sitt backspel och löpkapaciteten är i toppklass. I takt med att självförtroendet växer börjar vi nu också se Kornets offensiva kreativitet och det är jättekul!

Tilde Hedin Karlsson har spelat både i Kallhäll och Bele Barkarby innan hon valde att komma till Spånga inför 2020. Tilde är en kvick ytter som kan använda båda fötterna och agera både framspelare och målskytt. Superkraften är nog ändå hennes avslut, hon äger ett unikt lugn när hon placerar in bollen vid frilägen. 

Lea Sauma har år efter år efter år varit skyttedrottningen i Spångas 04-lag. Lea har en unik avig teknik som ger henne möjlighet att skapa massor av chanser för laget. Hon har bra blick och en förmåga att använda temposkiftningar för att ta sig loss som få andra. Senaste året har hon utvecklat sitt spel utan boll och sina defensiva kvalitéer. Det glädjer möjligen oss tränare mer än Lea själv - men numera behärskar hon också andra positioner än toppforward!

 

Hur känns livet i damlaget?

- Det är roligt! Det blir nya motståndare och vi har nya tränare, det är inspirerande, säger Lea.

Hur ser ni på oss som lag, var ligger våra styrkor?

- Jag tror vi kommer att vara bra när alla lär känna varandra. Vi kompletterar nog varandra bra, säger Tilde.

- Det blir mer fysiskt än vi är vana. Men jag tror att vi är tekniska och snabba. Jag tror att vi har saker motståndarna inte har, adderar Cornelia.

Vad säger ni om träningsmatcherna?

- Det har väl varit sådär, konstaterar Lea. 

- Men det där är mer uppvärmning. Jag tror inte det säger så mycket om hur det kommer gå. Vi kommer vara ett nytt lag när det gäller, tror Cornelia.

Premiär på lördag, är ni redo?

- Vi är taggade. Väldigt taggade! säger Lea.

Hur går det då, Aspudden-Tellus har ni ju hyfsad koll på?

- Jag tror på vinst, bara vi kan göra mål, säger Tilde.

- Det blir kul, det är det här vi tränat för. Vi kommer inte att ge upp! lovar Kornet.

 

Tack tjejer - lycka till i damlaget!

 

Matchstarten är 14.00. Vi peppar alla att ta en tur till Aspuddens IP och heja fram tjejerna!

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Spånga - Ellen Helmertz!
2022-04-23 07:45

Urstark en mot en. Och ovanpå det driv och kreativitet i offensiven. Vi presenterar en tränardröm som externt nyförvärv #3 för året - välkommen till Spånga Dam Ellen Helmertz!

 

Ellen kommer till oss från BP F19, där hon förra säsongen var med om att spela laget till final i F19 Allsvenskan. Från första träning har hon glatt oss med sin energi, sin fart och sin kraft. Och - inte att förringa - sin vänsterfot. Det kryllar annars inte av vänsterfotade spelare i laget, och i Ellens vänster sitter ett härligt tillslag!

Hur känns det i Spånga så här långt?

- Jag tror inte jag hade kunnat komma till ett bättre ställe. Alla är väldigt välkomnande och ni  har stor förståelse för min situation. Jag är jättenöjd!

Ellen syftar på hösten. Då ska hon till Menlo, Kalifornien, en del av Silicon Valley. Fyra år på college. Enormt inspirerande såklart, även om vi innerst inne möjligen önskat att Ellen valt Blackans gymnasium.

Hur kan vi få dig att stanna hemma?

- Ett stipendium på femtitusen dollar!?

Vi får fundera. Hur beskriver du dig som fotbollsspelare?

Innan Ellen hinner svara får hon hjälp. Cornelia säger att Ellen är "rolig, skön och pratglad". Att det är "svårare säga vad hon inte är bra på".

- Det låter bra!

Vi tillägger på fotbollskontot att Ellen är resolut i spelet, mycket stark fysiskt, vinner allt en mot en.

Men man ser också en stor vilja hos dig att attackera framåt i planen, eller hur?

- Jo, jag vill ju det! Men jag är kanske lite förstörd, i mitt gamla lag fick man absolut inte släppa på defensiven. Så jag är lite rostig i offensiven tycker jag.

Det slipar vi bort. Vad tror du inför premiären på lördag?

- Jag tror vi vinner! Jag har ju spelat 2-3 träningsmatcher och känt hur bra vi är när alla är på och har kämpaglöden.

 

Tack Ellen - välkommen till Spånga och lycka till på lördag!

 

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 17/6 19:00
2 - 0  
Sön 12/6 15:00
4 - 1  
Tis 7/6 20:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten