Dam

Tung förlust mot Lindhagen
2019-05-24 20:26
Emma Ahlin, matchens lirare mot Lindhagen
Förra helgen så var det dags för en av de tuffaste matcherna i serien denna säsongen, Lindhagen borta och det skulle visa sig att det blev lika tufft som vi hade trott. Vi kommer till matchen med en bra känsla och med vetskapen om att det kommer bli en tuff match. Första 5 så lyckas vi skapa två riktigt bra chanser på hörna direkt och det känns riktigt bra men i 6:e minuten efter hörna för Lindhagen får vi inte bort bollen och Lindhagen gör 1-0. Tufft att få ett sådant tidigt mål mot oss men vi kör på men tyvärr i den 12:e minuten var olyckan framme igen och det blir en miss i kommunikationen och vi lyckas göra självmål och Lindhagen leder då med 2-0.

Men vi visar inställning och vi hämtar bollen och kör på igen och i den 30:e minuten så hittar vi spelet och vi får ordning på löpningar, passningar och avslutet sitter, Julia gör 2-1 och det känns som att vi ska vända detta. På bänken hos mig och andra ledare så kändes det väldigt länge som att "det här vänder vi” och vi hade en bra känsla i kroppen.
I halvlek pratar vi om att stänga av deras uppspelsväg och hur viktigt det är att vi fortsätter med att ta löpningarna för varandra och det gör vi verkligen! I andra så är det till stor del spel på en planhalva och vi får verkligen till bollinnehavet men Lindhagen hotar med vassa kontringar som tvingar Madde till ett par riktigt vassa räddningar. Men vi äger spelet och vi skapar flera chanser. Vi har två stycken skott i ribban och det är nära att vi får in bollen. Men tyvärr när vi går framåt så slarvar vi i uppspelet och bjuder Lindhagen igen på en chans som de sätter i den 82:a minuten till 3-1. Vi visar inställning och kör på men vi får tyvärr inte in bollen denna matchen.
Som alltid en tuff match mot Lindhagen men vi får ta revansch på hemmaplan i höst.
Matchens lirare blev Emma Ahlin som gjorde en riktigt bra match i backlinjen och tog bort många av deras uppspels försök.

Imorgon är det dags igen och nu är det tuffa Marieberg som kommer till Spånga IP på besök. Vi vet att de är tuffa, rutinerade, starka och väldigt farliga på fasta situationer. Vi har tränat i veckan på de detaljer som vi hoppas ska kunna ge oss tre poäng under lördagen och tjejerna kommer komma taggade till tusen för att ta alla poäng och hänga på i toppen!

Hoppas vi syns på Spånga IP kl 16:00 och att ni hejar på tjejerna fram mot nya poäng i ännu en tuff match!