Då var årets första träningsmatch gjord.
Vi kommer till Kungsängens IP med 6 minusgrader på termometern och ska spela säsongens första match utomhus. Konstgräsplanen ser bra ut och inte alls så isig tack vare att den är uppvärmd och att det inte snöat sedan i fredags.Tjejerna däremot ser lite ut som michelingubbar med sina lager på lager med underställ, långbyxor/tröjor, mössor, vantar, halsdukar och tjocka jackor.

Matchen då? Matchen spelades mot Gamla Upsala, ett härligt och piggt gäng.
Vi spelar matchen i 3x30 minuter med lite paus för att värma sig.
Vi kommer till matchen med många borta pga sjukdom men vi kommer med ett bra lag  och där några är nya Spångaspelare för säsongen. Vissa spelare får spela på lite nya och ovana positioner.
Vi börjar matchen väldigt bra med högt tempo och med ett bra presspel. Vi har flera chanser där vi kan göra mål men tyvärr går inte bollen in.
Efter ungefär 20 minuter tappar vi spelet och vi blir lite tillbaka tryckta men i den 29:e minuten tar Julia bollen och driver själv mot mål och lyfter den snyggt över målvakten in i mål till 1-0.

Andra halvlek liknar den första där vi har perioder där vi spelar väldigt bra men också perioder där vi blir onödigt tillbaka tryckta.
Efter 18 minuter i andra (48min) så gör Uppsala 1-1. Men vi får en nystart efter att ha släppt in målet och i den 51 minuten gör Gina sitt första mål i Spångatröjan efter en fin framspelning av Leila. 2-1 Spånga och det stannar inte där. Strax efter det i den 56:e minuten för Matilda 3-1 och vi går in i den sista halvtidsvilan med 3-1 och det känns bra.

När vi kommer ut i den 3:e och sista halvleken så börjar vi med att släppa till ett friläge där Gamla Upsala gör 3-2 i den 63:e minuten. Vi slarvar i vårt passningsspel och vi slarvar i hemjobbet under de sista 30 minuterna vilket resulterar i att vi tappar spelet och Gamla Upsala kan göra 3-3 i den 82:a och även 3-4 i den 83:e minuten.

Tyvärr blev det inte vinst men vi tar med oss att vi gör 60 minuter där vi styr mycket av spelet och där vi kommer till många bra chanser. Vi tar även med oss saker som vi behöver jobba på och vi ser redan nu fram emot nästa träningsmatch. Nu blir det träning i två veckor innan vi åker till Valbo cupen!.

Tack till alla som trotsade kylan var och kom och hejade på oss idag!