SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Bollstanäs SK
0 - 1
Spånga IS FK
Bollstanäs SK0 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 juni, 14:00
Plats:Bollstanäs IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000084056
Samling:12:30
Seger för herrlaget borta mot Bollstanäs
2022-06-04 21:17

Spånga är fortsatt utan förluster i Division 3 Norra Svealand, se tabell. Laget är målsnålt och vann med 1-0 efter stundtals stort spelövertag på säsongens varmaste dag, med en temperatur på 20 grader, vilket kan ta musten ur de flesta lag på en varm konstgräsplan.

Efter tio matcher har en trio utkristalliserats, alla med sex segrar och fyra oavgjorda: FC Arlanda har en målskillnad på +16, Vigbyholm på +12 och Spånga på +8 mål.

 

Å andra sidan var Bollstanäs i starkt behov av poäng, de låg innan matchen på nedre kvalplats, strax över Vaksala, Strömsberg och Rådmansö.

 

De två översta lagen i tabellen imponerar med stora segrar med många mål. Spånga har en helt annan approch, då man ofta vinner med uddamål. Så även på lördagen, när man alltså vann med ett mål, tillräckligt för att ta tre poäng, men med stor risk för förhöjt blodtryck i slutminuterna på oss närvarande Spångasupportrar . Men nog medicinskt snack nu!

 

Spångas tränare Serkan Görgülü, med sin assisterande Jocke Sternås, fick laborera med och ändra i truppen, när flera etablerade spelare var borta p.g.a. sjukdomar, skador samt en avstängning. Laget kunde dock ställa upp med en fullt kvalificerad elva.

 

Bollstanäs har en ung trupp, med flera snabba spelare. Laget startade offensivt och anföll på bägge kanterna, ofta med Adam Douglas till höger,  Kevin Touré till vänster samt med Kahin Dahir centralt. Spångas ytterbackar Ango Grönvik och Ümit Yarar fick därigenom mycket att göra, men löste sina uppgifter väl.

 

I matchens 18 minut slog Adam en farlig passning från sidan mot straffpunkten, dock utan direkt adressat. Strax innan försökte han förgäves skarva ett inlägg i mål.

 

- Vi visste att Bollstanäs skulle vara påkopplade första 20-30 minuterna. Trots att vi  var medvetna om det så var vi inte på tårna och lämnade över initiativet till dem. Inte minst för att vi låg efter i presspelet, inleder Serkan.

 

Successivt tog dock Spånga över matchen, ofta tack vare goda insatser från fältarna Elliot Oskarsson och Amadeus Fröderberg, den senare tilldelades efter matchen pris som bäste man i Spånga.

 

Serkan och Jocke hade, oberoende av skadeläget, ändrat i laguppställningen och satt Mirza Basic på topp och istället flyttat ut "tian" Taner Kocak på vänsterkanten. Detta blev ett lyckat upplägg, store Mirza blev en naturlig target player och nickade ofta bollen vidare centralt, dock med få avslut på mål. Hemmalagets Melvin Dagborg hade därför inga större problem att freda sitt mål.

 

I halvtid pratade om vi om att ligga närmare våra motståndare och att trycka upp laget ännu mer, fortsätter Serkan.

 

Och instruktionerna verkade få effekt, Spånga tog alltmer över spelet och det dröjde inte många minuter innan Mirza klackade fram till Amadeus, som slog bollen ut på vänsterkanten till Taner, som i sin tur sköt en halvvolley i Melvins bortre hörn. 0-1, Spångaledning.

 

Fortsatt spelövertag för Spånga och lagets backlinje fångade effektivt upp Bollstanäs kontringar.

 

Varm match och tyvärr ganska många efterslängar och mycket ruff, vilket gav många frisparkar i bägge riktningarna.


Värmen, viss matchovana på en del håll, samt småskavanker gjorde att Serkan och Jocke tidigt fick byta ut flera nyckelspelare. Om det var därför Spånga tappade kontrollen ska vara osagt, sista kvarten tryckte Bollstanäs på för kvittering, medan Spånga föll tillbaka och tappade kontrollen. Det blev mest inhopparen, Armando Prenga som stod för Spångas farligheter framåt.

 

- I slutet av matchen får vi göra en hel del förändringar pga skador. Bland andra får 16-årige Armando och 17- årige Jesper Hedenström komma in och de krigar på väl, avslutar Serkan.

 

Bollsta tryckte på för kvittering. Det var dock Markus Blomquist som stod för den sista farligheten, med en skruvad frispark på stopptid från straffområdesgränsen, Melvin tvingades då till en spektakulär tippning till hörna.

 

Inga fler mål dock, Spånga höll undan och vann rättvist i en het match, både på och bredvid plan.

 

Genom resultatet behåller Spånga sin tredjeplats och Bollstanäs sin nedre kvalplats. Nästa match för Spånga blir Gamla Upsala hemma på Spånga IP den 11 juni kl 14.

 

Matchfakta Bollstanäs - Spånga
4 juni 2022 kl 14,  Bollstanäs IP konstgräsplan.  Soligt och 20 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1

 

 Mv                Adam Skeppmark
 Backar          Andreas Grönvik,  Tahsin Anar, Kamran Nosrati (87), Ümit Yarar

 Def. mittfält Elliot Oskarsson, David Skeppmark (64)

 Off. mittfält  Markus Blomquist, Amadeus Fröderberg (70),  Taner Kocak
 Forwards      Mirza Basic (70)
 Avbytare      Nikos Karfopoulos, Armando Prenga (70), Jesper Hedenström (70), Abdi Hassan (87), Zalif Sener (64), Emil Bajra


Mål

0-1, Taner Kocak, 52 min
 

Bäst i laget

Bollstanäs: oklart
Spånga: Amadeus Fröderberg

 

Några enögda och omedebara kommentarer till matchen finns här i Min Fotboll.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/8 15:00
3 - 0  
Lör 6/8 14:00
0 - 2  
Sön 31/7 12:00
2 - 3  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten