Aktivitetsinfo: Kval til division 3
Spångas herrar klara för division 3 efter oavgjort borta mot gotländska Levide
2019-10-19 21:45
Glädje. Foto: Christoffer Jönsson
Efter ett inledande mål av Frans Gabro höll Spånga undan, även om Levide kvitterade på en hörna till 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut. Genom krysset vann Spånga sin kvalgrupp och kvalificerar sig därför för spel i division 3 säsongen 2020.
Så här beskriver Spångas tränare Jannis Pappas matchens förlopp:

" Vi var fullt medvetna om vad som väntade oss, var väl förberedda och redo för att ta färjan över till Visby och avsluta denna säsong på bästa möjliga sätt.

Uppgiften var dock allt annat än enkel, då Levide är  otroligt starka fysiskt och mycket svårspelade på sin hemmaplan, något som Håbo FF fick erfara för två veckor sedan.

Spånga fick en drömstart när Frans Gabro satte 1-0 efter sex minuter, samme Frans hade ett jätteläge att utöka till 2-0 när han senare kom helt fri från halva plan, men han bommade tyvärr.  Där nånstans växte motståndarna in i matchen och tryckte tillbaks oss lite, då vi bjöd på för många fasta situationer, vilket de var ruskigt farliga på, som ett brev på posten kom också  1-1 genom en hörna strax före pausen.

I andra halvlek var det inte många sekunder man hade en puls under 300, det small ordentligt och båda lagen hade lägen för att göra flera mål. Vi hade dock matchens lirare i vårt mål, Armin Bajramovic, han gjorde några svettiga räddningar.

Till slut kunde vi  skrika ut det efterlängtade segervrålet som föreningen hade längtat efter i åtta år och med fyra misslyckade kval. Matchen var en enorm prestation av samtliga, det är svårt att smälta just nu, denna karamell ska sugas på länge!"

Spånga hade en stor trupp, maximala 20 spelare, laget hade genom "crowd funding" sett till att alla aktiva spelare kunde följa med,  med mottot "alla ska med".

Efter matchen var glädjen hög i omklädningsrummet: Gldje-i-omkldningsrummet.mov »