Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

IFK Viksjö
2 - 5
Spånga IS Fotbollsklubb
IFK Viksjö2 - 5Spånga IS Fotbollsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 mars, 12:45
Plats:Järfällavallen, Sth Cup
Samling:11:30
Aktivitetsinfo: joram.jacobsen@comhem.se;
Herrlaget klart för åttondelsfinal i Stockholm Cup
2019-03-10 20:12
Liam Hägvall och Serkan Görgülü, Bryan Chantera, Frans Gabro
Järfällavallen är ett riktigt blåshål, så även på söndagen där dock  Spånga vann ganska enkelt mot IFK Viksjö. Matchen började med en straff för division fem-laget Viksjö, en straff som Adam Skeppmark tog när han slängde sig åt rätt håll.
Trots missen inledde Viksjö offensivt, med hög press mot ett Spånga som inte fick igång något spel och istället hade all möda att freda sig.  Ändå var det Spångas Frans Gabro som ensam tog sig ner till Viksjös kortlinje och passade bakåt till Engin Baran som satte 0-1 med en bredsida från straffpunkten. Viksjö reducerade till 1-1 på en hörna kvarten in i matchen, efter lite flipper i inre boxen. Ungefär så långt in i matchen började dock gästande Spånga få igång sitt spel och tog alltmer över, med bra rörlighet och bra diagonalspel fram mot kantspelarna Wilondja Fataki och Bryan Chantera.

Efter en knapp halvtimmes spel gjorde Wilondja matchens märkligaste mål, ett skott från 15 meters håll studsade på en Viksjö-spelare, blev till en chipp som gick över målvakten och in i mål, delvis med hjälp av den rådande motvinden, varför har man aldrig en videokamera när man behöver den!

Bara minuten senare utökade Wilondja till 1-3, med ett mer normalt mål, när han sköt i steget. Spånga hade flyt nu, minuten senare gjorde Frans 1-4  på en frilöpning och samme Frans sköt 1-5 fyra minuter senare, ett resultat som höll sig halvleken ut.

Trots att Spångas tränarpar Micke Wallman och Jannis Pappas i pausen betonade att laget skulle fortsätta att pumpa på, fick andra halvlek samma inledande förlopp som första halvlek. Med ett virrigt Spånga som slog bort sig gång efter annan och med ett Viksjö som andades ny luft, en reducering till 2-5 kom efter fem minuters spel som ett brev på posten.

Liksom i första halvlek tog sig Spånga samman, ändrade sin offensiva uppställning till ett mer traditionellt 4-4-2 och återtog initiativet. Tyvärr skadades en Spångaspelare halvtimmen in i andra halvlek när han efter en duell fick 90 kg Viksjöspelare över sig. Han hämtade sig men fick för säkerhets skull transporteras till sjukhus med ambulans, senare konstaterades en hjärnskakning.

Matchen slutspelades utan ytterligare mål, en ganska rättvis Spångaseger och därmed är laget klart för åttondelsfinal i B-klassen av Stockholm Cup, en klass som bemannas av lag från div 7 till 4.
I klass A spelar lag från allsvenska till div 3, de kör en egen åttondelsgrupp.

Även om nästa omgång benämns kvartsfinal är det i praktiken en åtttondelsfinal, omgången därefter går A och B ihop där åtta lag har att söka vidare avancemang mot seger i Stockholm Cup i fyra kvartsfinaler.

Men först har Spånga en seger till att vinna, mot segraren i matchen Skogås-Trångsund (5) mot Hallonbergen (4). Tid och plats bestäms senare. Det två lagen möts den 21 mars, eventuellt kan Spångas herrar komma att spela mot segraren på kvällen den 24 mars.


Matchfakta  IFK Viksjö- Spånga

Järfällavallen, konstgräsplan, 10 mars 2019 kl 12:40. Soligt men kylslaget och med stark vind (emot Spångas anfallsriktning i första halvlek), -1 grad. Spånga spelade i blå-vitt enligt  3-5-2.


MvAdam Skeppmark
Backar Dana Oprea, Tahsin Anar, Kim Strand


MittfältBryan Chantera, Emil Gabro, Serkan Görgülü, Liam Hägvall, Wilondja Fataki
ForwardsFrans Gabro, Engin Baran

Avbytare

  Joseph Kayongo-Mutumba, Nasir Bulale, Hampus Finnberg


Mål

0-1, Engin Baran, 3 min

1-1,  Viksjö, 17 min

1-2, Wilondja Fataki, 27 min

1-3, Wilondja Fataki, 28 min

1-4, Frans Gabro, 29 min

1-5, Frans Gabro, 33 min

2-5, Viksjö, 50 min


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 »


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten