Herrlaget vände och vann, nu klara för kval mot trean
2019-09-19 10:20

Fler bilder (+35) >>
Frans Gabro, målglädje; Jönsson och Kammo
I halvtid låg Spånga under med 0-2, men tog alltmer  över initiativet och vann till slut med osannolika 4-2 över Bollstanäs. Lagen kämpade om kvalplatsen uppåt, Spånga vann alltså den kampen, men ännu återstår en omgång!
Det märktes att det var en viktig match: storpublik, inte minst gäster från Bollstanäs, och taggade spelare och ledare. Det märktes att matchen var viktig och avgörande sedan Järfälla troligen hade säkrat seriesegern kvällen innan genom 1-0 mot Husby i den 89 minuten.

Spånga inledde offensivt och hade flera lägen i början av matchen, men hade hela halvleken svårt att komma förbi Bollstas effektiva och resliga backlinje. Istället var det gästernas Simon Wikman som gjorde 0-1 när han sköt från straffpunkten efter att Bollstanäs vunnit en kamp vid kortlinjen. Tid 17 minuter.

Matchen fördröjdes när Liam Högvall skadades efter en kollision, han återkom dock senare i matchen.  Återkom gjorde även Bollstas målskytte, Theo Brindeby attackerade på sin högerkant och sköt snyggt i mål i steget. 0-2 efter 24 minuters spel.

Spånga fortsatte att trycka på, men hade som sagt svårt att komma till avslut bakom gästernas backlinje, 0-2 stod sig halvleken ut och kvalplatsen kändes avlägsen.

I halvtid ändrade Spångas tränare Jannis Pappas och Micke Wallman taktik genom att gå ner på en trebackslinje och genom att sätta in Engin Baran som target player bakom toppforwarden Frans Gabro.  Sex minuter in i andra tog sig Frans ner på vänsterkanten,  hela vägen ner till kortlinjen, passade in till Markus Blomquist som ohotad sköt i mål från inre slottet till 1-2.

Genom Spångas ändrade taktik öppnades lägena upp för laget, det blev yta för anfall oftast via Engin. Det dröjde därför bara 11 minuter till dess att Engin kunde kvittera, 2-2 och fortsatt spångatryck framåt, med högre matchtempo och med flera vassa chanser, ofta med Frans som avslutare.

Det dröjde dock tills tio minuter innan full tid när brorsan Emil Gabro i en ensamräd tog sig fram hela vägen in till mål och tunnlade Bollstas målvakt till 3-2.

Gästerna tryckte på, men det var Spångas store Oumar Traore som slet sig loss efter en kamp på mittfältet och sprang hela vägen in i mål, 4-2 i den 88 minuten, vilket även blev slutresultatet.

Theo och Frans utsågs till bäste spelare i respektive lag av två legendariska tidigare spångaspelare, Kimmo Rohlin och Martin Hamrin.

- Det var en hel del folk som tog sig till Spånga IP, inleder Spångas tränare Jannis Pappas och de fick återigen uppleva en händelserik och spännande match. Jag tycker att Spånga gör en bra första halvlek om vi bortser från ett par naiva misstag, vilket dessvärre kostade oss två baklängesmål. Vi pratar ihop oss i halvtid och bestämmer oss för ett par taktiska förändringar och med mycket hjärta går vi ut och vinner andra halvlek.

- Jag vill påstå att vi gör den bästa halvleken i år och rullar ut Bollstanäs efter noter, gör fyra vackra mål och har bud på lika många till, avslutar en nöjd Jannis Pappas!

Spånga knep alltså kvalplatsen uppåt, minst, en omgång återstår och Järfälla har bara två poäng upp inför sista omgången, då de möter Sollentuna som har kniven på den s.k. strupen kring nedflyttningsstrecket, se aktuell tabell: H4N ».

Om, säger om, det blir kvalspel för Spånga spelas det som en enkel fyralagsserie. Den 29 september kl 12 möts Uppsala Kurd och gotländska Levide IF i en förkvals-match på Gotland.Förloraren går in i vår kvalgrupp, tillsammans med nian i Div 3 Norra Svealand, för närvarande Vallentuna BK (men där återstår en omgång) samt Håbo FF och - som H4N ser ut just nu - Spånga IS FK.

Kvalserien spelas med start den 5-6 oktober och schemat påverkas förstås av om gotlandslaget blir med, då lär det bli spel under tre helger, annars kan det bli ett något kompaktare spelschema.

För den geografiskt intresserade: Levide ligger fyra mil sydost om Visby.

Men först ska alltså  sista omgången spelas i vår serie, vilket sker den 27 september då Spånga åker till Veddestavallen för att möta Bele Barkarby, matchstart kl 20.