Matchnummer: 150001024
Samling:13:30
Onödig förlust på stopptid
2019-05-05 12:00
Ännu en match där Spångas herrar successivt kom att dominerade spelmässigt, laget tog sig upp ur underläge till 2-2 vid full tid, men sedan schabblade man bort oavgjort när FC Järfälla gjorde mål direkt på avspark i den 92 minuten.
Tyvärr alltså ett spelmönster som upprepat sig under flera matcher, och laget ligger fortsatt sist i tabellen.

Spångas tränare Jannis Pappas formerade en offensiv uppställning, med 4-2-3-1 och med Frans Gabro på topp, Frans sprang oerhört mycket matchens första halvtimme, med Markus Blomquist, Liam Hägvall och Bryan Chantera lika offensiva strax bakom honom. I inledningen var det två likvärdiga lag, med FC som slog diagonalare framåt och Spångas som spelade sig fram över mitten och ut på kanterna.

Kvarten in i matchen hade Järfälla en boll i mål efter en kontring, dock rätt avblåst för offside. Kvarten senare tog sig Markus fram på sin högerkant och slog en passning in till Frans som dock sköt på målvakten, matchens dittills bästa chans. Sista kvarten tog Spånga alltmer över spelet och anföll brett, dock utan mål. Istället var det FC Järfälla som gjorde 1-0 efter 44:45 minuter spel, återigen på en kontring och med avslut på närdistans.

Spångas startade även andra offensivt, men det var återigen FC som gjorde mål efter tio minuters spel i andra halvlek, denna gång ett riktigt spelmål bakom Spångas chanslöse målvakt Armin Bajramovic.

Uppförsbacke, men Spånga trummade på, inte minst när Emil Gabro och Kamran Nosrati kom in med ny energi.

I matchens 70 minut var det dock brorsan Frans som satte 2-1 efter inspel från Liam och Bejoy "Bigge" Khan. Fortsatt Spångaövertag och i den 90 minuten fick Bryan in 2-2 på en hörna. I detta läge kändes kryss rättvist, men FC Järfälla ville annorlunda, tog sig efter avspark fram direkt på mål och gjorde 3-2 efter tveksamt försvarsarbete i Spånga. Och oerhört onödigt att förlora matchen på detta vis, Spånga ligger fortfarande sist i tabellen, se H4N », fortfarande med noll poäng!

- Det känns tungt och inte helt rättvist, säger Spångas assisterande tränare Micke Wallman, det har ju varit liknande förlopp i alla våra fyra inledande matcher, men otur och oflyt  har grinat oss i ansiktet på slutet av matcherna och då har inget gått vår väg.

- Inte heller mot Järfälla, när vi  ändå gjorde en stark upphämtning efter två skitmål och inte gav upp utan kom upp till 2-2. Men som så ofta, motivation slår klass och FC forcerade in 3-2 på stopptid, efter dåligt försvarsspel av Spångas herrar, avslutar en besviken Micke.

På lördag den 11 maj, på Spångadagen, möter laget Hallonbergen hemma kl 14:30, ett lag som vunnit sina inledande fem matcher, dags för Spånga att visa både motivation och klass?