Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Bollstanäs SK
2 - 1
Spånga IS FK
Bollstanäs SK2 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 22 april, 16:00
Plats:Bollstanäs IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150001007
Samling:14:30
Oflytet fortsätter: förlust mot Bollstanäs
2019-04-23 10:06
Liam Hägvall, Markus Blomquist, kamp om bollen, Startelvan (+ Engin), Bejoy Khan, Wilondja Fataki, Emil Gabro och Liam igen
Ouppmärksamhet från Spångas herrlag i inledningsminuterna och schabbel i försvaret i andra halvlek gav hemmalaget Bollstanäs två mål och seger med 2-1 i en annars ganska jämn match.
Annandag påsk bjöd på sol och värme, ett fint konstgräs, speaker, musik och ett matcharrangemang med både kaffe, läsk och frukt i gästernas omklädningsrum. Lägg till det ett taggat Spånga som ville revanschera sig för förlusten i seriepremiären mot Bele, så var alla förutsättningar uppfyllda för en bra match.

Tyvärr var taggningen inte total, Bollstanäs stal bollen på Spångas mittfält redan i andra matchminuten och Bollstas Lars Winnansson satte 1-0 bredvid en chanslös Erik Gillsbro i Spångas mål, en riktig kalldusch för Spånga.

Och duschandet fortsatte, bara två minuter senare hade Bollstanäs ett skott i Eriks ena stolpe. Spånga hade därefter svårt att hantera hemmalagets öppnande bollar bakom Spångas backlinje, vilket stressade försvaret rejält. Framåt gjorde Spånga endast sporadiska enmansräder, exempelvis hade Markus Blomquist ett skott i stolpen efter dryga kvarten.  Det var först halvtimmen in i matchen som laget tog över spelet, slutade att tappa boll och fick igång sitt mittfält, halvleken avslutades med fem Spångahörnor, dock utan avtryck i matchprotokollet.

- Vi är tyvärr inne i en fas där spelarna inte är bekväma i sina roller, inleder Jannis Pappas, Spångas assisterande tränare, man springer en och en i försvaret vilket kostar energi och gör att man även tappar passningsspelet framåt. efter första kvarten jobbade man sig dock in matchen och fick till ett stabilare passningsspel.

Spångas spelövertag fortsatte i andra halvlek och dryga kvarten in i andra sköt Emil Gabro bollen i mål på halvdistans till 1-1.  Bara fem minuter senare schabblade Spångas försvar vilket Bollstas Mattias Flores Espinoza utnyttjade när han stal boll och enkelt gjorde mål till 2-1.

Spångas spelare var taggade sista tjugo och tyvärr gav taggningen Emil två gula kort. Trots en man kort pressade Spånga och hade bland annat en boll på mållinjen, andredomaren stod dock bra till och vinkade bort Spångas protester, helt riktigt!

- Nu gäller det att i motgången fokusera på det egna spelet, fortsätter Jannis, men framförallt på att ställa upp för varandra.

Speakern utsåg Markus till bäste man i Spånga medan Axel Gref blev bäste man i Bollstanäs.

Som helhet en jämn match, men där hemmalaget vann på att utnyttja misstag i Spånga. Och Spånga behöver framöver alltså ta tillbaks sitt eget spel. Närmaste chans är mot Husby FF hemma på Spånga IP:s konstgräs lördagen den 27 april kl 14.

Matchfakta  Bollstanäs - Spånga

Bollstanäs IP, konstgräsplan, 22 april 2019 kl 16. Klart väder, 16 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-3-3.

 Mv Erik Gillsbro
 Backar Bejoy Khan, Tahsin Anar, Yavuz Akkas, Joseph Kayongo Mutumba
 Mittfält Markus Blomquist, Dana Oprea, Liam Hägvall
 Forwards Wilondja Fataki, Frans Gabro, Emil Gabro
 Avbytare Serkan Görgülü, Kamran Nosrati, Hampus Finnberg, Nasir Bulale


Mål

1-0, Lars Winnansson, 2 min

1-1, Emil Gabro, 63 min

2-1,  Mattias Flores Espinoza, 68 minBäst i lagen

Bollstanäs:  Axel Gref

Spånga: Markus Blomquist


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 »


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten