Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
2 - 3
Bele Barkarby FF
Spånga IS FK2 - 3Bele Barkarby FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 14:00
Plats:Spånga IP 4
Tävling:
Matchnummer: 150001005
Samling:12:30
Förlust för herrarna i seriepremiären mot Bele Barkarby
2019-04-12 16:12
Spånga var det bollförande laget i första halvlek och gick till paus med 2-1 efter varsin straff för respektive lag. I andra tappade dock Spånga nästan allt sitt spel och lokalkonkurrenten vann till slut med 3-2.
Seriepremiärer brukar vara täta tillställningar, och samtidigt lite examen efter en lång försäsong. Så även i år när Spångas herrar tog emot  Bele Barkarby, med flera spelare som tidigare spelat i Spånga och med en huvudtränare och en målvaktstränare även de tidigare verksamma i Spånga. För dagen gästades Spånga IP an en storpublik på nästan 100 personer. Kul dessutom med av domaren Stefan Elez initierad gemensam inmarsch!

Spånga startade med en 4-3-3-uppställning och denna gav offensiv utdelning i första halvlek, med stort spelövertag ända fram till den sista tredjedelen av planen. Hetast av alla var Spångas högerytter Wilondja Fataki som dessutom fälldes dryga tio minuter in i matchen, och dessutom i Beles straffområde. Solklar straff som Kim Strand satte högt till 1-0.

Fler chanser för Spånga, bland annat sköt Frans Gabro stolpe ut, halvvägs in i första halvlek. Det var dock Bejoy "Bigge" Khan som drog ner en Belespelare dryga halvtimmen spelad, domaren Stefan Elez blåste givetvis straff.

Beles Arnold Kisisua Maya sköt rakt på mål, Spångas målvakt Armin Bajramovic tog straffen men släppte retur som Beles Sinan Özumagi satte i mål, svagt av Spångas försvarare att inte hinna reagera!

 I slutet av första halvlek tog sig Markus Blomquist ner till Beles kortlinje och passade bakåt till Bigge som enkelt gav Spånga ledningen till 2-1.

- Vi började lite avvaktande i första, inleder Spångas tränare Micke Wallman, men det släppte efter tio minuter, därefter tog vi över, spelade rätt och hade mycket spring i benen, men var ändå trygga bakåt och kunde motverka Beles kontringsbollar ner mot våra hörnflaggor.

Tio minuter in i andra halvlek slet sig Beles Dalvin Malo Bangura loss och kunde kvittera till 2-2, bara minuten efteråt utökade Bele till 2-3 på en nick av Samuel Larpes i mål efter frispark.

Nu uppvisade tyvärr Spånga stor ineffektivitet med "långa bollar på Alex", långt ifrån första halvleks spelförning. Lägg till det ett stort antal frisparkar och hörnor som dock alla slutade utan avtryck i protokollet. Istället blev det gästande Bele Barkarby som vann matchen, trots Spångapress på slutet.

- I halvtid pratade vi mycket om att inte inte slappna av, att fortsätta att spela och inte bli bekväma. Tyvärr var det just vad som hände i andra, fortsätter Micke, vi la inte ner arbetet, spelet jämnade ut sig och Bele kämpade till sista blodsdroppen och vann närkamperna medan Spånga blev stirriga och stereotypa. Vår assisterande tränare Jannis Pappas sa mycket träffande att "motivation slår klass", och det var just vad som hände i matchen.

Bäst i lagen blev för Bele Barkarby spelare nr 7, Sinan Özümagi, medan samma ära vederfors Spånga målvakt Armin Bajramovic, inte bara för han straffräddning.

Nya tag, närmast på Annandag påsk borta mot Bollstanäs, nykomling i fyran som kryssade mot Husby i sin seriepremiär, se H4N »


Matchfakta  Spånga - Bele Barkarby

Spånga IP, konstgräsplan, 13 april 2019 kl 14. Klart väder, +4 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-3-3.


MvArmin Bajramovic
BackarBejoy Khan, Tahsin Anar, Kim Strand, Joseph Kayongo Mutumba


MittfältMarkus Blomquist, Serkan Görgülü, Frans Gabro
Forwards Wilondja Fataki, Alexander Pethrus, Emil Gabro

Avbytare

Erik Gillsbro (mv), Bryan Chantera, Hampus Finnberg, Dana Oprea, Kevin Ali


Mål

1-0, Kim Strand, straff 14 min

1-1, Sinan Özümagi, straff 38 min

2-1,  Bejoy Khan, 43 min

2-2,  Dalvin Malo Bangura, 56 min

2-3, Samuel Larpes, 58 min


Bäst i lagen

Bele Barkarby: Sinan Özümagi

Spånga: Armin Bajramovic


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 »<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten