Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
4 - 3
Kista SC
Spånga IS FK4 - 3Kista SC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 14 augusti, 19:30
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150001081
Samling:18:00
Viktig seger mot Kista SC
2019-08-13 22:36
Elliot, Engin, inför straffen, straffen i mål, målglädje, Mackan, Ralph, Frans, målglädje, Elliot, mer målgädje, Bäst i lagen: Ralph Paye och Abdoul Diallo
I en ganska välspelad och målrik match hade Spångas herrar hela tiden ledningen mot Kista SC och vann till slut med 4-3.
Det var två spelande och offensiva lag som möttes i en veckomatch på Spånga IP, på en naturgräsplan som är nästan sagolikt bra, men som var snabb och hal efter en regnskur strax innan domaren Håkan Birgersson blåste till avspark.

Han och assisterande domarna Farshad Hashemi och Alireza Hakami utmärkte sig i positiv bemärkelse genom att ha radiokontakt under hela matchen, ovanligt i fyran men klart kvalitetshöjande, Håkan behövde "bara" ge fem gula kort under matchen som annars brukar vara ganska tuff mellan lokalkonkurrenterna Spånga och Kista SC.

Istället bjöds publiken alltså på två spelande och tekniska lag som bägge orkade genomföra hela matchen utan större temponedsättning.

Spånga spelade 4-2-3-1 med Bejoy Khan, Tahsin Anar, Kamran Nosrati och Liam Hägvall i backlinjen, med Elliot Oskarsson och Ralph Paye som defensiva mittfältare, med Markus Blomquist, Frans Gabro och Bryan Chantera som offensiva fältare samt med Engin Baran  på topp. Målet vaktades av Armin Bajramovic.

Extra kul att se Elliot Oskarsson på mittfältet, den unge, talangfulle spelaren gick inför säsongen 2019 till Akropolis i division 1, men är nu utlånad till Spånga för att få mer senior-speltid, och det fick han verkligen i denna match.

Fast det var kollegan Ralph Paye som fick pris som bäste man i Spånga, med bra räckvidd och med stor spelförståelse. Detsamma kunde definitivt sägas även om Kistas bäste spelare, Abdoul Diallo.

En offensiv start från bägge lagen, med en hungrig Engin längst fram, så hungrig att han efter dryga tio sprang sig fri och fälldes i straffområdet, Frans slog bollen mitt i målet när SC:s Alex Lorent slängde sig åt vänster, 1-0 till Spånga.

Kista replikerade fem minuter senare när Christian Palanga slet åt sig bollen och kvitterade till 1-1 på närdistans.

Fortsatt offensivitet och dryga halvtimmen in i matchen anföll Spånga, Alex tvingades släppa retur rakt ut till Elliot som effektivt sköt i mål till 2-1. Under slutet av halvleken hade Spånga några bra anfall, toppat med ett skott från Markus i ribban, ställningen höll sig dock halvleken ut.

I början av andra halvlek tappade matchen tempo och sting, det dröjde 20 minuter tills inhopparen Emil Gabro utökade till 3-1 med ett välriktat långskott.

Spelet tuffade till sig, men utmärktes även av brist på gnällande från bägge lagen, bra ! Och inget lag vek ner sig eller tröttnade!

I den 84 matchminuten höll sig Kistas Oscar Wigart framme när Armin inte fick fullt grepp på bollen och slog in 3-2 från inre straffområdet. Stopptid men inte stopp i målproduktionen, i den 94 minuten tog sig Emil ensam fram på vänsterkanten och chippade bollen i mål över Alex till 4-2.

Minuten senare slog Abdoul en frispark från halvmånen elegant i mål till 4-3. Kistaspelarna skyndade sig att hjälpa Spångaspelarna till avspark, Håkan Birgersson blåste dock av matchen strax därefter och Spånga vann alltså med 4-3, vilket får anses vara ett rättvist resultat till ett lag som höll ledningen hela matchen.

-  Vi visste i förväg att det skulle bli en tuff och jämn tillställning, då Kista alltid har varit en svår motståndare att knäcka, sammanfattar Spångas tränare Jannis Pappas. Blev inte en enklare uppgift när vi dessutom bjuder dem på två mål. Trots det så visar vi ännu en gång varför vi tillhör toppskiktet och vilken härlig mentalitet vi har i truppen, när spelet inte funkar fullt ut, så tar vi fram krigarhandskarna och jobbar för varandra, segern var odiskutabel och med tanke på alla fina chanser laget hade, så borde vi ha punkterat matchen i god tid.

- Jag  mycket nöjd med laginsatsen, fortsätter han, men vill dock lyfta fram lite extra  Emil som kommer in i andra halvlek med en otroligt fin energi och avgör matchen med två otroligt vackra mål! Nu har vi tyvärr bara några få timmar kvar tills nästa fajt, så det gäller att ladda batterierna på bästa möjliga sätt!

Samma kväll spelades ytterligare ett derby, Bele Barkarby ledde efter kvarten spelad med 3 mål, Järfälla kvitterade till 3-3 innan paus och vann efter ytterligare två mål i början av andra halvlek, vilket gör att 15 mål gjordes på två matcher.

En annan effekt var att Järfälla håller undan mot Spånga med två poäng, se tabellen: H4N »

Chans för Spånga att krympa avståndet redan på lördag, när laget tar sig an Enebyberg hemma på Spånga IP, lördag kl 13.

Matchfakta  Spånga - Kista SC

Spånga IP,  naturgräsplan, 14 augusti  2019 kl 19:30. regn i luften men uppehåll, 20 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-2-3-1.


 Mv  Armin Bajramovic
 Backar     Liam Hägvall, Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Bejoy Khan
 Mittfält     Markus Blomquist, Frans Gabro , Ralph Paye, Elliot Oskarsson, Bryan Chantera
 Forwards Engin Baran
 Avbytare  Erik Gillsbro (mv),  Nasir Bulale, Christoffer Jönsson, Emil Gabro, Joseph Kayongo Mutumba


Mål

1-0,  Frans Gabro, straff 13 min

1-1,  Christian Palanga, 18 min

2-1,  Elliot Oskarsson, 37 min

3-1,  Emil Gabro, 67 min

3-2,  Oscar Wigart, 84 min

4-2,  Emil Gabro, 94 min

4-3,  Abdoul Diallo, 95 min


Bäst i lagen

Kista SC: Abdoul Diallo

Spånga: Ralph Paye


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 » 
Se fler bilder på www.mikaelwiklund.se

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten