Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Åkersberga BK
0 - 2
Spånga IS Fotbollsklubb
Åkersberga BK0 - 2Spånga IS Fotbollsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 februari, 14:00
Plats:Röllingby IP
Samling:12:30
Aktivitetsinfo: Per-Johan Johansson
Lagledare
Åkersberga BK
Herrseniorer
0736169840

Seger med 2-0 i första träningsmatchen
2019-02-17 09:54
Serkan, Liam, MAckan, Frans och Bryan.
Klasskillnaden visade sig i första halvlek när Spånga spelade ut division 6-laget Åkersberga BK, som dock kom tillbaks i andra halvlek och det var bara storspel av Spångas målvakt Adam Skeppmark som höll nollan efter flera snabba parader. Till slut vann Spånga med två mål, det sista på stopptid i matchens slutskede.
Flera Spångaspelare kom ihåg en snöplig förlust för ett antal år sedan mot just ÅBK i Stockholm Cup, sedan dess har bägge lagen genomgått stora förändringar. Det var Spånga som förde matchen i första halvlek, med bra bredd och bra rörlighet utan boll. Dock märktes att laget endast haft en träning på stor plan hittills i snö och kyla, bristen på öppnande djupledsbollar var ett tydligt tecken på detta.

Tränaren Micke Wallman provade flera nya och nygamla spelare: Tahsin Anar har återvänt till laget från Sumpan, Nasir Bulale är ny högerbreddare från Håbo och Alexander Pethrus provar på topp och nye Dana Oprea från Kista SC hade giltig frånvaro som nybliven far.

Det var dock två "gamla" spelare som åstadkom det första målet efter 22 minuters spel: Markus Blomquist passade snett bakåt från motståndarnas kortlinje till Frans Gabro som enkelt satte bollen i mål.

Åkersberga kom alltså tillbaks i andra, men det var Nasir som tog sig fram på högerkanten, skar in varpå en back tvingades fälla honom, domaren blåste straff som dock målvakten tippade till hörna på Tahsins skott.

I den 90 minuten tog sig Spångas lagkapten och ytterback Kamran Nosrati upp och passade fram till Bryan Chantera som fastställde slutresultatet till 0-2, sett till att ÅBK var hemmalag.

Ändå en bra värdemätare inför nästa lördag då Spånga möter Apollon Solna i Stockholm Cup, Apollon inleder med två straffar på Skytteholms IP 3, matchstart kl 13:30 den 23 februari.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten