Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
2 - 3
IFK Österåker FK
Spånga IS FK2 - 3IFK Österåker FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 31 augusti, 20:00
Plats:Nälsta BP
Tävling:
Matchnummer: 150001098
Aktivitetsinfo: OBS FLYTTAD O NGT SENARELAGD
Herrlaget utmanade serieledarna
2018-08-31 12:00
Startelvan: Elliot, Emil, Adam, Ali, Engin, Serkan, Nemanja, Markus, Frans, Bryan, Kamran

Fredagskvällen bjöd på match i regn, flyttad till Nälsta BP. Spånga inledde offensivt men till slut vann Österåker med 3-2.

Det dröjde bara tre minuter in i matchen innan Engin Baran slog en djupledsboll till Bryan Chantera som sprang sig fri och sköt till höger om Österåkers målvakt Lukas Dyrke, och Spånga hade fått en riktigt bra start på matchen.


Ursprungligen var tanken att spela matchen på Spånga IP:s naturgräs, vädret och framförallt regnet ville dock annorlunda och under hela matchen föll ett avkylande regn på Nälsta Bollplans konstgräs, fullt spelbar om än något dåligt upplyst.


Spånga inledde alltså offensivt, man spelade 4-2-3-1 med Engin på topp med understöd av Bryan, Frans Gabro och Emil Gabro. Speciellt tog sig Emil fram på vänsterkanten, med fina framspelningar av brodern Frans, det märktes att de är samspelta sedan barnsben.


Österåkers snabbe Sebastian Kjernholm oroade på sin offensiva högerkant, men kom inte förbi Nemanja Marojevic, efter matchen utsedd till bäste spelare i Spånga, både för sitt defensiva spel och för många öppnande crossbollar. Ett exempel kom 20 minuter in i matchen, med en crossboll fram till Markus Blomquist som från högerkanten slog ett inlägg som Bryan nickade utanför.


Spånga hade i detta läge gästerna i gungning, Österåker arbetade sig dock alltmer in i matchen och sista tjugo hade de ett klart spelövertag, med anfall som startade på deras mittfält, medan Spånga fick kontra.


Mönstret fortsatte i andra halvlek och det dröjde återigen bara tre minuter innan det var dags för nätrassel, denna gång på en straff exekverad av Österåkers Anders Lindberg efter att Spångas Ali Ali fällt en spelare i hörnet av inre boxen, 1-1.


Fortsatt övertag för gästerna, medan Spånga inte fick igång något organiserat anfallsspel. Istället utökade Österåkers Christopher Sellman Villalobos till 1-2 efter flipperspel på en hörna i den 62 minuten.


Fyra minuter senare slog Markus en frispark på distans från höger, i kalabaliken framför mål dömde Payam Pahlavanloo straff för Spånga, en straff som sattes av Engin till höger om Lukas, 2-2 och nytt liv och ny energi i Spånga, som dock fick se sig nedkämpat av Österåkers kantspel framåt.


I den 70 minuten tvingades Spångas målvakt Adam Skeppmark släppa retur till Armend Makoli som satte bollen i mål till 2-3. Armend utsågs senare till bäste spelare i Österåker.


Trots Spångaoffensiv stod sig resultatet matchen ut, Engin fick dessutom sitt andra gula kort under slutminuterna. Utmärkte domaren Payam Pahlavanloo blåste av matchen efter fyra minuters stopptid och sekunden därefter slocknade lyset på Nälsta BP, trots löfte av planhållaren om belysning till 22:10. Tur med andra ord att matchen hann avslutas, alternativet med omspel sista x minuterna hade inte varit så lockande.


Som helhet gjorde Spånga en mycket bra insats och hade serieledaren i gungning, tills dess att Österåkers effektiva anfallsfotboll gav utslag.


- Det var en tung förlust, säger Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, vi krigar på riktigt bra mot seriens fysiskt bäst tränade och mest framgångsrika lag. Med det sagt är de inte det bäst spelande laget enligt mig, Österåker spelar framgångsrikt rak fotboll och löper kopiöst mycket.


- Under stora delar av matchen har vi dem under kontroll trots att dem kommer igenom vi några få tillfällen. Kändes ändå rättvist när vi kvitterar till 2-2 och lite onödigt att vi släpper till situationen som leder till 2-3. 


- Bra match av samtliga defensivt idag, avslutar Pelle,  jag tycker vi emellanåt återigen saknar lugnet i offensiven och vill sätta bakom deras backar för ofta istället för variera och spela oss igenom ibland. Bäst ikväll var Mackan och Elliot,  otroligt starkt jobb centralt. 


Matchfakta  Spånga -  Österåker

Nälsta BP, konstgräsplan, 31 augusti 2018 kl 19:45, regn, 15 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.

MvAdam Skeppmark
Backar Kamran Nosrati, Ali Ali, Serkan Görgülü, Nemanja Marojevic
MittfältMarkus Blomquist,  Elliot Oskarsson, Frans Gabro, Bryan Chantera, Emil Gabro
Forward Engin Baran

Avbytare

 Erik Lissel(mv), Wilondja Fataki, Richard Tumba Kalenda, Edwin Mahisa


Mål

1-0, Bryan Chantera, 3 min

1-1, Anders Lindberg, straff, 48 min

1-2, Christopher Sellman Villalobos, 62 min

2-2, Engin Baran, straff, 66 min

2-3, Armend Makoli, 70 min


Bäst i lagen
Österåker
Armend Makoli

Spånga Nemanja Marojevic


Bilder

Gå till bildarkivet för 2018 » 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten