Samling:12:30
Rättvis seger borta mot Enebyberg
2018-08-25 19:57

Fler bilder (+18) >>
Det finns sällan rättvisa i fotboll, men i denna match ledde dominans på mittfältet och fler vassa avslut till en rättvis seger på Enebybergs IP, med två läckra spelmål med avslut av Wilondja Fataki och Frans Gabro.

Naturgräsmattan var nästan lika fin som på Spånga IP, inte av en ren slump, "gräsmästaren" Pierre Nystedt är numera anläggningschef i Danderyds kommun.

Spånga hade efter flera sena avhopp och två avstängningar endast en avbytare, Enebybergs tränare Peter Göthe erbjöd sig att låna ut "ett par gubbar", något som dock vänligen tackades nej till av Spångas tränare Micke Wallman.

Trots begränsad numerär inledde Spånga friskt och offensivt med en 4-2-3-1-uppställning och kom att behärska mittfältet under hela matchen, medan Berget slog långt och försökte komma bakom Spångas backlinje, dock utan att lyckas.

Istället var det Spånga som kom till flera avslut signerade Emil Gabro, Bryan Chantera och Wilondja Fataki. Kvarten in hade Markus Blomquist ett distansskott i ribban, efterföljande returnick dömdes dock bort för offside av utmärkte domaren Koray Köyluoglu.

Fortsatt Spångadominans på mitten, dock utan riktigt vassa avslut, Spångas spelare slog istället åtskilliga bollar högt över Bergets målvakt, första halvlek slutade mållöst.

Samma spelmönster upprepade sig i andra halvlek, det dröjde till matchens 68 minut innan Markus Blomquist slog ett inlägg från vänsterkanten in till Wilondja Fataki som satte bollen i mål.

Bara två minuter senare spelade Spånga sig fram till ett riktigt klassmål, som avslutades med att samme Markus slog ett liknande inlägg som letade sig fram till Frans Gabro som satte bollen i mål från närdistans till 0-2.

Det kändes i detta läge inte som att hemmalaget hade mycket att sätta emot, minuten senare fick dock Josef Haddad en rak djupledsboll som tog honom till friläge mot Spångas målvakt Adam Skeppmark, Josef satte säkert bollen i mål till 1-2.

Nu började Spångas brist på avbytare och Enebybergs målhunger ge utslag, Spånga höll dock undan och vann, helt rättvist med ett uddamål, vårsäsongens möte då Enebyberg kom ifatt ett 2-0-underläge upprepades alltså inte.

Genom segern kämpade sig ytterligare Spånga upp från nedre strecket, till nästa lag uppåt, Sollentuna är det dock hela sju poäng, chans för Spånga att chocka genom att slå serieledarna Österåker hemma på Spånga IP, fredag kväll kl 19:30?

- Jag är oerhört nöjd med matchen, både att vi tog tre poäng och med vårt spel, inleder Spångas tränare Micke Wallman, vi ägde mittfältet totalt och var det bättre laget. Efter 0-2 trodde jag att vi hade punkterat matchen, sedan fick Enebyberg ett enkelt mål och då blev det spännande på slutet, vi stod dock emot tiden ut.

- Backlinjen var stabil, jag ger stort beröm till Richie i en ny roll som ytterback, med extra stöd från Ali, berömmer Micke. Mittfältet, med Ellliot, Liam och Mackan var strålande, det märks att de trivs ihop och är trygga tillsammans.

- Det syns att hela laget börjar hitta varandra, avslutar Micke, vet hur man ska spela och just trivs ihop, det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma mot starka Österåker.