Samling:11:30
En bra dag på jobbet för Spångas herrar!
2018-08-18 15:04

Fler bilder (+23) >>

Laget vann ganska komfortabelt med 3-1 mot IFK Vaxholm, även om det svajade lite när gästerna fick en straff vid 3-1 i andra, Adam Skeppmark i Spångas mål räddade dock straffen.

Spånga liksom Vaxholm var i stort behov av poängen, det blev dock hemmalaget Spånga som var hungrigast och som kom att föra matchen. Spånga spelade 4-2-3-1 och det var vänsterbreddaren Emil Gabro som sju minuter in i matchen tog sig fram på sin vänsterkant och slog en passning framåt till Engin Baran som nickade i mål till 1-0. Fortsatt Spångaövertag, laget spelade i detta läge inte genom sitt eget mittfält utan slog långt och sökte komma bakom Vaxholms backlinje, medan Vaxholm kontrade.

- Offensivt spelade vi upp oss ju längre matchen gick men var i början för slarviga i andra tredjedelen, inleder Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten. Dock hade vi enstaka bra anfall som Emils djupledslöpning på vänsterkanten med det fantastiska inlägget som Engin fint avslutar med pannan.

I andra halvleken byttes Liam Hägvall in på defensiva mittfältet och gav större stabilitet i spelet, det dröjde enbart tre minuter innan han själv satte 2-0 på ett distansskott. Tre minuter senare sköt Markus Blomquist snyggt i mål till 3-0 och matchen kändes punkterad. Kvarten in i andra slog dock Vaxholm en lååång djupledsboll till Alexander Meurman som slet sig fri och sköt bollen i mål till 3-1 och Vaxholm fick ny energi och var åter med i matchen.

Fem minuter senare fällde Kim Strand en anfallande Vaxholmsspelare, utmärkte domaren Robin Hägg dömde en solklar straff! Vaxholms Oscar Wigart sköt straffen till vänster om Spångas målvakt Adam Skeppmark, Adam gick dock åt rätt håll, räddade straffen och på kontringen var Emil millimetrar från ytterligare ett Spångamål, store målvakten Tobias Stathin fredade dock Vaxholms mål. Halvtimmen in i andra halvlek ökade Vaxholm tempot, Spånga höll dock undan och vann rättvist med 3-1.

- Det här var sköna tre poäng, fortsätter Pelle, jag tycker laget spelmässigt framför allt sätter försvarsspelet även om Vaxholms få chanser är långbollar bakom vår backlinje. Vi hanterar det bättre idag och släpper till ytterst få möjligheter till motståndaren. Vi är stabilare men stressar lite onödigt i andra halvlek och Adams straffräddning vid 3-1 blir avgörande i Vaxholms forcering på slutet.

Backen Mikael Klaving utsågs av speakerduon Stefan Bergtoft och Lasse Sandberg till bäste man i gästande lag, medan samma ära vederfors Spångas målvakt Adam Skeppmark.

- Stark insats av Engin, avslutar Pelle Bergsten, han var ordentligt förkyld men krigade ändå på i 45. Utöver Adam så lyfter jag gärna fram Liams halvlek efter byte i halvtid och Emil Gabro som gör en bra match.