Samling:18:00
Förlust med 3-5 i returmötet hemma mot Bele Barkarby
2018-06-28 08:19
Markus Blomquist bäst i Spånga, Max Svedberg bäst i Bele Barkarby, Richard Kalenda Tumba och Max Svedberg, startelvan
Spånga hade stort spelövertag i första halvlek, men kunde inte utnyttja detta, istället var det gästerna som satte sina två kontringar. I andra halvleken underpresterade Spånga rejält och Bele Barkarby kunde spela ut Spånga till 0-5, innan hemmalaget vaknade och arbetade sig upp till 3-5.

Det var två semesterbetonade lag som möttes veckan efter midsommar, bägge lagen hade flera återbud från ordinarie spelare, vilket negativt kom att påverka spelkvaliteten i första halvlek. Spelmönstret från matchen veckan innan på Veddestavallen upprepades, med stort spelövertag för Spånga på mittplan och många anfall, dock utan den sista lilla skärpan. Istället rann Bele igenom vid två tillfällen med två mål som resultat, efter svagt försvarsspel av Spånga!

- Vi hade spelet i första, inleder Spånga tränare Micke Wallman, hade otaliga chanser men brände allt medan Bele satte sina. Micke fick se matchen från Spånga IP:s läktare, han blev ju avvisad från tränarbänken i förra mötet.

Bele kom att göra fler mål under första halvan av andra halvlek, det såg ett tag ut som om gästerna spelade kvadraten i Spångas straffområde, effekten blev ytterligare tre mål till 0-5.

- Bele Barkarby vände matchbilden i början av andra halvlek, de rullade ut oss och vi fick kontra, vilket i sin tur skapade öppna lägen som de kunde utnyttja och göra tre mycket billiga mål.

Kanske var det förnedringen som fick Spånga att rycka upp sig, återigen spelade man offensiv och effektiv fotboll och gjorde tre mål på kort tid, slutresultatet blev dock 3-5 och vinst för Bele Barkarby.

- Sista kvarten plockade assisterande tränaren Pelle Bergsten in Markus Blomquist som mitt-mitt, han höll boll och hela laget fick ny energi, även om det inte räckte till kvittering, säger Micke.

- Säsongen som helhet har varit en riktig berg- och dalbana, avslutar  Micke Wallman, vi började bra, hade Go i laget, vann med övertygande 5-0 i inledningen mot Djursholm och det nya spelsystemet satte sig successivt. Sedan började vi tappa energi i laget, fick onödiga förluster, mest onödigt var kanske fem mål i baken mot Vaxholm.

-Det finns flera orsaker till att vi dalat: disciplinära åtgärder, frånvaro med resor och annat, onödiga avstängningar efter gula kort för snack och protester, samt inte minst långvariga skador på tunga pjäser och brist på respekt inom laget. Vi har försatt oss själva i den situation som syns i tabellen (H4N »).

Dags nu för sommarvila, skaderehab och sårslickning. Omstarten sker helgen den 28-29 juli med ett internt träningsläger på hemmaplan. Fokus kommer att ligga på att få upp lagkänslan, att hitta tillbaks till spelglädjen, att se till att rehabbade spelare kommer in i laget igen, samt förstås och inte minst att förbereda laget inför höstpremiären den 8 augusti kl 19:30 hemma mot Sollentuna.

Matchfakta  Spånga -  Bele barkarby

Spånga IP, naturgräsplan, 28 juni 2018 kl 19:30, kvällssol som övergick i blåst och regnstänk, 25 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-5-1.