Samling:11:30
Oavgjort mot Husby på Bromstens IP
2018-06-09 19:20
Engin Baran, Serkan Görgülü, Richie Tumba Kalenda och Markus Blomquist
Spånga hade svårt att stå upp mot ett fysiskt starkt Husby och tappade till 2-2 efter inledande 2-0. Stark Husbypress under andra halvlek och bara storspel av Spångas målvakt Erik Gillsbro hindrade en förlust.

Spånga saknade ett antal ordinarie spelare p.g.a. skador, en avstängning, resor och studentfirande. Detta till trots startade laget offensivt och tog flera initiativ framåt, med Richard Tumba Kalenda och Frans Gabro på topp. Det var också Frans som kvarten in i matchen sköt hårt på Husbys målvakt Mohammed Abdirashis Adan, denne tvingades släppa en retur som Richie satte i mål till 1-0.

Tre minuter senare tog sig Spångas offensive vänsterback Jo Bakari Kinteh fram på Husbys planhalva och slog en lång diagonalare till Markus Blomquist som elegant sköt på volley i steget i mål till 2-0.

Nu hände mycket på kort tid, fyra minuter senare tappade Spångas försvar boll, Husbys lagkapten Armin Iranpak snappade upp den och kunde runda Spångas målvakt Erik Gillsbro in i mål till 2-1.

Målet gav Husby ny energi och laget tog successivt över matchen, bland annat med ett skott ribba-mållinje med några minuter kvar av första halvlek. Det var dock Spångas yttermittfältare Wilondja Fataki som strax innan stod för halvlekens snyggaste icke-mål, med en cykelspark alldeles utanför Husbys målbur, på passning från Markus.

- Vi började första 30 minuterna bra, inleder Spångas tränare Micke Wallman, spelade inspirerat med bra tempo och fick bra utdelning fram till 2-0. Spånga bjöd dock på reduceringen och därefter fick Husby ny och stark energi. I pausen sa vi dock: spela enkelt och håll uppe tempot.

Matchen var flyttad till naturgräset på Bromstens IP, eftersom Spånga IP är upptaget med Järvaveckan. Stark sol och en torr gräsplan gjorde matchen svårspelad, med flera krampanfall och skadekänningar främst under andra halvlek.

Spånga kunde i andra välkomna återvändaren Engin Baran på topp, stark och "elak" hade han flera lägen och flera kroppskontakter, framförallt med Husbys Haidar Hajdari.

Andra halvlek kom dock att domineras av Husby, ofta med uppspel från högerbacken Osman Satilmis, denne fick senare pris som bäste spelare i Husby, medan Elliot Oskarsson blev bäste Spångaspelare.

Husby låg högt och tryckte på medan Spånga i värmen knappt orkade upp över halva plan. Istället blev det Spångas målvakt Erik Gillsbro som fick freda sitt mål med åtskilliga, "omöjliga"  paradräddningar.

Samtidigt blev spelet ruffigare och domaren Koray Köyluoglu fick flitigt använda både pipa och gula kortet. På slutet, vid full tid, fick Koray använda pipan för att markera mål, när Husby kunde sätta 2-2 bakom Erik.

- Stor eloge till Erik, fortsätter Micke, han var den som räddade oss i matchens andra halvlek! Övriga spelare var ängsliga, rädda och lät Husby rulla ut oss, medan vi fick springa förgäves på boll. En riktig katastrofal andra halvlek, där vi får vara glada över att resultatet av matchen blev oavgjort.

Som matchen utvecklade sig i värmen får 2-2 anses rättvist, dock med visst övertag för Husbys offensiv under andra halvlek. Spånga tog en poäng, men är tabellmässigt (H4N ») långt efter täten, och närmare nedflyttning är uppgång. Dags att skaffa sig andrum den 16 juni kl 13 borta mot Sollentuna på Norrvikens IP? Sollentuna som i dagsläget ligger fyra poäng upp.